Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Υπόθεση «Oikos»: Ο Έλληνας που έφυγε από το σπίτι του Μπράβο για να μη συλληφθεί

Υπόθεση «Oikos»: Ο Έλληνας που έφυγε από το σπίτι του Μπράβο για να μη συλληφθεί

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 3 λεπτά

Η ισπανική εφημερίδα «El Confidencial», σε δημοσίευμά της την Τρίτη (18/6), φέρνει στο φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία που αφορούν στην υπόθεση «Oikos» κι έχουν… άρωμα Ελλάδας. «Από όταν έπαιζε στην Ελλάδα, έστηνε παιχνίδια ο Ραούλ Μπράβο», έγραφε ο ισπανικός Τύπος τις προηγούμενες ημέρες. 

 

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο εν λόγω δημοσίευμα, την ημέρα της επιχείρησης που κατέληξε στην σύλληψη του Ραούλ Μπράβο και του Κάρλος Αράντα, ο πρώην άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, του Ολυμπιακού, του Άρη και της Βέροιας, είχε ειδοποιηθεί πως οι Αρχές τον… πλησιάζουν και επιχείρησε να απαλλαγεί από μετρητά, για τα οποία προφανώς δεν θα μπορούσε να δικαιολογήσει την προέλευση τους.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, στο σπίτι του Μπράβο, ειδικοί πράκτορες που βρίσκονταν πέριξ του κτηρίου, διαπίστωσαν πως ένας νεαρός έφυγε από την πολυκατοικία. Εκείνη την στιγμή, δεν είχαν στοιχεία εις βάρος του και κατά συνέπεια, δεν τον εμπόδισαν. Κατά την έφοδο στο σπίτι, βρέθηκε μία άδεια οδήγησης με τα στοιχεία Dimitrios Sioungaris (Δημήτριος Σιούγγαρης).

Οι Αρχές δεν μπορούσαν να εξακριβώσουν εάν είναι πλαστή, όμως η φωτογραφία ήταν του άνδρα που είχε φύγει λίγο νωρίτερα από το κτήριο. Μέσω της έρευνας που ακολούθησε, οι Αρχές εντόπισαν τον άγνωστο άνδρα σε κοντινό ξενοδοχείο και μετά από έρευνα στο δωμάτιο του, βρήκαν μία τσάντα που περιείχε 54.400 ευρώ σε μετρητά.

Ο ύποπτος, αποδείχθηκε ότι ήταν πολίτης με ελληνικό διαβατήριο που είχε φθάσει στη Μαδρίτη 24 ώρες νωρίτερα και είχε ένα εισιτήριο για να φύγει την ίδια ημέρα. Είπε ότι ήταν άνεργος και είχε μετακομίσει στην πρωτεύουσα της Ισπανίας για να επισκεφθεί τον Μπράβο, με τον οποίο φέρεται να διατηρούσε φιλική σχέση.

Οι πράκτορες του ζήτησαν την άδεια να ελέγξουν το δωμάτιό του και ο άνδρας δέχθηκε. Βρήκαν ένα μαύρο σακίδιο που περιείχε μια πλαστική τσάντα με το προαναφερθέν χρηματικό ποσό. Αμέσως, ομολόγησε πως είχε πάρει την τσάντα από το σπίτι του Μπράβο, αφού η σύζυγός του κάλεσε για να προειδοποιήσει ότι ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση του. Ωστόσο, ο Έλληνας είπε ότι είχε πάρει την τσάντα χωρίς να γνωρίζει το περιεχόμενο της, ενώ σε ερωτήσεις των πρακτόρων, δήλωσε ότι ποτέ δεν είχε παίξει ποδόσφαιρο, ούτε είχε συμμετάσχει σε στοιχηματισμό.

Οι ειδικοί του τμήματος ελέγχου τυχερών παιχνιδιών της μονάδας ειδικευμένης και βίαιης εγκληματικότητας (UDEV) της αστυνομίας δεν τον πιστεύουν και θεωρούν πως είναι ύποπτος ως μεταφορέας του δικτύου των Μπράβο και Αράντα, μέσω του οποίου στοιχηματίζονται χρηματικά ποσά στις ασιατικές αγορές.

Σύμφωνα με τις ισπανικές Αρχές, αυτός είναι ένας από τους βασικούς τρόπους που χρησιμοποιούν οι εγκληματικές οργανώσεις σε όλον τον κόσμο, προκειμένου να νομιμοποιήσουν έσοδα από παράνομες δραστηριότητες, όπως το εμπόριο ναρκωτικών.

Οι Αρχές που ερευνούν την υπόθεση, εκτιμούν πως ο Μπράβο «μυήθηκε» κατά την περίοδο που αγωνίσθηκε στην Ελλάδα, εξ’ ου και ονόμασαν την επιχείρηση «Oikos» που σημαίνει σπίτι στην ελληνική γλώσσα. Όπως είναι γνωστό, ο Μπράβο ολοκλήρωσε την καριέρα του με την φανέλα της Βέροιαςπόλη από την οποία φέρεται να κατάγεται ο Dimitrios Sioungaris (Δημήτριος Σιούγγαρης).

Σύμφωνα με την διεθνή πρακτική των εγκληματικών οργανώσεων, οι… ταχυμεταφορείς είναι υπεύθυνοι για να πάρουν και να δώσουν μετρητά αυτοπροσώπως, έτσι ώστε να μην υπάρχουν ηλεκτρονικά ή άλλα ίχνη στο τραπεζικό σύστημα από τις παράνομες συναλλαγές. Συλλέγουν τα χρήματα από τα στοιχήματα «χέρι με χέρι» και παραδίδουν τα κέρδη με τον ίδιο τρόπο. Πρόκειται για ένα σύστημα παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιούν οι οργανώσεις διακίνησης ναρκωτικών για να πληρώνουν τις αποστολές ναρκωτικών και να αποκρύπτουν τα κέρδη.

«Από όταν έπαιζε στην Ελλάδα, έστηνε παιχνίδια ο Ραούλ Μπράβο»

Τη Δευτέρα (17/6) η εφημερίδα «El Pais» ανέφερε ότι η έρευνα των ισπανικών αρχών που έφεραν εις πέρας την «Επιχείρηση Οίκος» έδειξε ότι η οργάνωση δρούσε τουλάχιστον από το 2016, όταν δηλαδή ο Ραούλ Μπράβο έπαιζε ακόμα ποδόσφαιρο στην Ελλάδα με τις φανέλες της Βέροιας και του Άρη.

Παράλληλα, η εφημερίδα «ABC» αναφέρει ότι ο ισπανός αμυντικός μαζί με τον Κάρλος Αράντα ήταν οι εγκέφαλοι του κυκλώματος ενώ ρεις εν ενεργεία ποδοσφαιριστές της Primera Division (ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ Ινίγο Λόπεθ, ο Κάρλος Καμπαγιέρο και ο Σάμουελ Σάιθ) λειτουργούσαν ως μεσάζοντες αναζητώντας παίκτες οι οποίοι θα ήταν πρόθυμοι να στήσουν παιχνίδια των ομάδων τους λαμβάνοντας φυσικά ένα σημαντικό οικονομικό αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες τους.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται, μάλιστα, ότι το κύκλωμα που έστηνε παιχνίδια λειτουργούσε ως εγκληματική οργάνωση με τους επικεφαλής και ένα δίκτυο με ξεκάθαρη ιεραρχία.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: ” Υπόθεση «Oikos»: Ο Έλληνας που έφυγε από το σπίτι του Μπράβο για να μη συλληφθεί” : στην πηγή: https://www.altsantiri.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ