Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕΕΠ ΕΕΕΠ: Νέος συνεργάτης η Mindway AI που με τεχνητή νοημοσύνη εντοπίζει τον εθισμό στον τζόγο

ΕΕΕΠ: Νέος συνεργάτης η Mindway AI που με τεχνητή νοημοσύνη εντοπίζει τον εθισμό στον τζόγο

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 4 λεπτά

Τη συνεργασία της με την εταιρεία Mindway AI για το Υπεύθυνο Παιχνίδι ανακοίνωσε η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων. Συγκεκριμένα η Αρχή υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τη δανική εταιρεία Mindway AI για θέματα που αφορούν στο Υπεύθυνο Παιχνίδι, την προστασία των παικτών και την πρόληψη του φαινόμενου του εθισμού στα τυχερά παίγνια.

Η εταιρεία Mindway AI μετρά δέκα και πλέον χρόνια έρευνας και αποτελεί τεχνοβλαστό του Πανεπιστημίου Aarhus της Δανίας. Συνδυάζει δε τη νευροεπιστήμη με την τεχνητή νοημοσύνη προκειμένου να αναπτύξει καινοτόμα εργαλεία για την έγκαιρη αντιμετώπιση του κινδύνου εθισμού στα τυχερά παίγνια και για να προτείνει πρακτικές λύσεις σε ζητήματα Υπεύθυνου Παιχνιδιού και προστασίας των παικτών που έχουν υψηλό κίνδυνο ανάπτυξης προβληματικής παικτικής συμπεριφοράς κατά τη συμμετοχή τους στα τυχερά παίγνια

Σήμερα όλα γίνονται από το κινητό τηλέφωνο.
Βάλε και το δικό σου το πρακτορείο στα κινητά χιλιάδων παικτών!
Δοκίμασε ΔΩΡΕΑΝ

Στο πλαίσιο του μνημονίου, τα δύο συνεργαζόμενα μέρη επιδιώκουν να εκπονήσουν μία συγκεκριμένη μεθοδολογία εκτίμησης του κινδύνου ένας παίκτης να αναπτύξει προβληματική συμπεριφορά, με σκοπό τη λήψη πρωτοβουλιών, μέτρων και παρεμβάσεων, τόσο σε ρυθμιστικό όσο και σε εποπτικό – ελεγκτικό επίπεδο, ώστε να δημιουργηθεί ένα λειτουργικό πλέγμα προστασίας των παικτών που θα προλαμβάνει ουσιαστικά και αποτελεσματικά τα φαινόμενα αυτά.

Μείωση των παικτών τυχερών παιγνίων με προβληματική συμπεριφορά

Η Επιτροπή προχώρησε στη συνεργασία αυτή όπως και σε άλλες ενέργειες σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ώστε οι παίκτες τυχερών παιχνιδιών να «προστατεύονται» περισσότερο από ακραίες συμπεριφορές.

Πάντως το 2021, σε έρευνα που έγινε για λογαριασμό της ΕΕΕΠ, από την Kapa Research φαίνεται ότι οι παίκτες παίζουν πιο …. συνετά, τόσο επίγεια όσο και διαδικτυακά καθώς το ποσοστό με προβληματική συμπεριφορά φτάνει το 0,9%, όταν το αντίστοιχο ποσοστό το 2020 ήταν υπερδιπλάσιο και έφτανε το 2,7%.

Οι παίκτες δίχως προβληματική συμπεριφορά το 2022 έφτασαν το 89,9% όταν το 2020 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 86,7%. Εδώ παρατηρείται ότι παρά το γεγονός της σημαντικής αύξησης της αγοράς παιγνίων τόσο των διαδικτυακών όσο και των επίγειων υπάρχει ταυτόχρονα και αύξηση των παικτών δίχως προβληματική συμπεριφορά.

 

Έχεις πρακτορείο και θέλεις να αυξησεις τους πελάτες του?

Αν δεν υπάρχει το πρακτορείο σου στο ίντερνετ πως περιμένεις να σε δουν οι παίκτες ?

Χαμηλότερο από το 2020 είναι και το ποσοστό των παικτών χαμηλού κινδύνου που διαμορφώθηκε στο 6% από 7,8% το 2020.

Αντίστοιχα οι παίκτες μετρίου κινδύνου έφτασαν το 3,2% στην πιο πρόσφατη μελέτη από 4,2% το 2020.

Οι γυναίκες σε ποσοστό 92,1% είναι παίκτες δίχως προβληματική συμπεριφορά ενώ οι άντρες είναι πιο επιρρεπείς και το ποσοστό αυτό πέφτει στο 82%.

Για το λόγο αυτό το 1,9% των παικτών με προβληματική συμπεριφορά είναι άνδρες και μόλις το 0,4% γυναίκες.

Τέλος φαίνεται ότι τόσο η εξάρτηση από το κάπνισμα όσο και η εξάρτηση από το αλκοόλ παίζουν σημαντικό ρόλο για τους παίκτες με προβληματική συμπεριφορά όπως επίσης και η συχνότητα εξάσκησης η συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες.

Το πρακτορείο σου είναι στα κινητά  των  πελάτων σου όπως και οι ανταγωνιστές σου 

Το προφίλ της Mindway AI

Η Mindway AI συνεργάζεται με χειριστές και κορυφαίους οργανισμούς του κλάδου με σαφή αποστολή να βελτιώσει την προστασία των παικτών στη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών.

Η βραβευμένη λύση τεχνητής νοημοσύνης GameScanner διασφαλίζει έναν πλήρως αυτοματοποιημένο, έγκαιρο εντοπισμό τυχερών παιχνιδιών σε κίνδυνο και προβλήματα, επιτρέποντας στους χειριστές να επικοινωνήσουν με τους παίκτες προτού κλιμακωθούν οι ανθυγιεινές συνήθειες τζόγου. Με αυτόν τον τρόπο, κάνουν πραγματική διαφορά για εκατομμύρια παίκτες σε όλο τον κόσμο.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, ο τζόγος είναι ένα διασκεδαστικό χόμπι. Για κάποιους, ωστόσο, ο τζόγος γίνεται καταναγκαστικός και ανθυγιεινός. Ως εκ τούτου, ο ΠΟΥ έχει αναγνωρίσει τον εθισμό στον τζόγο ως ασθένεια, αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα και το εύρος των διαταραχών του τζόγου.

Το βραβευμένο λογισμικό της εταιρείας βασίζεται σε γνώσεις από τις αξιολογήσεις των ειδικών σε θέματα νευροεπιστήμης, τεχνητής νοημοσύνης και τζόγου για πολλές χιλιάδες μοτίβα τζόγου. Αυτή η μοναδική συνέργεια επιστήμης, τεχνολογίας, δεδομένων και ανθρώπινης ανάλυσης δημιουργεί μια λύση αιχμής που προσθέτει μια πραγματική ανθρώπινη πινελιά στο πλήρως αυτοματοποιημένο λογισμικό μας.

ΘΕΛΕΙΣ Digital Marketing  μόνο για το ΔΙΚΟ σου ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ?

Θέλεις να το ανεβάσεις το πρακτορείο σου στην περιοχή σου?

Το GameScanner επιτρέπει στους χειριστές να τμηματοποιούν τη βάση δεδομένων τους με βάση το προφίλ κινδύνου, να εντοπίζουν πρώιμα σημάδια προβληματικού τζόγου και να παρεμβαίνουν. Το GameScanner παρέχει στους χειριστές την ευφυΐα που χρειάζονται για να ανταποκριθούν στις κανονιστικές απαιτήσεις, να ελαχιστοποιήσουν τις βλάβες και να διατηρήσουν μια βιώσιμη βάση δεδομένων παικτών.

Η ΕΕΕΠ

Μία από τις πλέον κρίσιμες και σημαντικές υποχρεώσεις της Επιτροπής είναι να ενισχύσει με κάθε δυνατό τρόπο και να συμβάλλει στην άμβλυνση των βλαπτικών συνεπειών που μπορεί να δημιουργηθεί από την ενασχόληση με τα τυχερά παίγνια.

Όπως αναφέρουν στελέχη της Επιτροπής για την εκπλήρωση του στόχου αυτού απαιτείται η συνεργασία της Αρχής με εξειδικευμένους φορείς με σκοπό την ενίσχυση ενός επιχειρησιακού σχεδίου και τη δημιουργία ενός σταθερού δικτύου συνεργασιών προκειμένου να υπάρξει επαρκής μέριμνα της πολιτείας όσον αφορά τη δημιουργία και αξιοποίηση των δομών στήριξης όσων παρουσιάζουν προβλήματα στην πρακτική τους συμπεριφορά.

Ένα από τα κύρια θεσμικά εργαλεία για τέτοιου είδους συνεργασίες είναι οι προγραμματικές συμβάσεις που βάσει του νόμου έχει τη δυνατότητα να συνάπτει ΕΕΕΠ με τους εμπλεκόμενους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Θέλεις να γίνεις ανταγωνιστικότερος και να αυξήσεις τον τζίρο σου

Ζήτησε μας να σε βοηθίσουμε ΕΔΩ

Στο πλαίσιο αυτό έχει αναπτυχθεί και συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ αλλά και πλέον η νέα συνεργασία με την Mindway AI.

Σκοπός της Αρχής είναι να αναπτυχθεί και να διευρυνθεί περαιτέρω η συνεργασία της με εξειδικευμένους φορείς και δομές στήριξης αλλά και με τις εταιρείες του χώρου πολλές από τις οποίες οι ίδιοι αναπτύσσουν σημαντική δραστηριότητα στον τομέα προώθησης του υπεύθυνου παιχνιδιού. Με τις συνεργασίες αυτές αναμένεται να αναπτυχθεί ένα ευρύ πεδίο δράσεων που θα προλαμβάνει αποτελεσματικά τους κινδύνους του εθισμού και θα ενημερώνουν και ενημέρωσης κυρίως στις νεότερες ηλικίες διαρκής μέτρησης των αρνητικών επιπτώσεων λήψεις μέτρων για τον περιορισμό τους και διαρκή πληροφόρηση της κοινωνίας για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “ΕΕΕΠ: Νέος συνεργάτης η Mindway AI που με τεχνητή νοημοσύνη εντοπίζει τον εθισμό στον τζόγο” στην πηγή:https://www.insider.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ