Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ Τι γίνεται με τον βασικό μέτοχο της ΟΠΑΠ? Ποιος θα είναι αύριο ?

Τι γίνεται με τον βασικό μέτοχο της ΟΠΑΠ? Ποιος θα είναι αύριο ?

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Ο βασικός μέτοχος του Οργανισμού προχωρά σε προαιρετική δημόσια πρόταση για τις μετοχές που δεν ελέγχει. Φέρεται να προσφέρει μεγάλο premium σε σχέση με την τρέχουσα τιμή στο ταμπλό.

Σε προαιρετική δημόσια πρόταση για τις μετοχές του ΟΠΑΠ  προχωρά, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο βασικός μέτοχος του OΠΑΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν διασταυρωθεί, το τίμημα ανέρχεται στα 14 ευρώ ανά μετοχή έναντι τρέχουσας τιμής στο ταμπλό στα 10,05 ευρώ.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν η εταιρεία που υποβάλλει τη δημόσια πρόταση είναι η Emma Delta, που ελέγχει το 33% των μετοχών του OΠAΠ, ή κάποια από τις υπερκείμενες εταιρείες KKCG Group ή SAZKA Group.

Σημειώνεται ότι η Emma Delta ελέγχεται πλειοψηφικά από τον όμιλο SAZKA, ο οποίος ελέγχεται από τον όμιλο KKCG του Karel Komárek.

Με βάση και τη χρηματιστηριακή ανακοίνωση που είχε εκδοθεί στις 14 Μαρτίου:

«Ο OΠAΠ ενημερώνει ότι ο όμιλος KKCG Group, ιδιοκτησίας Karel Komárek, και η EMMA Capital, ιδιοκτησίας Jiří Šmejc, ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις διαπραγματεύσεις για τον διαχωρισμό των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου SAZKA Group. Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των δύο πλευρών, η συμφωνία υπεγράφη σήμερα.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο όμιλος KKCG Group θα κατέχει το 100% των μετοχών του ομίλου SAZKA Group, καθώς και τις μετοχές που κατέχει ο όμιλος SAZKA Group στις εταιρείες Sazka (Τσεχία), OΠAΠ (Ελλάδα), LOTTOITALIA (Ιταλία) και Casinos Austria (Αυστρία). Οι εταιρείες αυτές θα συνεχίσουν να σχετίζονται με το εμπορικό σήμα του ομίλου SAZKA Group.

Η EMMA θα κατέχει το σύνολο των μετοχών της κροατικής στοιχηματικής εταιρείας SuperSport και θα λάβει χρηματικό αντίτιμο ύψους αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Με τη συμφωνία αυτή αντανακλάται επακριβώς η τρέχουσα αναλογία συμμετοχής των δύο εταίρων στον όμιλο SAZKA Group. Σε αυτόν, το 75% των μετοχών ανήκει στον όμιλο KKCG και το υπόλοιπο 25% στην EMMA Capital.

Σε συνέχεια του διαχωρισμού των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου SAZKA Group, η KKCG και η EMMA θα ακολουθήσουν τις δικές τους ξεχωριστές επενδυτικές στρατηγικές. Σημειώνεται ότι η λειτουργία των μεμονωμένων εταιρειών του ομίλου SAZKA Group δεν επηρεάζεται.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών και των αρχών ανταγωνισμού στις αντίστοιχες χώρες».

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “ΟΠΑΠ: Προαιρετική δημόσια πρόταση από τον βασικό μέτοχο” : στην πηγή:  https://www.euro2day.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ