Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠ Στην ευθεία ο ΟΠΑΠ για τα παιγνιομηχανήματα

Στην ευθεία ο ΟΠΑΠ για τα παιγνιομηχανήματα

από
Μόνο < 1 λεπτό

Ανοίγει ο δρόμος για τον ΟΠΑΠ μετά την ανακοίνωση των κανονισμών των ηλεκτρονικών τεχνικών και ψυχαγωγικών παιγνίων

από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), οι οποίοι έχουν τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 2 Ιουλίου, ώστε να προχωρήσει ο διαγωνισμός για την προμήθεια των VLTs.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς που ανακοίνωσε η ΕΕΕΠ, τα παιγνιομηχανήματα θα πρέπει να είναι συμβατά με το PEGI, δηλαδή το Πανευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφόρησης για τα ηλεκτρονικά παιγνίδια, ενώ αποκλείει κάθε μορφή στοιχήματος μέσα από αυτά. Προκειμένου να πιστοποιηθεί ένα μηχάνημα, η αίτηση που θα υποβληθεί θα πρέπει να περιλαμβάνει τα στοιχεία της επιχείρησης που υποβάλλει την αίτηση, τον κωδικό αριθμό πιστοποιησής της από την ΕΕΕΠ, ως κατασκευαστή ή εισαγωγέα τεχνικών-ψυχαγωγικών παιγνίων, τη μοναδική εμπορική ονομασία του προς πιστοποίηση παιγνίου.

Σε ό,τι αφορά τα καταστήματα, σε αυτά που θα διεξάγονται αποκλειστικά τεχνικά και ψυχαγωγικά παιχνίδια επιτρέπεται να τοποθετούνται μέχρι 30 μηχανήματα, ενώ το ελάχιστο εμβαδόν του καθαρού χώρου εγκατάστασής τους ορίζεται στα τρία τετραγωνικά μέτρα ανά μηχάνημα. Σε μεικτούς χώρους τοποθετούνται μέχρι τρία παιγνιομηχανήματα ανά κατάστημα, ενώ ο καθαρός χώρος εγκατάστασης των παιγνιομηχανημάτων εντός του καταστήματος δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος από το 15% του μεικτού εμβαδού.

Διαβάστε το άρθρο «Στην ευθεία ο ΟΠΑΠ νια τα παιγνιομηχανήματα» στην πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Της Μελίνας Καλαμπόκα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ