Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ Τι σημαντικά προέκυψαν από την ΓΣ και τηλεδιάσκεψη του ΟΠΑΠ

Τι σημαντικά προέκυψαν από την ΓΣ και τηλεδιάσκεψη του ΟΠΑΠ

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Θα γίνει κάποια αναφορά σε θέματα που προέκυψαν από την Γενική Συνέλευση του ΟΠΑΠ και την τηλεδιάσκεψη για τα αποτελέσματα α τριμήνου.

Στην τηλεδιάσκεψη έγινε αναφορά στο Eurojackpot και την επίδραση αυτού. Το eurojackpot αύξησε κατά 42% τα GGR από λοτταρίες. Το λόττο και το τζόκερ σημείωσαν άνοδο 14% στα έσοδα που έφεραν μετά την ανανέωση των όρων τους και την αύξηση της τιμής ανά στήλη.

Επίσης έγινε αναφορά στο Euro 2024 το οποίο ξεκίνησε ήδη. Πιο συγκεκριμένα το Euro 2024 θα φέρει αύξηση στα GGR του ΟΠΑΠ, επειδή ο μέσος sportsbetting παίκτης όταν πάει στο κατάστημα λόγω του Euro 2024 παίζει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΔΙΑ (όπως σκράτς τζόκερ κλπ).

Ακόμη, άλλη μια μεταβλητή που θα καθορίσει την αύξηση των GGR λόγω του Euro 2024 είναι τα αποτελέσματα των αγώνων. Παίζει σημαντικό ρόλο το εάν τα αποτελέσματα των παιχνιδιών θα είναι υπέρ των παικτών ή υπέρ του ΟΠΑΠ.

Ακόμη, έγινε αναφορά στο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών που έχει ολοκληρωθεί στο 61% και σκοπός της διοίκησης είναι η διαγραφή των εν λόγω μετοχών.

Κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης έγινε αναφορά και στα κόστη της εταιρείας. Άνοδο είχαν τα κόστη μάρκετινγκ (λόγω κυρίως του λανσαρίσματος του eurojackpot) και τα κόστη μισθοδοσίας λόγω ευρύτερης τάσης της αγοράς εργασίας, κάτι που θα συνεχιστεί και στο β τρίμηνο του 2024.

Αναμένεται μείωση του κόστους μάρκετινγκ στο β εξάμηνο 2024.

Σε ετήσιο επίπεδο θα είναι συνολικά αυξημένα τα κόστη μάρκετινγκ και τα λειτουργικά κόστη.

Αξίζει να αναφερθούμε επίσης στα έσοδα από το διαδικτυακό καζίνο, όπου σημείωσαν ΑΝΟΔΟ 29% αποτελώντας πλέον το 12,9% των GGR από 10,4% το α τρίμηνο 2023.

Συνολικά ο τομέας του online με συμμετοχή 27% στα GGR αποτελεί τον πλέον αναπτυξιακό τομέα του ΟΠΑΠ. Αντίθετα το σκράτς αποτελεί παιχνίδι με πτωτική πορεία στον κύκλο ζωής του, καθώς είχαμε πτώση εσόδων. Βέβαια το σκρατς και τα λαχεία αποτελούν μόνο το 5,1% των GGR.

Στο μέτωπο της ανανέωσης της σύμβασης για τα λαχεία και το σκρατς που λήγει το 2026 τόσο στην Γενική Συνέλευση, όσο και στην τηλεδιάσκεψη για το α τρίμηνο 2024, αναφέρθηκε ότι οι συζητήσεις με το κράτος δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη αλλά θα ξεκινήσουν άμεσα χρονικά.

Επίσης, στην Γενική συνέλευση έγινε αναφορά στα 70 εκατ ευρώ όπου η εταιρεία διεκδικούσε από το κράτος δικαστικά σχετικά με τα ελληνικά λαχεία. Ο ΟΠΑΠ έχασε το δικαστήριο, οπότε δεν αναμένεται αναστροφή στην εν λόγω πρόβλεψη.

Τέλος έγινε αναφορά στο προμέρισμα Νοεμβρίου 2024 και αναφέρθηκε ότι δύσκολα να επαναλάβει διανομή ενός ευρώ όπως είχε κάνει τον Νοέμβριο 2023.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Τι σημαντικά προέκυψαν από την ΓΣ και τηλεδιάσκεψη του ΟΠΑΠ” στην πηγή:https://markets.economico.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ