Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ Σ. Βαρδάκης: Στήριξη χιλιάδων επαγγελματιών πρακτόρων ΟΠΑΠ

Σ. Βαρδάκης: Στήριξη χιλιάδων επαγγελματιών πρακτόρων ΟΠΑΠ

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο < 1 λεπτό

Την Επιστολή του Συλλόγου Επαγγελματιών Πρακτόρων Πρόγνωσης παιχνιδιών ΟΠΑΠ Ηρακλείου, οι οποίοι πλήττονται ανεπανόρθωτα από την αναστολή της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, κατέθεσε με αναφορά του ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, προς τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η πρωτοφανής πανδημία του COVID-19 έχει προκαλέσει όχι μόνο εκτεταμένη υγειονομική κρίση με πολλά θύματα και χιλιάδες κρούσματα αλλά και μία εξίσου δεινή οικονομική κρίση. Η επόμενη μέρα της κρίσης είναι αβέβαιη και εφόσον αυτή η έκτακτη κατάσταση συνεχιστεί ακόμα και το Μάιο, τότε αντικειμενικά δε θα υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης όχι μόνο των επαγγελματικών υποχρεώσεων των πρακτόρων, αλλά ούτε καν των βασικών αναγκών για την επιβίωση των οικογενειών τους.

Οι πράκτορες της ΟΠΑΠ ΑΕ ανέστειλαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική απώλεια του μοναδικού τους εισοδήματος. Με αφορμή τα παραπάνω, ο κ. Βαρδάκης ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να εξετάσουν τα αιτήματα του κλάδου και να προχωρήσουν άμεσα στις σχετικές ενέργειες:

• Επιδότηση επαγγελματικών ενοικίων 100%

Κούρεμα και όχι μόνο αναστολή (όπως έχει εξαγγελθεί) πληρωμών που αφορούν φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις κατά τους μήνες αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων.

Στα διάφορα πρακτορεία κρατική ενίσχυση των 800 ευρώ ανά εταίρο και όχι στο ΑΦΜ της εταιρείας.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: ” Σ. Βαρδάκης: Στήριξη χιλιάδων επαγγελματιών πρακτόρων ΟΠΑΠ και των οικογενειών τους, οι οποίοι πλήττονται ανεπανόρθωτα” : στην πηγή:https://www.candiadoc.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ