Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Έρχεται το Eurojackpot κι αλλάζει τη φιλοσοφία στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ

Έρχεται το Eurojackpot κι αλλάζει τη φιλοσοφία στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Σε αλλαγές των τυχερών παιγνίων στην κατηγορία των αριθμολαχείων προχωρεί ο ΟΠΑΠ, με στόχο να τα καταστήσει περισσότερο ελκυστικά στους παίκτες.

Έτσι, πρόσφατα μετέβαλε ριζικά τις επιβραβεύσεις στο «Λόττο» και από την περασμένη Κυριακή άλλαξε και τις επιβραβεύσεις των παικτών στο «Τζόκερ».

Βασική επιδίωξη της επιχείρησης είναι αφενός μεν η καλύτερη εμπειρία του παίκτη, προκειμένου να υποστηριχθεί και στο Διαδίκτυο, αφετέρου δε να προετοιμάσει το χαρτοφυλάκιο των παιγνίων του να υποδεχθούν το Eurojackpot.

Το τελευταίο αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάρτιο και με δεδομένο ότι θα παίζεται σε 18 χώρες της Ευρώπης, συν την Ελλάδα, τα έπαθλα εκεί θα είναι πολλαπλάσια εκείνων που μπορεί να στηρίξει η εγχώρια αγορά και ο ίδιος ο ΟΠΑΠ.

Έτσι, η διοίκηση του ΟΠΑΠ σκοπεύει να δημιουργήσει δύο κατηγορίες παικτών, εκείνων που παίζουν αποκλειστικά όταν υπάρχουν jackpots και οι οποίοι αναμένεται να στραφούν προς το Eurojackpot κι εκείνων που είναι οι τακτικοί παίκτες και δεν κυνηγούν αποκλειστικά τα μεγάλα έπαθλα, αλλά και μικρότερα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η αλλαγή επιβραβεύσεων στο «Λόττο», η οποία γίνεται πλέον σε μηνιαία βάση και όχι εφάπαξ. Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη επιβράβευση προς τον παίκτη, ύψους 1,2 εκατ. ευρώ στο «Λόττο», θα δίνεται σε μηνιαία βάση για 10 χρόνια.

Στην πράξη, ο παίκτης που θα κερδίσει το έπαθλο θα λαμβάνει 10.000 ευρώ μηνιαίως για 10 χρόνια.

Αντίστοιχα θα δίνονται και οι επιβραβεύσεις μικρότερου ύψους, π.χ. η καταβολή 12.000 ευρώ σε διάστημα 12 μηνών, δηλαδή 1.000 ευρώ για κάθε μήνα σε ένα έτος.

Νέες αλλαγές και μεγαλύτερα έπαθλα περιλαμβάνει και το ανανεωμένο «Τζόκερ». Οι νικητές της 2ης κατηγορίας στο «Τζόκερ», αρχής γενομένης από την προηγούμενη Κυριακή, κερδίζουν από 100.000 ευρώ ο καθένας σε κάθε κλήρωση, ενώ το μίνιμουμ ποσό που θα διεκδικούν οι παίκτες στην 1η κατηγορία του παιχνιδιού ανέρχεται σε 1 εκατ. ευρώ, αντί για 600.000 ευρώ.

Μάλιστα, στην πρώτη κλήρωση του νέου «Τζόκερ», την Κυριακή που πέρασε, το μεγάλο έπαθλο ανήλθε σε 1,2 εκατ. ευρώ.

Ουσιαστικός στόχος του ΟΠΑΠ με τις αλλαγές αυτές είναι να συγκρατήσει τους παίκτες από τη… χολιγουντιανή είσοδο του Eurojackpot. Επισήμως ο ΟΠΑΠ την τοποθετεί μέσα στο α’ εξάμηνο του 2024, αλλά οι ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι το παίγνιο θα ξεκινήσει μέσα στον ερχόμενο Μάρτιο.

Η Ελλάδα θα είναι η 19η χώρα που θα συμμετάσχει στο συγκεκριμένο παιχνίδι, που μπορεί να προσφέρει κληρώσεις έως… 120 εκατ. ευρώ. Φέτος, μάλιστα, υπήρξε μια τέτοια κλήρωση στη Γερμανία (23 Ιουνίου 2023), ενώ πέρυσι υπήρξαν δύο αντίστοιχες κληρώσεις, εκ των οποίων η μία στη Γερμανία και η δεύτερη στη Δανία (8 Νοεμβρίου 2022 και 22 Ιουλίου 2022 αντίστοιχα).

Ωστόσο, υπήρξαν αντίστοιχου ύψους κληρώσεις μέσα στη φετινή χρονιά. Την 4η Αυγούστου 2023 ένας παίκτης στη Γερμανία κέρδισε 117.242.385,80 ευρώ, ενώ στις 31 Ιανουαρίου 2023 ένας άλλος παίκτης στη Γερμανία επίσης κέρδισε 107.469.011,20 ευρώ. Μέχρι σήμερα υπήρξαν 125 Eurojackpots, τα οποία κέρδισαν 146 παίκτες, με τη Γερμανία να πετυχαίνει τα περισσότερα (70 Eurojackpots) και τη Φινλανδία να βρίσκεται στην αμέσως επόμενη θέση (22 Eurojackpots).

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Έρχεται το Eurojackpot κι αλλάζει τη φιλοσοφία στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ” στην πηγή:https://www.powergame.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ