Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠ «Δύναμη πυρός» 500 εκατ. ευρώ στη μητρική του ΟΠΑΠ από την Apollo

«Δύναμη πυρός» 500 εκατ. ευρώ στη μητρική του ΟΠΑΠ από την Apollo

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Φιλοδοξεί να γίνει παγκόσμιος παίκτης στη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών

Συμφωνία με την Apollo Global Management σύναψε η KKCG και ο όμιλος Sazka για την άντληση χρηματοδότησης ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Η επένδυση θα πραγματοποιηθεί μέσω τοποθέτησης στην SAZKA Entertainment AG (“SAZKA Entertainment”), μια νεοσύστατη 100% εξ ολοκλήρου θυγατρική της KKCG, η οποία κατά την ολοκλήρωση της συμφωνίας θα είναι ο 100% ιδιοκτήτης του ομίλου SAZKA, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Η επένδυση της Apollo Global Management θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με την KKCG του Karel Komarek που ελέγχει την Sazka και αποτελεί βασικό μέτοχο του ομίλου ΟΠΑΠ.

Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που επενδύουμε στον όμιλο SAZKA, έναν από τους κορυφαίους ομίλους τυχερών παιγνίων στην Ευρώπη”, δήλωσε ο James Kim, εταίρος της Apollo και ένας από τους επικεφαλής της Hybrid Value στην Ευρώπη. “Η εταιρεία έχει ένα πολύ επιτυχημένο ιστορικό οργανικής και ανόργανης ανάπτυξης και πιστεύουμε ότι αυτή η επένδυση, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία μας, θα βοηθήσει τη διοίκηση να επιτύχει τα στρατηγικά της σχέδια ανάπτυξης στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο”.

Άλλαξε πράγματα όσο ακόμα έχεις παίκτες στο πρακτορείο σου!
Χρησιμοποίησε τον ίντερνετ για να βοηθήσεις τις πωλήσεις σου
Δες πως θα το κάνεις εδώ

Το μεγαλύτερο τμήμα των 500 εκατομμυρίων ευρώ της χρηματοδότησης της Apollο θα κατευθυνθεί στην αξιοποίηση ευκαιριών σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική, με έμφαση στην αγορά τυχερών παιγνίων. Η συναλλαγή αντιστοιχεί σε ίδια κεφάλαια ύψους 4,2 δισ. ευρώ για την εταιρεία SAZKA Entertainment μέσω της οποίας θα λάβει χώρα η επένδυση.

Ο J.P. Morgan ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ομίλου SAZKA και η Clifford Chance LLP, της Πράγας και του Λονδίνου, ενήργησε ως νομικός σύμβουλος του ομίλου SAZKA.

Σημειώνεται ότι η συναλλαγή εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το 2021.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: ” «Δύναμη πυρός» 500 εκατ. ευρώ στη μητρική του ΟΠΑΠ από την Apollo” : στην πηγή:https://kourdistoportocali.com/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ