Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠ Τα VLTs επισπεύδουν τη συμφωνία για τον ΟΠΑΠ

Τα VLTs επισπεύδουν τη συμφωνία για τον ΟΠΑΠ

από
Μόνο 2 λεπτά

Σήμερα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, αναμένεται να ολοκληρωθεί ακόμη μία σημαντική αποκρατικοποίηση, αυτή του ΟΠΑΠ, καθώς εκπρόσωποι της Emma Delta θα υπογράψουν με το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) τη συμφωνία αγοράς του 33% του Οργανισμού αντί 652 εκ. ευρώ.

Στο τίμημα αυτό θα προστεθούν ακόμη 30 εκ. ευρώ σε 10 ετήσιες δόσεις και άλλα 60 εκ. ευρώ που είναι μέρισμα για τη χρήση του 2012, δηλαδή συνολικά 712 εκ. ευρώ.

Τα στελέχη του επενδυτικού fund έχουν κληθεί στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να υπογραφεί η Σύμβαση Αγοράς Μετόχων (SPA).

Εφόσον όλα πάνε… κατ’ ευχήν, το ελληνικό Δημόσιο θα καταφέρει να βάλει στα κρατικά ταμεία ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό -με βάση και τις αυξημένες ανάγκες της χώρας-, ενώ παράλληλα θα ικανοποιηθούν και οι δανειστές, καθώς η τρόικα πίεζε πολύ το τελευταίο διάστημα για την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης αποκρατικοποίησης.

Αναφορικά με τα «εμπόδια» τα οποία έχουν καθυστερήσει όλο αυτό το διάστημα την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου deal, αξίζει να θυμίσουμε ότι στις 26 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση της «Ελληνικά Λαχεία ΑΕ» -η οποία έχει εξαγοραστεί από τον ΟΠΑΠ-, προκειμένου να επικυρώσει τις συμβάσεις προμήθειας με τους μετόχους της, Intralot και SGI.

Η Emma Delta (η οποία ελέγχεται από τον Τσέχο Γίρι Σμετς και τον Γιώργο Μελισσανίδη) έχει εκφράσει έντονα την αντίθεσή της σε ό,τι αφορά την επικύρωση των συμφωνιών αυτών, τόσο με τους δύο προμηθευτές των Κρατικών Λαχείων (Intralot και Scientific Games) όσο και με τον τεχνολογικό πάροχο (Intralot) και δεν πρόκειται να ακυρώσει κανένα από τα εξώδικα που έχει ήδη αποστείλει.

Η SPA
Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, δεν πρόκειται να μπει στη Σύμβαση Αγοράς Μετοχών (SPA) για το 33% του ΟΠΑΠ οτιδήποτε έχει σχέση με τις εξελίξεις στα Λαχεία, καθώς το μόνο ζήτημα που αφορά το ελληνικό Δημόσιο είναι το σκέλος των αποκρατικοποιήσεων και όχι οι σχέσεις μεταξύ των εταιρειών και των προμηθευτών. Θυμίζουμε ότι ο ΟΠΑΠ στην «Ελληνικά Λαχεία ΑΕ» συμμετέχει με ποσοστό 67%, ενώ οι άλλες δύο εταιρείες, Intralot και SGI, συμμετέχουν με 16,5% η καθεμία.

Η «βιασύνη» της Emma Delta να κλείσει άμεσα το deal σχετίζεται με την πρόθεση του fund να αναλάβει το πάνω χέρι για εξελίξεις που σχετίζονται με την ανάπτυξη και τη λειτουργία των VLT’s (βιντεολόττο), καθώς και την περαιτέρω επέκταση του ΟΠΑΠ στο Διαδίκτυο, προκειμένου να μη βρεθεί και πάλι προ…τετελεσμένων -και δυσάρεστων για τα συμφέροντά της- αποφάσεων.

Διαβάστε το άρθρο ” Κλείνει η συμφωνία για ΟΠΑΠ” στην πηγή www.ethnos.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ