Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΙΝΤΕΡΝΕΤ Διεθνής αντίδραση για τον φόρο στα τυχερά παιχνίδια

Διεθνής αντίδραση για τον φόρο στα τυχερά παιχνίδια

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Διαβαθμισμένη αντίδραση στην πρόσφατη αλλαγή φορολογίας όσον αφορά τα κέρδη τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα έρχεται από τη διεθνή ένωση εταιρειών διαδικτυακού στοιχηματισμού, μετά και τις αντιδράσεις της υπό σύσταση Ένωσης Εταιρειών Διαδικτυακών Παιγνίων Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, ο γενικός διευθυντής του Betting & Gaming Council (BGC), Pierre Tournier με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό αλλά και τους αρμόδιους υπουργούς εκφράζει την έντονη αντίδραση του οργάνου, αλλά και των εταιρειών που εκπροσωπεί για την “αιφνιδιαστική” αλλαγή της νομοθεσίας, όσον αφορά την αύξηση της φορολόγησης των κερδών από τυχερά παιχνίδια, όπως αυτή πέρασε στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Άλλαξε πράγματα όσο ακόμα έχεις παίκτες στο πρακτορείο σου!
Χρησιμοποίησε τον ίντερνετ για να βοηθήσεις τις πωλήσεις σου
Δες πως θα το κάνεις εδώ

Η αλλαγή στη φορολογία αναμένεται να επιβληθεί από το Μάρτιο του 2021, προκειμένου από τα έσοδα της να ενισχυθούν ποδοσφαιρικά αθλητικά σωματεία, και έρχεται σε μια στιγμή όπου έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση κατάθεσης αιτήσεων για τη λήψη νόμιμων αδειών από σειρά διαδικτυακών στοιχηματικών εταιρειών, μεταξύ των οποίων μεγάλοι και εισηγμένοι διεθνείς όμιλοι του κλάδου, οι οποίες έχουν καταθέσει και εγγυητικές επιστολές, αναμένοντας την κατακύρωση των αδειών από την ΕΕΕΠ.

Ειδικότερα, με τη νέα ρύθμιση τα κέρδη θα φορολογούνται ανά δελτίο με βάση τέσσερις κλίμακες.

Ο φόρος θα είναι μηδενικός για κέρδη μέχρι 100 ευρώ, 2,5% για κέρδη από 100 έως 200 ευρώ, 5% για κέρδη από 200 έως 500 ευρώ και 7,5% για κέρδη άνω των 500 ευρώ.

Ο νέος φόρος παρότι χαμηλότερος από τον ισχύοντα (15-20%), προορίζεται για μια πολύ πιο διευρυμένη βάση παικτών, γεγονός που οι στοιχηματικές εταιρείες εκτιμούν ότι αφενός θα λειτουργήσει ως αντικίνητρο και θα μειώσει τον κύκλο εργασιών του online στοιχήματος, καθώς και ότι θα στρέψει τους παίκτες στην παράνομη αγορά.

Στην επιστολή του BGC, επισημαίνεται ότι υπάρχει κίνδυνος ανάπτυξης αθέμιτου ανταγωνισμού, και ως εκ τούτου απομάκρυνσης μελλοντικών επενδύσεων από διεθνείς ομίλους που σκόπευαν να διατηρήσουν ή να ενεργοποιηθούν νομίμως στην ελληνική αγορά στοιχηματισμού.

 Νέο εργαλείο  επαναφέρει τους παίκτες στα πρακτορεία! 

Σύντομα σε επιλεγμένα πρακτορεία …….

Μάλιστα το BGC επισημαίνει πως η αλλαγή του φορολογικού καθεστώτος υπέρ των αθλητικών σωματείων αντίκειται των ευρωπαϊκών κανόνων περί κρατικών ενισχύσεων, και υπογραμμίζει πως μπορεί να “αμφισβητηθεί τόσο από την ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, όσο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή”, υποδηλώνοντας εμμέσως την πιθανότητα ανάληψης πρωτοβουλιών προσφυγής κατά της νέας τροπολογίας.

Σημειώνεται επίσης ότι από τις στοιχηματικές εταιρείες εγείρονται και ζητήματα τεχνικής προσαρμογής στη νέα φορολογική ρύθμιση εντός του σφιχτού χρονικού περιθωρίου του Μαρτίου.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Διεθνής αντίδραση για τον φόρο στα τυχερά παιχνίδια ” : στην πηγή:https://www.capital.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ