Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ Στο πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward» δέκα ακόμα μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Στο πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward» δέκα ακόμα μικρομεσαίες επιχειρήσεις

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Σε πενήντα ανέρχονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward». Ο ΟΠΑΠ πρόσθεσε πρόσφατα άλλες δέκα ΜμΕ, ανεβάζοντας τον αριθμό των ενταγμένων επιχειρήσεων στο πρόγραμμα σε 50. Οι νέες επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στο «ΟΠΑΠ Forward» είναι οι: Τυροκομείο Κωσταρέλου, Zakcret A.E., Funky Buddha, ΟΚ! Anytime Markets Α.Ε., MLS Innovation Inc., ΕΖΑ Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, Agrino, Eurochartiki, Milkplan και Κορωνάκης ΑΒΕΕ.

Οι προαναφερόμενες επιχειρήσεις, στο πλαίσιο του «ΟΠΑΠ Forward», θα λάβουν εξειδικευμένη και ολοκληρωμένη υποστήριξη αλλά και πρόσβαση σε ένα δίκτυο υψηλόβαθμων στελεχών της αγοράς, που θα τις βοηθήσει με συμβουλές (mentoring) να ξεπεράσουν εμπόδια και δυσκολίες, να εξετάσουν τρόπους χρηματοδότησης, στρατηγικές μάρκετινγκ κ.ά., με απώτερο στόχο να εξελιχθούν σε μεγάλες και επιτυχημένες επιχειρήσεις που καινοτομούν, εξάγουν και αλλάζουν τα δεδομένα στον κλάδο τους.

Από το 2016 που υλοποιήθηκε το πρόγραμμα για πρώτη φορά, οι 40 επιχειρήσεις που εντάχθηκαν σε αυτό κατάφεραν να αυξήσουν κατά 750 τις άμεσες θέσεις εργασίας, κατά περίπου 5.000 τις έμμεσες θέσεις εργασίας και περίπου 20% τον κύκλο εργασιών τους. «Είμαστε υπερήφανοι για τα εξαιρετικά αποτελέσματα του προγράμματος “ΟΠΑΠ Forward”», είπε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ. «Στον ΟΠΑΠ», πρόσθεσε, «πιστεύουμε ότι το μοναδικό αυτό πρόγραμμα όχι μόνο βοηθά τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν, αλλά δημιουργεί συνολικά νέες προοπτικές για την ελληνική αγορά, καλύπτοντας δύο βασικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας: την ανάπτυξη και την απασχόληση».

Το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ για την επιχειρηματικότητα «ΟΠΑΠ Forward» ξεκίνησε να υλοποιείται το 2016, σε συνεργασία με τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό Endeavor. Στόχος του είναι να δώσει μια μοναδική προοπτική σε αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ώστε μέσα από την εξέλιξή τους να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να διευρύνουν τους επιχειρηματικούς τους ορίζοντες. Σαράντα εταιρείες, οι οποίες παρακολούθησαν τους δύο πρώτους κύκλους του προγράμματος, κατάφεραν να αυξήσουν έως σήμερα τον κύκλο εργασιών τους κατά 21%. Στο πλαίσιο αυτό ο ΟΠΑΠ, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προχθές, βράβευσε τις εταιρείες που ξεχώρισαν και οι οποίες ξεπέρασαν κάθε προσδοκία με την επιτυχημένη πορεία που διέγραψαν.

Επίσης, βραβεύθηκαν οι εταιρείες που είχαν την πιο ενεργή συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Ο ΟΠΑΠ βράβευσε ακόμα τον μέντορα που είχε την πιο ενεργή συμμετοχή στο πρόγραμμα, προσφέροντας τις περισσότερες ώρες συμβουλευτικών ωρών στις συμμετέχουσες εταιρείες από το 2016 έως σήμερα. Το βραβείο «Κορυφαίος Μέντορας 2016-2018» απονεμήθηκε στον chief buyer της εταιρείας «Σκλαβενίτης», Δημήτρη Ράμφο. Την κατηγοριοποίηση των βραβείων και την ανάδειξη των τελικών νικητών επιμελήθηκε η ΕΥ Ελλάδος, ως ανεξάρτητος φορέας.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Στο πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward» δέκα ακόμα μικρομεσαίες επιχειρήσεις ” : στην πηγή:http://www.kathimerini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ