Αρχική Uncategorized ΕΕΕΠ: Η αντιμετώπιση του παράνομου τζόγου κύριο μέλημα της Επιτροπής

ΕΕΕΠ: Η αντιμετώπιση του παράνομου τζόγου κύριο μέλημα της Επιτροπής

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο < 1 λεπτό

Νέες προτεραιότητες για την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ)!

Οι αλλαγές των τελευταίων ετών που αφορούν τα τυχερά παιχνίδια οδήγησε την Επιτροπή σε θέσπιση νέων προτεραιοτήτων για την ίδια. Ο παράνομος στοιχηματισμός καθώς και οι αρνητικές κοινωνικές επιπτώσεις από την ενασχόληση με τα τυχερά παίγνια μπαίνουν πλέον στο στόχαστρο της με νέες δράσεις. Άλλωστε στις αρχές του περασμένου μήνα είχαμε αναφερθεί και στα δραστικά μετρά κατά των παράνομων online στοιχηματικών.

Η ενεργή παρέμβαση της ΕΕΕΠ στην αντιμετώπιση του παράνομου στοιχηματισμού αποτελεί, σύμφωνα με την ίδια, καθήκον της. Η Επιτροπή συνεργάζεται με τις διάφορες υπηρεσίες του δημοσίου που ασχολούνται με το συγκεκριμένο ζήτημα, σε συνεργασία με τους νόμιμους παρόχους προκειμένου να δημιουργηθεί μια σταθερή, ευέλικτη και πάνω από όλα αποτελεσματική δομή για την αντιμετώπιση του.

Αναφορικά με τις επιπτώσεις από την παικτική δραστηριότητα, όπως υποστηρίζουν τα στελέχη της Επιτροπής, θα πρέπει να συσταθεί ένα Παρατηρητήριο που να «μετράει» επιπτώσεις και θα εισηγείται για κανονιστικές ή νομοθετικές παρεμβάσεις. Βέβαια, και σε αυτό το πεδίο είναι αναγκαία η συνεργασία με τις νόμιμες στοιχηματικές στα πλαίσια της πολιτικής περί υπεύθυνου παιχνιδιού που αναπτύσσουν οι τελευταίες. 

Τέλος, ιδιαίτερη μέριμνα γίνεται και για τα ζητήματα επενδύσεων και ανάπτυξης, με τη βιωσιμότητα των παρόχων να αποτελεί κύριο άξονα της ΕΕΕΠ. Πιο συγκεκριμένα, νέες επενδύσεις και καινοτόμες πρακτικές θα πρέπει να στηριχθούν και να συνδεθούν τα Πανεπιστήμια με την αγορά των τυχερών παιγνίων, να στηριχθούν επενδύσεις ελληνικών εταιριών στο εξωτερικό και πολλά άλλα. 

Για να δρομολογηθούν άμεσα οι νέες δράσεις της Επιτροπής είναι ζωτικής σημασίας το θέμα της στελέχωσης της με νέο προσωπικό, ενώ ορισμένες από τις περιπτώσεις χρειάζονται προώθηση ρυθμίσεων από το Υπουργείο Οικονομικών. 

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: ΕΕΕΠ: Η αντιμετώπιση του παράνομου τζόγου κύριο μέλημα της Επιτροπής στην πηγή:https://www.foxbet.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ