Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Μειωμένη η κίνηση στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ στη Ρόδο

Μειωμένη η κίνηση στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ στη Ρόδο

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Αυξημένη ήταν προχθές Παρασκευή η κίνηση στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ στη Ρόδο, καθώς είχαμε την κλήρωση του EuroJackPot για το αστρονομικό ποσό των 112 εκατ. ευρώ.

Σε αντίθεση με το πρόσκαιρο φαινόμενο, λόγω του μεγάλου ποσού, σε χαμηλά επίπεδα κινείται η αγορά των τυχερών παιχνιδιών αυτή την περίοδο στο νησί, λόγω της έναρξης της τουριστικής σεζόν, ενώ και οι οικονομίες του κόσμου έχουν εξαντληθεί.


«Η κίνηση στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ της Ρόδου έχει μειωθεί σημαντικά από τη χειμερινή περίοδο, αφού έχουν αδειάσει οι τσέπες του κόσμου, άνοιξαν όλες οι επιχειρήσεις, προσδοκώντας καλυτέρευση των εσόδων, ώστε τη χειμερινή περίοδο να έχουν και διάθεση και χρήμα για ναδοκιμάσουν την τύχη τους.

Στην περιοχή μας είναι απόλυτα φυσιολογικό να παρατηρείται αυτό το ισοζύγιο, μεταξύ σεζόν και Χριστουγεννιάτικων εορτών» δηλώνει στη «δ» ο πράκτορας Τάσος Λυριστής.

«Επιμένω στο κλισέ ότι στα πρακτορεία του OPAP, κάποιος αγοράζει ελπίδα», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Λυριστής, επισημαίνοντας ότι διαχρονικά η Ρόδος, αλλά και γενικότερα η Δωδεκάνησος βρίσκεται στην πρώτη θέση πανελλαδικά στα τυχερά παιχνίδια, λόγω του υψηλού βιοτικού επιπέδου των κατοίκων.

«Δεν χρειάζεται κάποιος να δαπανά μεγάλα χρηματικά ποσά για τα τυχερά παιχνίδια, αφού η θεά τύχη μπορεί να χαμογελάσει σε κάποιον ακόμη και με ένα δελτίο των 0.50 λεπτών του ευρώ» τονίζει ο κ. Λυριστής.


Ενδιαφέρον και αυτήν την εβδομάδα στα τυχερά παιχνίδια lotto, Τζόκερ και proto.

Το Τζόκερ που κληρώνει κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή δίνει 2 εκ. ευρώ, το Lotto που κληρώνει κάθε Τέταρτη και Σάββατο 1,2 εκ. ευρώ και το Πρώτο που κληρώνει Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή 640 χιλ. ευρώ.


«Ο κόσμος φαίνεται ότι προτιμάει το γρήγορο σύντομο κέρδος κι ας είναι μικρότερα τα ποσά που δίνονται μέσα από το ΚΙΝΟ και το “Πάμε Στοίχημα”, από ό,τι για παράδειγμα στο Τζόκερ κ.λπ. ή τα λαχεία που δίνουν πολύ μεγαλύτερα ποσά.

Στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ κάποιος προκαλεί την τύχη του, πολλοί επιμένουν στους ίδιους αριθμούς, άλλοι λειτουργούν με βάση τις παραινέσεις των οικείων τους, όλοι όμως αγοράζουν ελπίδα», αναφέρει ο κ. Λυριστής.

Άλλωστε διαχρονικά η Ρόδος συμπεριλαμβάνεται στους «πρωταθλητές» των τυχερών παιχνιδιών και οι Ροδίτες ποντάροντας στη «θεά τύχη» στα δημοφιλή παίγνια να είναι ενεργοί και συστηματικοί παίκτες.


Σύμφωνα με έρευνα, στην Ελλάδα ένας στους τρεις παίζει τυχερά παιχνίδια τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.
Οι άντρες έχουν τα ηνία με ποσοστό 43% ενώ όσον αφορά την ηλικία ένας στους δύο είναι άνω των 55 ετών.


Οι άντρες παίζουν τυχερά παιχνίδια σε μεγαλύτερη συχνότητα από τις γυναίκες με σημαντικό ποσοστό, που αγγίζει το 24%.

Σύμφωνα με τη νέα πανελλαδική έρευνα της Focus Bari που εστιάζει στη δημοτικότητα και τις συνήθειες των Ελλήνων, τα λαχεία και τα online ή δια ζώσης τυχερά παιχνίδια, το 52% δηλώνει ότι θα στοιχημάτιζε αν ήταν πιο εύκολο και το 40% αναγνωρίζει ότι θα έπρεπε να στοιχηματίζει σε μικρότερο βαθμό.

Πάνω από τρεις στους τέσσερις Έλληνες έχουν παίξει τουλάχιστον ένα είδος στοιχήματος τους τελευταίους 12 μήνες.

 

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Μειωμένη η κίνηση στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ στη Ρόδο” στην πηγή: :www.dimokratiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ