Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕΕΠ Η λερναία ύδρα του παράνομου διαδικτυακού τζόγου και οι κινήσεις της ΕΕΕΠ

Η λερναία ύδρα του παράνομου διαδικτυακού τζόγου και οι κινήσεις της ΕΕΕΠ

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Την ίδια στιγμή που γιγαντώνεται η αγορά των νόμιμων διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών και στοιχηματισμού στη χώρα μας, μια άλλη πληγή αυτή του παράνομου τζόγου στο διαδίκτυο όχι άπλα παραμένει ανοιχτή αλλά συνεχώς διευρύνεται. 

Θυμίζουμε ότι αυτήν τη στιγμή λειτουργούν στην Ελλάδα συνολικά 15 διαδικτυακές εταιρείες, οι οποίες έλαβαν πριν από περίπου δύο χρόνια νόμιμη άδεια από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), την αρμόδια εποπτεύουσα αρχή, κάτω από το ραντάρ της οποίας εντάσσεται όλος ο κλάδος των τυχερών παιχνιδιών (επίγειο δίκτυο και online κανάλι).

Όλοι προσπαθούν να πάρουν τους παίκτες που έχουν τα πρακτορεία!

Θα τους αφήσεις να τους πάρουν όλους?   

Το φαινόμενο του παράνομου τζόγου σίγουρα δεν είναι κάτι καινούργιο, ωστόσο με την εδραίωση των διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών στην κορυφή της βιομηχανίας gaming, το φαινόμενο έχει τεθεί σε νέα βάση, καθιστώντας ακόμη πιο απαιτητική την αντιμετώπισή του. 

Η παράνομη ροή χρήματος 

“Ο παράνομος τζόγος στο διαδίκτυο μπορεί να χαρακτηριστεί σαν μια λερναία ύδρα καθώς διαρκώς αλλάζει πρόσωπα και εκεί που αντιμετωπίζεις το ένα φυτρώνουν άλλα εκατό”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΕΕΠ Δημήτρης Ντζανάτος. 

Το πρακτορείο σου υπάρχει στο ιντερνετ ?

Πως  περιμένεις να το δουν οι πελάτες σου?

Σε αυτό το πλαίσιο, η Επιτροπή, διαθέτοντας μια ομάδα, η οποία αποτελείται από ειδικούς σε αυτό το κομμάτι, είναι επιφορτισμένη με το να ψάχνει διαρκώς και να εντοπίζει τα παράνομα site ενώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο, περισσότερες από 2.000 διευθύνσεις έχουν μπει, αυτήν τη στιγμή, στη μαύρη λίστα. 

“Η αλήθεια είναι ότι ο παράνομος τζόγος στο διαδίκτυο διογκώνεται και για αυτόν τον λόγο βρισκόμαστε συνεχώς σε αναζήτηση των ιστοσελίδων με τυχερά παιχνίδια, τα οποία λειτουργούν παράνομα. Το πιο δύσκολο κομμάτι σε αυτήν τη διαδικασία είναι να ιχνηλατήσουμε και να σταματήσουμε την παράνομη ροή του χρήματος, καθώς βρίσκουν διάφορους τρόπους για να σβήσουν τα ίχνη τους είτε μέσα από τη χρήση διάφορων ηλεκτρονικών πορτοφολιών είτε εντάσσοντας τις συγκεκριμένες ηλεκτρονικές πληρωμές κάτω από διαφορετικό κλάδο”, επισημαίνει στο Capital.gr ο κ. Ντζανάτος. 

Κάνε το πρακτορείο σου πιο ανταγωνιστικό στο ιντερνετ  σήμερα που ακόμα  μπορείς και ανανέωσε τους πελάτες σου με νέους!

Σε εξέλιξη μελέτη για την άντληση στοιχείων 

Αυτό που θα πρέπει να επισημανθεί είναι ότι παρότι οι μη αδειοδοτημένες ιστοσελίδες έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους στην εγχώρια αγορά, ωστόσο, επί του παρόντος, δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, τα οποία να δίνουν μια ξεκάθαρη εικόνα για το ύψος των χρήματων που κατευθύνονται στον παράνομο τζόγο. Καθώς σχετίζεται με μια παράνομη δραστηριότητα, η άντληση πληροφοριών αποτελεί δύσκολη εξίσωση, ωστόσο για πρώτη φορά η επιτροπή έχει αναθέσει σε εταιρεία ερευνών να κάνει μελέτη με στόχο να γίνει μια χαρτογράφηση. 

Φτίαξε ΔΩΡΕΑΝ  ΕΔΩ την Ψηφιακή Καρτα  του  Πρακτορείου  σου που είναι  μοιρασμένη στους παίκτες των παιχνιδιών ΟΠΑΠ

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η άνθηση του παράνομου τζόγου αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Είναι ενδεικτικό ότι ενώ τα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια και ο αθλητικός στοιχηματισμός είναι πλέον νόμιμα σε 36 Πολιτείες των ΗΠΑ, αρκετοί είναι οι Αμερικανοί που συνεχίζουν να στοιχηματίζουν σε παράνομους ή μη εξουσιοδοτημένους παρόχους, 

Σύμφωνα με νέα έρευνα της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Παιχνιδιών, ο παράνομος τζόγος υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε 511 δισ. δολάρια ετησίως. Πρόκειται για ένα αστρονομικό ποσό, το οποίο στερεί φορολογικά έσοδα 13,3 δισ. δολαρίων από τα κρατικά ταμεία και 44,2 δισ. από τους νομικούς φορείς.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Η λερναία ύδρα του παράνομου διαδικτυακού τζόγου και οι κινήσεις της ΕΕΕΠ” στην πηγή:https://www.capital.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ