Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠ Προσφορά – μαμούθ για τον ΟΠΑΠ!

Προσφορά – μαμούθ για τον ΟΠΑΠ!

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Έντονες φήμες για premium της τάξεως του 40%, σε αναστολή διαπραγμάτευσης η μετοχήA

Aίσθηση προκαλεί στη χρηματιστηριακή αγορά η, ανεπιβεβαίωτη ως τώρα, φημολογία για επικείμενη δημόσια πρόταση – μαμούθ στους μετόχους μειοψηφίας του ΟΠΑΠ από το βασικό μέτοχο του ελληνικού ομίλου, την SAZKA Group του Τσέχου δισεκατομμυριούχου Κάρελ Κομάρεκ.

Θα είναι μία ακόμη έμπρακτη επιβεβαίωση της αυξανόμενης εμπιστοσύνης διεθνών επενδυτών στις προοπτικές της εταιρείας και στις επιχειρηματικές δυνατότητες που δημιουργεί η βελτίωση  των οικονομικών συνθηκών και του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ, που έκλεισε την Παρασκευή πάνω από τα 10 ευρώ, στα 10,05, δεν άνοιξε σήμερα για συναλλαγές, καθώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε από το Χρηματιστήριο να τεθεί σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης, ενόψει επικείμενου σημαντικού εταιρικού γεγονότος. Η απόφαση αυτή λήφθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση επιστολή που εστάλη στις ελληνικές αρχές από την SAZKA Group, με την οποία ζητήθηκε να «παγώσει» η διαπραγμάτευση της μετοχής.

Η πορεία της μετοχής του ΟΠΑΠ το τελευταίο 12μηνο

opap_1y

Σύμφωνα με τις φήμες που έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά τις τελευταίες ώρες, η SAZKA Group προτίθεται να προσφέρει εξαιρετικά υψηλό τίμημα για τις μετοχές μειοψηφίας του ΟΠΑΠ, της τάξεως των 14 ευρώ ανά μετοχή. Δηλαδή το premium πλησιάζει το 40% με βάση την τελευταία τιμή κλεισίματος και είναι ακόμη υψηλότερο, με βάση τη μέση τιμή του προηγούμενου 6μήνου.

Όλα δείχνουν ότι ο Κάρελ Κομάρεκ, που είναι στη θέση 715 των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, σύμφωνα με το Forbes, με αξία περιουσίας 3,1 δισ. δολ., και έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο συμμετοχών σε εταιρείες τυχερών παιχνιδιών στην Ευρώπη, με σημαντικότερο asset τον ΟΠΑΠ, θα επιδιώξει να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της ελληνικής εταιρείας, αφού προηγουμένως ολοκλήρωσε το διαχωρισμό δραστηριοτήτων και περιουσιακών στοιχείων με τον πρώην εταίρο του, Γίρι Σμετς της EMMA Capital.

Ο Κομάρεκ, σύμφωνα με αναλυτές, έχει ως βασική προτεραιότητα την ανάληψη του ελέγχου στον ΟΠΑΠ, καθώς αποτελεί με μεγάλη διαφορά το σημαντικότερο asset των ευρωπαϊκών του δραστηριοτήτων, γι’ αυτό και φέρεται ότι είναι έτοιμος να προσφέρει ιδιαίτερα υψηλό τίμημα, ώστε να διασφαλίσει την αποδοχή της πρότασής του.

Τον Μάρτιο είχε ανακοινωθεί από τον ΟΠΑΠ η συμφωνία των δύο μετόχων για διαχωρισμό των δραστηριοτήτων τους. Η συμφωνία αυτή δεν επηρεάζει την κατανομή των μετοχών με τους δύο Έλληνες μετόχους, Γιώργο Μελισσανίδη και Χρήστο Κοπελούζο, οι οποίοι εξακολουθούν να ελέγχουν το ένα τρίτο του 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που είχε εκδοθεί, «ο όμιλος KKCG Group, ιδιοκτησίας Karel Komárek, και η EMMA Capital, ιδιοκτησίας Jiří Šmejc, ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις διαπραγματεύσεις για τον διαχωρισμό των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου SAZKA Group.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο όμιλος KKCG Group θα κατέχει το 100% των μετοχών του ομίλου SAZKA Group, καθώς και τις μετοχές που κατέχει ο όμιλος SAZKA Group στις εταιρείες Sazka (Τσεχία), ΟΠΑΠ (Ελλάδα), LOTTOITALIA (Ιταλία) και Casinos Austria (Αυστρία). Οι εταιρείες αυτές θα συνεχίσουν να σχετίζονται με το εμπορικό σήμα του ομίλου SAZKA Group».

Σημειώνεται, τέλος, ότι την αξία του ΟΠΑΠ έχει ενισχύσει και η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση (Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου), που επιτρέπει στον ΟΠΑΠ να προχωρήσει κανονικά το πρόγραμμα  εγκατάστασης παιγνιομηχανημάτων VLT, μετά το «πάγωμα» των νέων επενδύσεων, που ήταν αποτέλεσμα απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Προσφορά – μαμούθ για τον ΟΠΑΠ! ” : στην πηγή:https://www.sofokleousin.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ