Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Θεσσαλονίκη: Πλεξιγκλάς και… μπλοκάκι με οινόπνευμα σε πρακτορεία ΟΠΑΠ (Φωτ.)

Θεσσαλονίκη: Πλεξιγκλάς και… μπλοκάκι με οινόπνευμα σε πρακτορεία ΟΠΑΠ (Φωτ.)

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 3 λεπτά

Μικρό ποσοστό αναμένει πλέον εντός των καταστημάτων, ενώ λίγοι είναι και αυτοί που φορούν μάσκες

Νέοι κανόνες λειτουργίας ισχύουν από χθες και στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, όπου εκτός από τις οδηγίες της ελληνικής κυβέρνησης, παρατηρούνται και κάποιες… πατέντες ως μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό.

Αρχικά, δεν επιτρέπεται να υπάρχουν καθίσματα ούτε εντός αλλά ούτε εκτός των καταστημάτων και οι πελάτες εξυπηρετούνται

praktoreio-06.jpg

περιμένοντας όρθιοι. «Η ροή είναι κανονική.

Ο κόσμος πλέον μπαίνει, παίζει και φεύγει. Λίγοι είναι αυτοί που κάθονται όρθιοι μέσα στο πρακτορείο 15-30 λεπτά» αναφέρει στο makthes.gr εργαζόμενος σε πρακτορείο ΟΠΑΠ.

Οι μάσκες δεν είναι υποχρεωτικές για τους εργαζόμενους και τους πελάτες των πρακτορείων, ωστόσο υπάρχει ισχυρή σύσταση για την χρήση τους.

«Προσωπικά φοράω μάσκα και γάντια. Από τους πελάτες που έρχονται, ένα 20% χρησιμοποιεί μάσκες» σημειώνει ο 26χρονος εργαζόμενος.

Τα πρακτορεία ΟΠΑΠ στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, όπως και στην Αττική, ανοίγουν καθημερινά στις 10:00 το πρωί.

Ο καθορισμός μέγιστου αριθμού εργαζομένων και πελατών εντός των καταστημάτων, εξαρτάται από τα τ.μ., όπως και στα υπόλοιπα μαγαζιά. Δηλαδή, για καταστήματα έως 20 τ.μ., επιτρέπονται 4 άτομα, από 20 τ.μ. έως 100 τ.μ. 4 άτομα και 1 άτομο ανά 10 τ.μ., άνω των 100 τ.μ. 12 άτομα και 1 άτομο ανά 15 τ.μ. και για καταστήματα άνω των 300 τ.μ. που διαθέτουν ορόφους, 1 άτομο ανά 10 τ.μ. ανά όροφο.

«Η ουρά που μπορεί να σχηματιστεί είναι έως και 3 άτομα, σύμφωνα με τις οδηγίες που μας έχουν στείλει. Ενώ, μας προτείνουν να παραπέμπουμε τους πελάτες σε νέα πρακτορεία, όπου υπάρχουν αυτόματα μηχανήματα για παιχνίδια στοιχηματίσου» συμπληρώνει ο 26χρονος.

Πλεξιγκλάς και συνεχείς απολυμάνσεις

praktoreio-03.jpg

Στα περισσότερα πρακτορεία ΟΠΑΠ, έχουν τοποθετηθεί πλεξιγκλάς στα ταμεία, ώστε ο εργαζόμενος να μην έρχεται σε επαφή με τον πελάτη. Πάνω σε κάθε τραπέζι και δίπλα από κάθε μηχάνημα υπάρχουν αντισηπτικά αλλά και διαθέσιμα γάντια μιας χρήσης.

«Κάθε μισή ώρα σκουπίζω τα τραπέζια με αντισηπτικό και αφήνω πάντα όλες τις πόρτες ανοιχτές για να αερίζεται ο χώρος» επισημαίνει για τον τρόπο λειτουργίας ο εργαζόμενος σε πρακτορείο ΟΠΑΠ της δυτικής Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας πως οτιδήποτε αντικείμενο χρησιμοποιηθεί απολυμαίνεται αμέσως.

Μπολ με… οινόπνευμα για τα κέρματα

praktoreio-05.jpg

Κάποιοι ιδιοκτήτες πρακτορείων, εκτός από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ, εφαρμόζουν και δικές τους ιδέες για μεγαλύτερη ασφάλεια. Όπως συνηθίζεται, οι περισσότερες συναλλαγές στα πρακτορεία γίνονται με κέρματα και αυτό αποτέλεσε προβληματισμό για αρκετούς.

Έτσι, λοιπόν, σε κάποια πρακτορεία δίπλα από το ταμείο υπάρχει ένα μπολ με οινόπνευμα, όπου «βουτούν» τα κέρματα.

«Τα αφήνω για αρκετή ώρα, ώστε να σβήσουν τα μικρόβια και έπειτα να βάζω στην κερματοθήκη. Με αυτό τον τρόπο, έχω πάντα «καθαρά» κέρματα για τις συναλλαγές» σημειώνει ο εργαζόμενος που μιλάει στο makthes.gr και εφαρμόζει την συγκεκριμένη πατέντα.

 

 

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Θεσσαλονίκη: Πλεξιγκλάς και… μπλοκάκι με οινόπνευμα σε πρακτορεία ΟΠΑΠ (Φωτ.) “ : στην πηγή:https://www.makthes.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ