Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ Το αφεντικό της ΟΠΑΠ Κύπρου μιλάει για την επόμενη ημέρα των πρακτορείων.

Το αφεντικό της ΟΠΑΠ Κύπρου μιλάει για την επόμενη ημέρα των πρακτορείων.

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 6 λεπτά

Η ανατροπή της εικόνας που έχει διαμορφωθεί στην κοινωνία και στην αγορά και η επιστροφή σε ρυθμούς ανάκαμψης και ανάπτυξης, θα στηριχθεί πάλι στην ιδιωτική πρωτοβουλία, τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις, υποστηρίζει σε συνέντευξή του στη StockWatch ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου Δημήτρης Αλετράρης.

Ο κ. Αλετράρης, εκτιμά ότι το νέο περιβάλλον που επέβαλε η πανδημία του κορωνοϊού, μπορεί να προσδώσει ευελιξία, να προσθέσει στην παραγωγικότητα, να απλοποιήσει τις διαδικασίες και να καθιερώσει μια άλλη ποιότητα συναλλαγών.

Έχεις πρακτορείο?
Ακόμα να δοκιμάσεις το Master Bet app στο κινητό σου? 

Στη συνέντευξή του αναφέρεται στην πανδημία και τον τρόπο με τον οποίο επηρέασε και επηρεάζει την ΟΠΑΠ Κύπρου, ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Κύπρο με πορεία πέραν των 50 χρόνων, αλλά και γενικότερα την κυπριακή κοινωνία και οικονομία.

Υπογραμμίζει τη σημασία των μεταρρυθμίσεων και των επενδύσεων, τόσο από την πλευρά της πολιτείας, όσο και από πλευράς επιχειρήσεων, με σκοπό την επαναφορά της πορεία της οικονομίας σε ρυθμούς ανάκαμψης και ανάπτυξης και τονίζει ότι αυτά τα βήματα θα πρέπει να γίνουν στη βάση της συλλογικότητας και να αξιοποιηθούν όλα τα δεδομένα που διαμόρφωσε η πανδημία.

Μες με το κινητό σου στο app.masterbet.gr  και θα δεις !

Ο κ. Αλετράρης προχωρά σε απολογισμό για το 2021 αναφερόμενος και στα πλάνα της εταιρείας για το 2022, δείχνοντας την κατεύθυνση που απαιτείται για την διαχείριση των συνθηκών της πανδημίας και την επαναφορά στις προγενέστερες συνθήκες.

Εξηγεί ακόμα τι άλλαξε τα τελευταία χρόνια στην ΟΠΑΠ και αναφέρεται στο πώς επηρέασε το δίκτυο η ιδιωτικοποίηση, υπογραμμίζοντας ότι «ο ΟΠΑΠ άλλαξε μορφή, η καρδιά του όμως παραμένει η ίδια».

Ακολουθεί η συνέντευξη.

Η ΟΠΑΠ Κύπρου είναι από τα μεγαλύτερα δίκτυα μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Κύπρο. Πώς σας επηρέασε η πανδημία από επιχειρηματικής άποψης;

Οι συνέπειες της πανδημίας, άμεσες ή έμμεσες, δεν επηρεάζουν επιλεκτικά, αλλά το σύνολο της κοινωνίας και συνεπώς και του επιχειρηματικού χώρου. Συνεπώς, έχει επηρεαστεί και η ΟΠΑΠ Κύπρου η οποία εφάρμοσε και εφαρμόζει με απόλυτο σεβασμό τα όποια μέτρα λαμβάνονται κατά καιρούς από το κράτος προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία.

Αν δεν υπάρχει το πρακτορείο σου στο ίντερνετ πως περιμένεις να σε δουν οι παίκτες ?

Για μεγάλα χρονικά διαστήματα τα παιχνίδια της ΟΠΑΠ δεν λειτουργούσαν ή λειτουργούσαν υπό προϋποθέσεις, γεγονός που επηρέασε σημαντικά τον κύκλο εργασιών μας. Ωστόσο, οι αντοχές και η ευρωστία της εταιρείας σε συνδυασμό με τη συνετή διαχείριση επέτρεψαν στην ΟΠΑΠ Κύπρου να συνεχίσει και στα δύσκολα τον διαχρονικό ρόλο της ως ο συνεπής σύμμαχος της κυπριακής κοινωνίας.

O απολογισμός σας για το 2021 και ποια τα σχέδια για το 2022;

Ο οικονομικός απολογισμός ενός έτους εξαρτά ασφαλώς και τους σχεδιασμούς για τον επόμενο χρόνο. Κοιτώντας λοιπόν, προς το μέλλον, δεν έχουμε παρά να διορθώσουμε τους όποιους δείκτες επηρεάστηκαν από τις καθολικές συνέπειες της πανδημίας στα προηγούμενα χρόνια και να συνεχίσουμε να οικοδομούμε πάνω σε όλα που διαχρονικά η ΟΠΑΠ έχει πετύχει.

Η επιχειρηματική στρατηγική μας για το 2022 έχει στόχο τη βελτίωση της παραγωγικότητας και αποδοτικότητας της εταιρείας στη βάση των νέων δεδομένων της τεχνολογίας, γεγονός που θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να προσφέρουμε ακόμη καλύτερα παιχνίδια και ψυχαγωγία στους πελάτες μας, αλλά προπαντός, να συνεχίσουμε την κοινωνική μας δράση προς όφελος της πολιτείας, του τόπου και των ανθρώπων.

Αν οι νέοι δεν βρίσκουν στα κινητά τους το πρακτορείο σου πως περιμένεις να σε γνωρίσουν και να έρθουν στο πρακτορείο σου?

Ποια βήματα θεωρείτε ότι θα συμβάλουν στο να επανέλθει η κυπριακή οικονομία στην προ κορωνοϊού κατάσταση;

Η οικονομική κατάσταση της χώρας αποτυπώνεται στις τοποθετήσεις του πιο αρμόδιου από εμένα, του καθ΄ ύλην υπουργού των Οικονομικών ο οποίος σε παλαιότερη παρέμβασή του είπε ότι οι οικονομικοί δείκτες σημείωσαν ουσιαστική πτώση, αν και το 2021 παρουσίασαν σταδιακή ανάκαμψη.

Το γεγονός αυτό μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε ξέροντας όμως ότι η επιστροφή στην προ πανδημίας εποχή θα είναι δύσκολη και χρονοβόρα. Κι είναι μια διαπίστωση που δεν αφορά μόνο στην οικονομία της Κύπρου, αλλά και την παγκόσμια οικονομία.

Τα επόμενα βήματα καθορίζονται επίσης, από τα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία και επιβάλλουν σειρά μεταρρυθμίσεων και προσαρμογής στη νέα εποχή της πράσινης οικονομίας και της ψηφιακής τεχνολογίας. Αυτό άλλωστε συστήνει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία επισημαίνει  την ανάγκη τολμηρών αποφάσεων ώστε μακροχρόνια να επιτευχθεί η προσαρμογή της Κυπριακής οικονομίας στις σημερινές προκλήσεις.

Η ΟΠΑΠ Κύπρου, όπως πολλές φορές στο παρελθόν και ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές της πανδημίας έχει έμπρακτα δείξει, ότι είναι έτοιμη να στηρίξει σχεδιασμούς και δράσεις της πολιτείας προς όφελος της ανάπτυξης του τόπου και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ανθρώπων.

Με το app.masterbet.gr το πρακτορείο σου θα βρίσκετε στα κινητά των παικτών της περιοχής σου!

Ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας επηρεάζει και την δική σας πορεία;

Αυτονόητα ο ρυθμός της οικονομίας μιας χώρας επηρεάζει και τις επί μέρους δράσεις, όπως συμβαίνει στη δεδομένη στιγμή και στον τόπο μας. Η ανατροπή όμως αυτής της εικόνας θα στηριχθεί πάλι στην ιδιωτική πρωτοβουλία, τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις.

Κι επαναλαμβάνω εδώ τη σημασία των μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων, τόσο από την πολιτεία, όσο και από τις επιχειρήσεις, ώστε με συλλογικότητα και υπευθυνότητα να επαναφέρουμε την πορεία μας σε ρυθμούς ανάκαμψης και ανάπτυξης. Στη βάση αυτής της συλλογικότητας θα πρέπει να αξιοποιήσουμε όλα τα δεδομένα που διαμόρφωσε η πανδημία.

Οι εξ ανάγκης νέες τάσεις και στάσεις στην κοινωνία και στην αγορά, μπορούν να διαμορφώσουν ένα νέο περιβάλλον όπου οι δυνατότητες της τεχνολογίας θα προσδώσουν ευελιξία, θα προσθέσουν παραγωγικότητα, θα απλοποιήσουν τις διαδικασίες και θα καθιερώσουν μια άλλη ποιότητα συναλλαγών, έχοντας όμως πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο.

Τι άλλαξε στην ΟΠΑΠ Κύπρου μετά την ιδιωτικοποιήση του οργανισμού;

Όταν το 2003 δημιουργήθηκε η εταιρεία ΟΠΑΠ Κύπρου και αργότερα άλλαξε και η εικόνα των πρακτορείων, είχαμε πει ότι «ο ΟΠΑΠ άλλαξε μορφή, η καρδιά του όμως παραμένει η ίδια». Ο χρόνος δικαίωσε τη σιγουριά μας, αφού η εταιρεία ΟΠΑΠ Κύπρου συνέχισε να λειτουργεί με τους κτύπους της καρδιάς του τόπου και των ανθρώπων του.

Δοκίμασε τώρα Δωρεάν να κάνεις και εσύ το πρακτορείο σου Ψηφιακό και να πάρεις πελάτες από το ίντερνετ

Κι αυτό που άλλαξε μετά την ιδιωτικοποίηση ήταν η θεσμοθέτηση των πέντε πυλώνων της κοινωνικής δράσης της εταιρείας ΟΠΑΠ Κύπρου, στηρίζοντας συστηματικά πια την  Υγεία, τον Πολιτισμό, την Παιδεία, το Περιβάλλον και ασφαλώς τον Αθλητισμό.

Παράλληλα, τα πρακτορεία ΟΠΑΠ διατηρώντας την πάντα φιλική και ανθρώπινη εικόνα τους, έχουν προσαρμοστεί απόλυτα στα νέα δεδομένα τηρώντας αυστηρά τους κανονισμούς και οδηγίες των περιοριστικών μέτρων.

Οι συνεργάτες πράκτορες υποδέχονται τους φίλους των παιχνιδιών ΟΠΑΠ, διασφαλίζοντας πρώτιστα την υγεία των πελατών τους και εξασφαλίζοντας τις προϋποθέσεις ομαλής και απρόσκοπτης συμμετοχής τους στα παιχνίδια. Πάντα βέβαια, με την ασφαλιστική δικλείδα του υπεύθυνου παιχνιδιού.

Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι και το όραμα του ΟΠΑΠ Κύπρου; Ετοιμάζετε κάτι νέο όσον αφορά στα παιχνίδια;

Το όραμα μας είναι να μπορέσουμε να παραμείνουμε ο δυνατός σύμμαχος της κυπριακής κοινωνίας! Να νιώθουμε και να είμαστε ο περήφανος χορηγός σε κάθε δραστηριότητα που εκδηλώνεται προς όφελος του συνόλου, σε κάθε πολιτιστική έκφραση των δημιουργών μας, σε κάθε προσπάθεια των νέων και των αθλητών μας και προπαντός, σε κάθε βήμα των συνανθρώπων μας για τη διασφάλιση του ύψιστου αγαθού της υγείας σε ένα ποιοτικό περιβάλλον.

Επιχειρησιακή φιλοδοξία της εταιρείας είναι να συνεχίσει να προσφέρει στους πελάτες της ποιοτικές υπηρεσίες, αξιοποιώντας τις υφιστάμενες και νέες τεχνολογίες και να βελτιώσει την παραγωγικότητα και αποδοτικότητά της.

Η κοινωνική πολιτική της εταιρείας είναι από τα δυνατά χαρτιά της ΟΠΑΠ Κύπρου, που συμβάλλουν στο να χαίρει η εταιρεία ιδιαίτερης εκτίμησης, Σκιαγραφήστε μας το έργο σας.

Έχεις πρακτορείο?
Ακόμα να δοκιμάσεις το Master Bet app στο κινητό σου? 

Η σχέση της ΟΠΑΠ Κύπρου με τους ανθρώπους του τόπου μας στηρίζεται εδώ και πενήντα και πλέον χρόνια στην αμοιβαία εκτίμηση, στο σεβασμό, την εμπιστοσύνη και την ειλικρίνεια.

Εσείς λέτε ότι η κοινωνική πολιτική της εταιρίας είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά μας. Εμείς λέμε ότι είναι ένα από τα δυνατά στοιχεία του χαρακτήρα μας. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας της ΟΠΑΠ Κύπρου από την πρώτη μέρα παρουσίας της στο νησί μας. Κι αυτή η φιλοσοφία είναι που υπαγορεύει τη σειρά δράσεων προς όφελος της κυπριακής κοινωνίας, δράσεις που δεν σκιαγραφούμε εμείς αλλά γράφει η ιστορία.

Και η ιστορία γράφει ότι η ΟΠΑΠ Κύπρου είναι παρούσα σε όλες τις στιγμές των ανθρώπων του τόπου, με ιδιαίτερα καίριες παρεμβάσεις στις δύσκολες εποχές. Όπως για παράδειγμα στην εποχή που διανύουμε, με τις συνέπειες της πανδημίας, όπου ιεραρχήσαμε τον τομέα της υγείας ως ύψιστη προτεραιότητα των δράσεων μας.

Υπενθυμίζω ενδεικτικά την εισφορά €1.330.000 για τη δημιουργία της νέας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, τη στήριξη του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου για την αγορά ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού για τους επαγγελματίες υγείας, την προσφορά ενός υπερσύγχρονου συστήματος ολοκληρωμένης διαγνωστικής απεικόνισης με το οποίο ενισχύσαμε τα κρατικά νοσηλευτήρια μας με τεχνολογίες αιχμής στο Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής, τη στήριξη του Συνδέσμου «Μωρά Θαύματα» με την εξασφάλιση και παραχώρηση στο κράτος, ενός ασθενοφόρου ειδικά διαμορφωμένου για πρόωρα νεογνά και πολλές άλλες ενέργειες.

Παράλληλα, συνεχίσαμε τη στήριξή μας σε όλους τους θεσμοθετημένους φορείς υγείας και κοινωνικής αρωγής, σε όλους τους αθλητικούς φορείς, ομοσπονδίες, αθλητές και εθνικές ομάδες, καθώς βέβαια και φορείς του πολιτισμού, με τη μεγάλη χορηγία στο Ίδρυμα Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, στο Διεθνές Φεστιβάλ τα «Κύπρια» και πολλές άλλες καλλιτεχνικές εκφράσεις.

Μες με το κινητό σου στο app.masterbet.gr  και θα δεις !

Αυτή ήταν η υπεύθυνη στάση της ΟΠΑΠ Κύπρου απέναντι στην κυπριακή κοινωνία για πενήντα και πλέον χρόνια, αυτή είναι η ευθύνη της κάθε μεγάλης Εταιρείας στη χώρα δραστηριοποίησής της, πολύ περισσότερο όταν η χώρα στριμώχνεται από κρίσεις όπως αυτή της πανδημίας. Πρέπει να είμαστε και να νιώθουμε περήφανοι υποστηρικτές της κοινωνίας μας!

Της Ελένης Χαραλάμπους

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Δ. Αλετράρης, ΟΠΑΠ: Ανάκαμψη μέσω μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων ” : στην πηγή:https://www.stockwatch.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ