Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ Επί ώρες συνεδριάζουν στην Ε.Κ, κατόπιν επιστολής βασικού μετόχου του ΟΠΑΠ.

Επί ώρες συνεδριάζουν στην Ε.Κ, κατόπιν επιστολής βασικού μετόχου του ΟΠΑΠ.

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Επί ώρες συνεδριάζουν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, κατόπιν επιστολής βασικού μετόχου του ΟΠΑΠ, η οποία ως φαίνεται εμπεριέχει νομικά ζητήματα που προσπαθεί να αποσαφηνίσει η ΕΚ.

Σε προαιρετική δημόσια πρόταση για μετοχές του ΟΠΑΠ  προχωρά, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο βασικός μέτοχος του Οργανισμού, με τη σχετική επιστολή να βρίσκεται στα χέρια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν διασταυρωθεί, το τίμημα ανέρχεται στα 14 ευρώ ανά μετοχή έναντι τρέχουσας τιμής στο ταμπλό στα 10,05 ευρώ, με την πληροφορία πάντως να διαψεύδεται από άλλες πηγές κοντά στη διαδικασία. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για απόκτηση ενός μικρού πρόσθετου ποσοστού από τον βασικό μέτοχο.

Εν τω μεταξύ, η επιστολή του βασικού μετόχου φαίνεται ότι εμπεριέχει εταιρικούς και μετοχικούς μετασχηματισμούς που προκαλούν ερωτήματα περί συντονισμού μεταξύ μετόχων και ενδεχομένως προβληματίζουν την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ως προς το αν προκύπτει θέμα υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης.

Την άποψη αυτή εκφράζουν έμπειροι παράγοντες της κεφαλαιαγοράς, υπογραμμίζοντας την πολύωρη καθυστέρηση και τις εξίσου πολύωρες διαβουλεύσεις που διεξάγονται στους κόλπους της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Υπενθυμίζεται ότι βασικός μέτοχος του OΠAΠ σήμερα είναι η εταιρεία Emma Delta, η οποία με τη σειρά της ελέγχεται από τη SAZKA Group, με τελικό μέτοχο την KKCG Group του Karel Komarek. (Σημειώνεται ότι μέτοχος μειοψηφίας, μεταξύ άλλων, είναι ο όμιλος Μελισσανίδη).

Η διαπραγμάτευση της μετοχής του OΠΑΠ έχει ανασταλεί από το πρωί, κατόπιν της επιστολής που εστάλη στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η οποία δεν προέρχεται από τον OΠΑΠ.

Υπενθυμίζεται ότι χρηματιστηριακή ανακοίνωση που είχε εκδοθεί στις 14 Μαρτίου ανέφερε τα εξής:

«Ο OΠAΠ ενημερώνει ότι ο όμιλος KKCG Group, ιδιοκτησίας Karel Komárek, και η EMMA Capital, ιδιοκτησίας Jiří Šmejc, ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις διαπραγματεύσεις για τον διαχωρισμό των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου SAZKA Group. Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των δύο πλευρών, η συμφωνία υπεγράφη σήμερα.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο όμιλος KKCG Group θα κατέχει το 100% των μετοχών του ομίλου SAZKA Group, καθώς και τις μετοχές που κατέχει ο όμιλος SAZKA Group στις εταιρείες Sazka (Τσεχία), OΠAΠ (Ελλάδα), LOTTOITALIA (Ιταλία) και Casinos Austria (Αυστρία). Οι εταιρείες αυτές θα συνεχίσουν να σχετίζονται με το εμπορικό σήμα του ομίλου SAZKA Group.

Η EMMA θα κατέχει το σύνολο των μετοχών της κροατικής στοιχηματικής εταιρείας SuperSport και θα λάβει χρηματικό αντίτιμο ύψους αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Με τη συμφωνία αυτή αντανακλάται επακριβώς η τρέχουσα αναλογία συμμετοχής των δύο εταίρων στον όμιλο SAZKA Group. Σε αυτόν, το 75% των μετοχών ανήκει στον όμιλο KKCG και το υπόλοιπο 25% στην EMMA Capital.

Σε συνέχεια του διαχωρισμού των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου SAZKA Group, η KKCG και η EMMA θα ακολουθήσουν τις δικές τους ξεχωριστές επενδυτικές στρατηγικές. Σημειώνεται ότι η λειτουργία των μεμονωμένων εταιρειών του ομίλου SAZKA Group δεν επηρεάζεται.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών και των αρχών ανταγωνισμού στις αντίστοιχες χώρες».

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για τη δημόσια προσφορά στον ΟΠΑΠ ” : στην πηγή: https://www.euro2day.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ