Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ ΟΠΑΠ: Εξασφάλισε αποκλειστικότητα στα τυχερά παιχνίδια της Κύπρου για 15 χρόνια – 4,2 εκατ. ευρώ η πρώτη δόση.

ΟΠΑΠ: Εξασφάλισε αποκλειστικότητα στα τυχερά παιχνίδια της Κύπρου για 15 χρόνια – 4,2 εκατ. ευρώ η πρώτη δόση.

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο < 1 λεπτό

Το τίμημα για την άδεια θα καταβληθεί σε 15 ετήσιες δόσεις.

Η 100% θυγατρική του ΟΠΑΠ στην Κύπρο, η ΟΠΑΠ Κύπρου, υπέγραψε την Τετάρτη τη σύμβαση για ν αποκλειστική διοργάνωση, παροχή και διαχείριση καθορισμένων τυχερών παιγνίων στην κυπριακή αγορά, για περίοδο 15 ετών.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η παραχώρηση έχει άμεση ισχύ, έπειτα και από την χορήγηση της σχετικής άδειας από την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων (ΕΑΣ) της Κύπρου, η οποία έλαβε χώρα νωρίτερα σήμερα.

Σημειώνεται ότι η ΕΑΣ αποτελεί πλέον τον ρυθμιστικό φορέα που θα εποπτεύει τις δραστηριότητες της ΟΠΑΠ Κύπρου.

Το τίμημα για την άδεια θα καταβληθεί σε 15 ετήσιες δόσεις, βάσει συγκεκριμένου μαθηματικού τύπου, ο οποίος θα αντανακλά και τις ετήσιες επιδόσεις των παιχνιδιών που παρέχονται από την ΟΠΑΠ Κύπρου.

Η πρώτη δόση, ύψους €4,2 εκατομμυρίων, καταβλήθηκε σήμερα.

Όλες οι υπόλοιπες δόσεις θα καταβάλλονται στις 31 Ιανουαρίου κάθε έτους για το οποίο παρέχεται άδεια.

Επιπλέον, η συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας επί του μεικτού κέρδους (GGR) των παιγνίων που διοργανώνονται από την ΟΠΑΠ Κύπρου ανέρχεται στο 22,5%.

Επίσης, η ΟΠΑΠ Κύπρου θα καταβάλλει ποσό ύψους 5% του GGR των παιχνιδιών της για χορηγίες αθλητικών, κοινωνικών και κοινωφελών δραστηριοτήτων εντός της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι ελάχιστοι ετήσιοι πρόσοδοι της Κυπριακής Δημοκρατίας ορίζονται στα €20 εκατομμύρια.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “ΟΠΑΠ: Εξασφάλισε αποκλειστικότητα στα τυχερά παιχνίδια της Κύπρου για 15 χρόνια – 4,2 εκατ. ευρώ η πρώτη δόση.” στην πηγή: https://www.fortunegreece.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ