Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠ Σκάνδαλο ΟΠΑΠ – Ο Χάρης το είδε, ο Οδυσσέας πού βρισκόταν;

Σκάνδαλο ΟΠΑΠ – Ο Χάρης το είδε, ο Οδυσσέας πού βρισκόταν;

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Το σκάνδαλο με τον ΟΠΑΠ δεν είναι καινούργιο. Χρονολογείται.

Και σε όλο αυτό το διάστημα το κράτος έχασε  εκατομμύρια ευρώ, που υπό διαφορετικές συνθήκες θα εισέρρεαν στα ταμεία του Κράτους.

Δυστυχώς όμως κανείς δεν ενδιαφέρεται. Όπως δεν ενδιαφέρθηκε κατά τη συνομολόγηση της συμφωνίας μεταξύ του ΟΠΑΠ και της Κυβέρνησης να διασφαλίσει τα συμφέροντα του Κράτους.

Προχώρησαν στη σύναψη μιας ετεροβαρούς συμφωνίας, μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και μιας κερδοσκοπικής εταιρείας. Κατοχύρωσαν στην ουσία, με κρατική βούλα το μονοπώλιο του στοιχήματος στον ΟΠΑΠ.

Ακόμα ψάχνεις τρόπο να ζωντανέψεις το μεγάλο παιχνίδι στο πρακτορείο σου?

Δοκίμασε τα ΕΞΥΠΝΑ στατιστικά KINOPRO δωρεάν και θα δεις την διαφορά απο τους παίκτες σου !

Άφησαν τον Οργανισμό να λυμαίνεται πόρους και έσοδα που θα μπορούσαν μεγάλο μέρος τους, να ενίσχυαν τα κρατικά ταμεία.

Το παράδοξο είναι ότι εξ αρχής είχε εντοπιστεί το ετεροβαρές της συμφωνίας. Ο τότε υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης επισήμανε το γεγονός και πρότεινε να απορριφθεί η συμφωνία.

Τώρα γιατί δεν τα κατάφερε είναι άλλη ιστορία. Το ίδιο παράδοξο όμως είναι και το γεγονός ότι ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας Οδυσσέας Μιχαηλίδης, δεν πήρε μυρωδιά.

Ούτε στο στάδιο της διαπραγμάτευσης ούτε και αργότερα. Αυτός που εμφανίζεται κέρβερος υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα του δημοσίου τόσα χρόνια που ισχύει η συμφωνία δεν είπε λέξη.

Ούτε και στο στάδιο της διαπραγμάτευσης άρθρωσε λόγο. Αυτός που πολλές φορές τον είδαμε να ενεργεί προληπτικά, που τον ακούσαμε να φωνασκεί και να ωρύεται γιατί το ένα ή το άλλο είναι ασύμφορο για το κράτος στην περίπτωση του ΟΠΑΠ δεν είπε λέξη. Δεν εντόπισε τίποτε το μεμπτό.

Η στάση του αυτή γεννά ερωτηματικά. Δημιουργεί απορίες και υποψίες.

Πώς και γιατί του διέφυγε ένα τόσο σημαντικό θέμα;

Πώς και γιατί παραβλέπει ένα διαρκές έγκλημα σε βάρος του δημοσίου;

Ένα έγκλημα που στη διάρκεια των χρόνων που συντελείται στοίχισε στο κράτος εκατοντάδες εκατομμύρια. Κυρίως όταν έγκαιρα ο τότε Υπουργός Οικονομικών επεσήμανε πόσο ασύμφορη είναι για το Κράτος η σύμβαση, πού βρισκόταν ο κ. Μιχαηλίδης;

Ούτε είδε ούτε άκουσε;

Πραγματικά περίεργη στάση και συμπεριφορά που χρειάζεται απαντήσεις.

Έστω και τώρα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις. Έστω και τώρα πρέπει να υπάρξει διόρθωση της στρέβλωσης και οι ένοχοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Σκάνδαλο ΟΠΑΠ – Ο Χάρης το είδε, ο Οδυσσέας πού βρισκόταν; ” : στην πηγή:https://24h.com.cy/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ