Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠ Οι 4 φάσεις της επιστροφής στην κανονικότητα [αναλυτική παρουσίαση]

Οι 4 φάσεις της επιστροφής στην κανονικότητα [αναλυτική παρουσίαση]

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Ποιες επιχειρήσεις ανοίγουν πρώτες (αρχές Μαΐου), ποιες στα μέσα Μαΐου και ποιες πρέπει να περιμένουν μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Με τα επιδημιολογικά στοιχεία να σταθεροποιούνται και την νέα κρούσματα να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα εδώ και μερικές ημέρες στην Κύπρο, ο κυβερνητικός μηχανισμός έχει ήδη προχωρήσει στο κατ’ αρχήν σχεδιασμό της επιστροφής των πολιτών και εν συνεπεία της οικονομίας, στην κανονικότητα με σκοπό την επανεκκίνηση της μηχανής.

Παρόλα αυτά, αυτό που τονίζουν οι ειδικοί και πρέπει όλοι να έχουμε κατά νου, είναι πως τα πράγματα είναι ακόμα ρευστά και πως όλα τα βήματα χαλάρωσης των μέτρων πρέπει να γίνουν σταδιακά, με προσοχή και ειδικό σχεδιασμό, ούτως ώστε να μην δημιουργήσουμε και πάλι πρόβλημα.

 

Ο δημοσιογράφος του ΣΙΓΜΑ, Κυριάκος Πενηνταέξ, σε σχετικό ρεπορτάζ του στις Τομές στα Γεγονότα, παρουσίασε αναλυτικά τις 4 φάσεις της επανεκκίνησης της οικονομίας καταγράφοντας πότε και τι αναμένεται να ανοίξει κάθε είδος επιχείρησης και να επιτραπούν οι διάφορες εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, γάμοι και συγκεντρώσεις.

– Αρχές Μαΐου αναμένεται η πρώτη χαλάρωση, που θα αφορά την αύξηση στις επιτρεπόμενες μετακινήσεις. Παράλληλα θα ανοίξουν τα μικρά εργοτάξια, που νοείται ότι είναι ανοικτοί χώροι καθώς και καταστήματα λιανικού εμπορίου όπως βιβλιοπωλεία και άλλες μικρομεσαίες επιχειρήσεις όπως είναι καταστήματα ένδυσης υπόδησης.

– Μέσα Μαΐου το δεύτερο κύμα όπου θα ανοίξουν κομμωτήρια , κουρεία, κέντρα αισθητικής, καθώς και τα γυμναστήρια. Νοείται ότι σε κάθε άνοιγμα θα τηρούνται τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και υγιεινής (προσωπικής αλλά και γενικής).

Αρχές Ιουνίου ανοίγουν όπως όλα δείχνουν τα εμπορικά κέντρα, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, οι καφετερίες. Επαναλειτουργούν σινεμά, θέατρα, κέντρα διασκέδασης, καζίνο – λέσχες, αλλά και χώροι λατρείας.

 
Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Οι 4 φάσεις της επιστροφής στην κανονικότητα [αναλυτική παρουσίαση] ” : στην πηγή:https://city.sigmalive.com/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ