Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Πρακτορεία ΟΠΑΠ Lockdown: Πότε ανοίγουν

Πρακτορεία ΟΠΑΠ Lockdown: Πότε ανοίγουν

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 3 λεπτά

Πρακτορεία ΟΠΑΠ lockdown: Κλειστά με κυβερνητική εντολή συνεχίζουν να βρίσκονται τα προποτζίδικα σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που είναι σε ισχύ, τα πρακτορεία ΟΠΑΠ θα είναι κλειστά τουλάχιστον μέχρι τις 18 Ιανουαρίου, ενώ μετά από αυτή την ημερομηνία θα αποφασιστεί εάν θα δοθεί παράταση στο λουκέτο στα πρακτορεία ή θα ανοίξουν ξανά και υπό ποιο καθεστώς.

Η ανακοίνωση του ΟΠΑΠ

Τα Καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY θα παραμείνουν κλειστά έως τις 18 Ιανουαρίου 2021.

Σε συνέχεια των νέων έκτακτων κυβερνητικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού, ο ΟΠΑΠ ανακοινώνει ότι όλα τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY θα παραμείνουν κλειστά έως τις 18 Ιανουαρίου 2021.

Για τον ΟΠΑΠ, η υγεία και η ασφάλεια των πελατών, των συνεργατών και των εργαζομένων μας αποτελεί προτεραιότητα, και συνεχίζουμε να στηρίζουμε όλες τις ενέργειες που έχουν ως στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας.

Καλούμε τους πελάτες μας να μείνουν ασφαλείς στο σπίτι!

Τι κρατά τους παίκτες στα πρακτορεία? 

Σύντομα σε επιλεγμένα πρακτορεία …….

Αντιδράσεις προκαλεί η φορολόγηση κερδών τυχερών παιγνίων

Πρακτορεία ΟΠΑΠ lockdown: Από την 1η Μαρτίου αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το άρθρο 57 για τη φορολόγηση των κερδών από τυχερά παιχνίδια, το οποίο περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τα μέτρα, που ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή.

Η διάταξη η οποία προβλέπει ότι τα κέρδη στα τυχερά παίγνια, που διεξάγονται με στήλες, υποβάλλονται σε φόρο ανά δελτίο παιχνιδιού 2,5% για ποσά από 101,01 έως 200 ευρώ, 5% (200,01 έως 500 ευρώ) και 7,5% (άνω των 500 ευρώ), έχει προκαλέσει αντιδράσεις από την Ενωση Εταιρειών Διαδικτυακών Παιγνίων Ελλάδας και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ.

Σήμερα, ο φόρος επιβάλλεται στα κέρδη που έχουν οι παίκτες ανά στήλη και ανέρχεται σε 15% για κέρδη από 100 μέχρι 500 ευρώ και σε 20% για κέρδη άνω των 500 ευρώ.

Σήμερα όλα γίνονται από το κινητό τηλέφωνο.
Βάλε και το δικό σου το πρακτορείο στα κινητά χιλιάδων παικτών!
Δοκίμασε ΔΩΡΕΑΝ

Σύμφωνα με τις εταιρείες διαδικτυακών παιγνίων, οι ρυθμίσεις αυτές έρχονται σε μία συγκυρία κατά την οποία εξελίσσεται η διαδικασία αδειοδότησης των παρόχων online στοιχήματος, για τους οποίους τα δεδομένα αλλάζουν, επειδή το άρθρο 57 «τροποποιεί και καθιστά πιο επαχθή τον τρόπο φορολόγησης των κερδών των παικτών για όλα  τα τυχερά παιχνίδια».

Πρακτορεία ΟΠΑΠ lockdown:  Οπως αναφέρει στέλεχος της αγοράς στην «Καθημερινή», δίχως να ληφθούν υπόψη άλλου είδους λειτουργικές δαπάνες (π.χ. προώθησης), παρότι η φορολογία του 35% επί του μεικτού κέρδους (GGR) ήταν ήδη υψηλή, επί αυτής είχαν καταρτίσει επιχειρηματικά σχέδια οι εταιρείες διαδικτυακών παιγνίων.

Κατ’ επέκταση, η αιφνίδια αλλαγή δεδομένων, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, θα μπορούσε να οδηγήσει –σε μεμονωμένες περιπτώσεις– στην απόσυρση ορισμένων σχημάτων από τη διαδικασία αδειοδότησης.

Οπως ακόμη επισημαίνουν στην επιστολή τους οι εταιρείες διαδικτυακών παιγνίων, στην υψηλή φορολογία προστίθεται το κόστος για την έκδοση των δύο ειδών αδειών (τύπου Α και Β) που ανέρχεται στο ποσό των 5 εκατ. ευρώ, όντας το υψηλότερο σε όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Μην μένεις πίσω στις εξελίξεις .
Κάνε το πρακτορείο σου διαφορετικό και ανταγωνιστικότερο
Δες εδώ ΔΩΡΕΑΝ πως θα το κάνεις

Από την πλευρά της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ αναφέρει ότι η διάταξη αυτή θα έχει σοβαρές επιπτώσεις για τα σχεδόν 4.000 πρακτορεία ΟΠΑΠ και τους περίπου 20.000 εργαζομένους τους σε όλη την Ελλάδα.

Κατ’ επέκταση, θα οδηγήσει στη μείωση των εισοδημάτων των πρακτόρων ΟΠΑΠ και των εργαζομένων τους.

Η ομοσπονδία εκτιμά ακόμη ότι η διεύρυνση της φορολογίας των κερδών θα περιορίσει την «ανακύκλωση» των κερδών και θα οδηγήσει αφενός στη μείωση του συνόλου των προς φορολόγηση εσόδων και αφετέρου στην ενδεχόμενη στροφή προς τον παράνομο τζόγο.

Σημειώνεται ότι ο συνολικός τζίρος της αγοράς τυχερών παιγνίων (συμπεριλαμβανομένων καζίνο κ.λπ.) τοποθετείται σε 2,5 δισ. ευρώ.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Πρακτορεία ΟΠΑΠ Lockdown: Πότε ανοίγουν ” : στην πηγή:https://www.xanthinea.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ