Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Μεγαλύτερη η κίνηση στα πρακτορεία ΟΠΑΠ – Οι παγίδες του ηλεκτρονικού τζόγου

Μεγαλύτερη η κίνηση στα πρακτορεία ΟΠΑΠ – Οι παγίδες του ηλεκτρονικού τζόγου

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 3 λεπτά

Την τύχη τους, ενόψει του νέους έτους, «κυνηγούν» αυτό το διάστημα οι Ξανθιώτες, την ίδια ώρα που το Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο συνεχίζει να έχει την «τιμητική» του, ενόψει Πρωτοχρονιάς, παρά το γεγονός ότι τώρα πια τα τυχερά παιχνίδια είναι πάρα πολλά και μπορούν – τα περισσότερα – να παιχτούν και ηλεκτρονικά.

Για όλα τα παραπάνω μίλησε στην «Θ» η ιδιοκτήτρια πρακτορείου ΟΠΑΠ κ. Χαρίκλεια Ανταμπούφη, η οποία κάνει λόγο για «αυξημένη κίνηση» αυτό το διάστημα, ενώ παράλληλα δεν παραλείπει να στηλιτεύσει τον ηλεκτρονικό τζόγο, σημειώνοντας αφενός ότι έχει πάρει ένα μεγάλο κομμάτι ιδίως από την νεολαία και αφετέρου ότι σε αυτόν μπορεί να έχουν πρόσβαση είτε και ανήλικοι είτε και αποκλεισμένοι – λόγω εθισμού – από τα φυσικά καταστήματα ενήλικες.

«ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ – ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΛΑΧΕΙΟ»

Πιο αναλυτικά η κ. Ανταμπούφη, επισήμανε στην «Θ» ότι «σίγουρα αυτό το διάστημα, η κίνηση είναι μεγαλύτερη. Το Πρωτοχρονιάτικο σίγουρα είναι κάτι που πάντα το διαλέγουν και το προτιμούν οι πελάτες.

Για όλα τα παραπάνω μίλησε στην «Θ» η ιδιοκτήτρια πρακτορείου ΟΠΑΠ κ. Χαρίκλεια Ανταμπούφη, η οποία κάνει λόγο για «αυξημένη κίνηση» αυτό το διάστημα, ενώ παράλληλα δεν παραλείπει να στηλιτεύσει τον ηλεκτρονικό τζόγο, σημειώνοντας αφενός ότι έχει πάρει ένα μεγάλο κομμάτι ιδίως από την νεολαία και αφετέρου ότι σε αυτόν μπορεί να έχουν πρόσβαση είτε και ανήλικοι είτε και αποκλεισμένοι – λόγω εθισμού – από τα φυσικά καταστήματα ενήλικες.

Οπωσδήποτε αυτές τις ημέρες ο κόσμος ευελπιστεί σε κάτι καλύτερο, οπότε η κίνηση είναι ανεβασμένη σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες. Κατά την διάρκεια της χρονιάς, οι Ξανθιώτες «τζογάρουν» σε φυσιολογικά πλαίσια.

Δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει κάποια έξαρση ή κάτι διαφορετικό.

Νομίζω ότι οι ρυθμοί είναι ίδιοι. Κάποιες φορές πτωτικοί και κάποιες ανοδικοί. Αυτό εξαρτάται από τα οικονομικά και την περίοδο που διανύουμε. Τις εορταστικές ημέρες, ανεβαίνει λίγο παραπάνω.

Το Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο, υπάρχει ακόμη στην παράδοση. Το Λαϊκό, είναι λίγο λιγότερο, αλλά με κάποιες κινήσεις της εταιρείας – δίνοντας επιστροφές από αμορτί και από τα μονά – ζυγά – το έχει κάνει πιο ελκυστικό σε σχέση με παλαιότερα, οπότε είναι στις επιθυμίες των πελατών.

Βέβαια όποιος δεν έχει χρήματα, δεν μπορεί ούτε αυτό να κάνει.

Όταν κάποιος δεν έχει χρήματα, θα πάρει τα απαραίτητα και θα μείνει εκεί. Πρέπει να είναι πολύ εθισμένος κάποιος για να παραβλέψει τις πρώτες του ανάγκες και να έρθει σε ένα πρακτορείο να παίξει».

«ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ, ΙΔΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ, Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ‘’ΤΖΟΓΟΣ’’ ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ… ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΗΛΙΚΟΙ – ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΙΣΜΟ»

Αναφορικά με τον ηλεκτρονικό «τζόγο» η ίδια υπογραμμίζει ότι «σίγουρα έχει πάρει μεγάλο κομμάτι και ιδίως από την νεολαία. Νέοι, οι οποίοι ξέρουν και χειρίζονται τα κινητά τους, μπορούν από το σπίτι να παρακολουθούν ποδόσφαιρο και να παίζουν. Βέβαια υπάρχει και το άσχημο, που κανείς δεν αναφέρει.

Ότι μπορούν να παίζουν και ανήλικοι με την κάρτα οποιουδήποτε, κάτι που στα πρακτορεία είναι ρητά απαγορευμένο και υπάρχει έλεγχος. Αυτό είναι κάτι που δεν το έχει θίξει κανείς.

Εκεί δεν υπάρχει πρόσωπο. Υπάρχουν άνθρωποι τους οποίους εμείς έχουμε αποκλείσει – για παράδειγμα – στα «φρουτάκια» και επειδή ζήτησαν οι ίδιοι τους τον αποκλεισμό και ελέγχουμε τον εθισμό, ενώ στα πρακτορεία αυτό δεν συμβαίνει. Μπορεί δηλαδή με ένα οποιοδήποτε ψευδώνυμο, ο ίδιος άνθρωπος (που εδώ είναι αποκλεισμένος) να μπορεί να παίξει εκεί, ακόμη και στην ίδια εταιρεία.

Τα φυσικά καταστήματα προστατεύουν τους πελάτες από τον εθισμό. Όταν φτάσουν σε ένα σημείο και το καταλάβουμε, βάζουμε και όρια και όταν ο ίδιος ο πελάτης το ζητήσει γίνεται ο αποκλεισμός και μετά δεν μπορεί – όσο και να θέλει – να παίξει. Ενώ στο διαδίκτυο είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση αυτή και αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό.

Όσο πάει και εντείνεται το φαινόμενο και το πολύ σοβαρό πρόβλημα που βλέπω εγώ είναι αυτό με τους ανήλικους».

«ΤΥΧΗ, ΕΙΡΗΝΗ, ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΚΑΙ…ΚΕΡΔΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ»

Κλείνοντας η κ. Ανταμπούφη, ευχήθηκε «τύχη, ειρήνη, ευημερία και πολλά κέρδη στον κόσμο που πραγματικά τα έχει ανάγκη.

Τέλος ευελπιστώ πραγματικά σε μια ρύθμιση της αγοράς όσον αφορά στο διαδίκτυο, γιατί εκεί όντως έχουμε πρόβλημα. Αν θέλουν πραγματικά να σκεφτούν τους ανήλικους, τον εθισμό κλπ, θα πρέπει να υπάρχει μια διαφορετική ρύθμιση και στο διαδίκτυο.

Θεωρώ ότι υπάρχουν τρόποι. Όπως ελέγχουν εμάς, να ελέγχουν και εκεί».

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Έτσι κυνηγούν την… τύχη τους οι Ξανθιώτες ” στην πηγή: https://www.thraki.com.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ