Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ την Τετάρτη 7/11/2018 από εργαζόμενους του ΟΠΑΠ !

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ την Τετάρτη 7/11/2018 από εργαζόμενους του ΟΠΑΠ !

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 4 λεπτά

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ     την Τετάρτη 7/11/2018, 10πμ-12μ    στα κεντρικά γραφεία της ΟΠΑΠ,   στην Αθήνα Λ. Αθηνών 112 & στη Θεσσαλονίκη Αγ. Γεωργίου 5, Πυλαία    

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

  • για να αρθούν οι ανισότητες και οι διακρίσεις, να υπάρξει ισότιμη αντιμετώπιση όλων των εργαζόμενων, παλαιών αλλά και νέων συναδέλφων, χωρίς διακρίσεις για όλους όσους εργάζονται με εξαρτημένη σχέση εργασίας ανεξάρτητα τρόπου αμοιβής (ΔΠΥ ή κανονική πρόσληψη), χωρίς μισθολογική διάκριση με βάση την ηλικία (μικρότερος μισθός για τους κάτω των 25), χωρίς την πολυδιάσπαση ανάμεσα σε εργαζόμενους που ενώ κάνουν την ίδια δουλειά αμείβονται διαφορετικά.

 

  • για όλο το προσωπικό, με κριτήρια τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, την εργασιακή εμπειρία και προϋπηρεσία, την κοινωνική κατάσταση του κάθε εργαζόμενου και την ευρύτερη οικονομική συγκυρία και που θα εγγυάται τα επιδόματα που δικαιούμαστε (γάμου, παιδιού, κλπ). Αυτά τα κριτήρια δεν δημιουργούν τεμπέληδες εργαζόμενους όπως μας συκοφαντεί η διοίκηση αλλά περιορίζουν το διευθυντικό δικαίωμα που σήμερα αμείβει όπως και όσο θέλει.

 

  • που θα καθορίζει τον κατώτατο μισθό και την εξέλιξή του με τρόπο συλλογικό. Για να μην είναι ο εργαζόμενος ευάλωτος στις πιέσεις της ατομικής διαπραγμάτευσης όπως επιδιώκει η λογική του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών φορέων, στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας» και «της παραγωγικότητας». Λέμε όχι στη λογική του μισθού-παροχή με βάση την «απόδοση» του εργαζόμενου, αυθαίρετες αξιολογήσεις, «grading» και όρκους πίστης στον ανταγωνισμό για να έχουμε μία δουλειά.

 

  • με κανονικό και όχι ελαστικό ωράριο που θα μας κρατά 10 ώρες μέσα στην εταιρεία ως απόδειξη της δέσμευσής μας στους στόχους της. Γιατί έχουμε οικογενειακή και προσωπική ζωή έξω από την «οικογένεια» του ΟΠΑΠ, ο ελεύθερος χρόνος μας είναι μέτρο του πλούτου μας, γιατί τα παιδιά μας δεν θα είναι πολλές φορές παιδιά και γιατί δεν μετράμε την αξία μας μονοσήμαντα με τις εργασιακές/επαγγελματικές επιδόσεις και τη ζωή μας μέσα στο κτήριο, όσο σύγχρονες υποδομές και να διαθέτει αυτό.

 

  • με βάση την αύξηση της κερδοφορίας της εταιρείας που αυτοδιαφημίζεται ως ένα best work place αλλά δεν επιστρέφει τίποτα από αυτήν στους εργαζόμενους και στο μισθό τους, προβάλλει δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και χορηγίες στον Αθλητισμό, αλλά αρνείται την υπογραφή αξιοπρεπούς συλλογικής σύμβασης ενάμιση χρόνο τώρα, και μιλά για βασικό μισθό στα «νόμιμα» εξευτελιστικά όρια των 586 ευρώ της ΕΓΣΣΕ χωρίς αναγνώριση της προϋπηρεσίας και επίδομα πτυχίου. Την ίδια ώρα δίνει εκατομμύρια σε παροχές στελεχών για στόχους που υλοποιούνται από τη δουλειά των εργαζόμενων της εταιρείας, από τη δουλειά μας.
  • που θα κατοχυρώνει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα δικαιώματά μας ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τις καταχρηστικές συμπεριφορές mobbing, παραβίασης των προσωπικών δεδομένων, κλπ

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση μαζικά

Τα αιτήματα του σωματείου είναι αναγκαία για να μπορούμε να ζούμε στη σημερινή συγκυρία της κρίσης με αξιοπρέπεια, είναι εφικτά (δεν είναι θέμα budget παραδέχτηκε η διοίκηση), είναι δίκαια γιατί με τη δουλειά μας οι εργαζόμενοι συμβάλλουμε στο να υλοποιούνται οι στόχοι και η κερδοφορία της εταιρείας.

 

ΕΚΑ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

Ταχ. Διεύθ.: Γ’ Σεπτεμβρίου 48Β, 104 33, Αθήνα ■ Τηλ.: 210 88 36 918 ■

■Web Site: www.eka.org.gr ■ e-mail: [email protected]

Αρ. Πρωτ.: 5778                                                     Αθήνα, 05/11/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους συναδέλφους εργαζόμενους του ΟΠΑΠ που αγωνίζονται για σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), προχωρώντας σε στάση εργασίας την Τετάρτη 7/11 από τις 10:00 έως τις 12:00.

Η σύναψη ΣΣΕ είναι βασική προϋπόθεση για κάθε εργαζόμενο κι ειδικότερα για τους εργαζόμενους στον ΟΠΑΠ, για την εξασφάλιση ενός αξιοπρεπούς μισθού ανάλογα με την εκπαίδευση, εμπειρία, ομαλή εργασιακή εξέλιξη αλλά και την κοινωνική/οικογενειακή κατάσταση του καθένα, για εξασφάλιση ισότητας στη μεταχείριση όλων των εργαζομένων παλιών και νέων, για κανονικό κι όχι ελαστικό (και καταστρατηγούμενο) ωράριο. Αγωνίζονται για μια ΣΣΕ που θα εξασφαλίζει μια δίκαιη αμοιβή στους εργαζόμενους ως αποτέλεσμα του μόχθου τους. Επιπλέον, μια ΣΣΕ η οποία θα κατοχυρώνει την προστασία των συνδικαλιστικών κι εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων απέναντι σε κάθε μορφή εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων του ΟΠΑΠ για αυξήσεις και σύναψη ΣΣΕ και θα είμαστε δίπλα τους σε όποια αγωνιστική κινητοποίηση προχωρήσουν. Καλούμε τα σωματεία μέλη του ΕΚΑ καθώς και κάθε εργαζόμενο του Λεκανοπεδίου της Αθήνας να δείξουμε έμπρακτα τη συμπαράστασή μας, δίνοντας δυναμικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση, στις 10 π.μ., έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΠΑΠ, στη Λ. Αθηνών 112.

 

Το Δ.Σ.

 

Αθήνα, 4/11/2018

 ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ

 Η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας εκφράζει την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων στον ΟΠΑΠ και στο επιχειρησιακό τους σωματείο.  Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις, την απόφαση για  στάση εργασίας  την Τετάρτη 7 Νοέμβρη, 10:00 πμ με 12:00, για την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

 

Ο ΟΠΑΠ έχει διαχρονικά πρωτοστατήσει στην εφαρμογή των ελαστικών μορφών κακοπληρωμένης εργασίας, αξιοποιώντας το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, που διατηρεί διευρύνοντας το και η σημερινή.

Η εντατικοποίηση, οι μισθολογικές ανισότητες, οι προσχηματικές απολύσεις για “χαμηλές αξιολογήσεις”, οι ατομικές συμβάσεις και οι μειώσεις μισθών είναι η “κανονικότητα”, που ήδη βιώνουν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους.

Στην επιδίωξη του ΟΠΑΠ να μεγιστοποιήσει τα κέρδη του, να επιβληθεί στους ανταγωνιστές του, τα εργασιακά δικαιώματα αποτελούν “αναχρονισμό” και “παθογένειες”, όπως πολλές φορές έχει διατυπώσει, σε πλήρη συμφωνία με το ΣΕΒ και την κυβέρνηση.

Η σταθερή και μόνιμη δουλειά, με μισθούς και δικαιώματα που να καλύπτουν τις ανάγκες μας, ο σταθερός εργάσιμος χρόνος και η κατοχύρωση ελεύθερου χρόνου για μας και τις οικογένειες μας, είναι ζήτημα καθημερινού και επίμονου αγώνα, είναι υπόθεση δική μας και των σωματείων μας.

Ο αγώνας των εργαζομένων στον ΟΠΑΠ, συνολικά όλες οι μάχες που δίνουμε καθημερινά σε κάθε χώρο δουλείας, είναι επιτακτικό να ενωθούν απέναντι στο σύνολο των εργοδοτών του κλάδου, απέναντι στις κυβερνήσεις τους, σε παλιά και νέα μέτρα και να διεκδικήσουμε ΣΣΕ με βάση τις ανάγκες μας και τη ζωή που μας αξίζει.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στον ΟΠΑΠ για την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας.

Απαντάμε με Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία

την Τετάρτη 28 Νοέμβρη 2018

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ