Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠ Η… επανάσταση στο «Πάμε Στοίχημα»!

Η… επανάσταση στο «Πάμε Στοίχημα»!

από
Μόνο 2 λεπτά

Στα μέσα Αυγούστου στα κεντρικά γραφεία ίου ΟΠΑΠ, στο Περιστέρι, πραγματοποιήθηκε μια παρουσίαση που έμελλε να αλλάξει την πορεία του «Πάμε Στοίχημα», του δημοφιλέστερου παιχνιδιού του ΟΠΑΠ. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τους επικεφαλής της Neurosoft, εταιρίας παραγωγής λογισμικού και ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων, στην οποία ο Οργανισμός συμμετέχει από το 2009 με ποσοστό 30%. Αντικείμενο της, το «Πάμε Στοίχημα» και με ποιον τρόπο μπορεί το παιχνίδι να ανανεωθεί και να γίνει πιο ελκυστικό. Αυτά, όμως, που άκουσαν οι επικεφαλής του ΟΠΑΠ ξεπερνούσαν τις προσδοκίες τους, σε σημείο ορισμένοι στην αίθουσα να μιλήσουν για μια επερχόμενη επανάσταση στον αθλητικό στοιχηματισμό.

Τα τελευταία χρόνια η Neurosoft έχει αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο προϊόν διαχείρισης στοιχηματικών προϊόντων, γνωστό στην αγορά με την ονομασία BOLT (Betting Operations Liability Toolbox). Ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που οδήγησαν στην εξαγορά του 30% της Neurosoft από τον ΟΠΑΠ όταν επικεφαλής του Οργανισμού ήταν ο Χ. Χατζηεμμανουήλ, ο οποίος έγκαιρα διέβλεψε τις δυνατότητες του συστήματος Περνούν, όμως, τρία άγονα χρόνια μέχρι το σύστημα να αξιοποιηθεί και να τεθεί σε εφαρμογή. Μέσα στην ίδια περίοδο, η ιταλική Lottomatica  (έτερος μέτοχος με 16,58%) όχι μόνο χρησιμοποιεί το προϊόν της Neurosoft, αλλά αποκτά και θέτει σε εφαρμογή τη δεύτερη, βελτιωμένη έκδοση του συστήματος. Έπειτα από επίπονη προσπάθεια, τελικά το BOLT τίθεται σε πλήρη λειτουργία το 2012 και από τον ΟΠΑΠ, για να φτάσει σήμερα να «γλιτώνει» εκατομμύρια για τον Οργανισμό μέσω της διαχείρισης στοιχηματικού κινδύνου που πραγματοποιεί βασιζόμενη πάνω σε αυτήν την τεχνολογία, η Neurosoft ώθησε ακόμα περισσότερο τα όρια του συστήματος.

Η εταιρεία έχει αναπτύξει ένα μοναδικό παγκοσμίως προϊόν διαχείρισης κινδύνου που επιτρέπει σε εταιρίες τυχερών παιχνιδιών να προσφέρουν στοιχήματα συνδυασμών (στοιχήματα πολλαπλών επιλογών ή πιο γνωστά ως «παρολί») σε πολύ καλύτερες αποδόσεις, ακόμα και από τις ιντερνετικές εταιρίες, που δουλεύουν με πολύ χαμηλή «γκανιότα», διατηρώντας συγχρόνως υπό έλεγχο το pay out. Και όχι μόνο αυτό, αλλά έχει πετύχει να μπορούν να αναληφθούν τέτοιου είδους συνδυαστικά στοιχήματα και κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών, όταν σήμερα τα live στοιχήματα αφορούν μονά παιχνίδια.

Το νέο προϊόν συζητείται να ονομαστεί BOOM (Better Odds On Multiples), αλλά δεν έχουν ακόμη ληφθεί οριστικές αποφάσεις. Εκτός του προφανούς οφέλους για τα έσοδα του «Πάμε Στοίχημα» (τα οποία φέτος κινδυνεύουν να κλείσουν κάτω του 1 δισ. ευρώ, απουσία μεγάλων αθλητικών γεγονότων), με την «πριμοδότηση» των συνδυασμένων στοιχημάτων, εξηγούν οι ειδικοί, ενισχύεται και η δεξαμενή των παικτών που στοιχηματίζουν στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ, ενώ ουσιαστικά εξουδετερώνεται ο ανταγωνισμός, αφού πλέον ο ΟΠΑΠ θα μπορεί να προσφέρει πολύ καλύτερες αποδόσεις.

Η Neurosoft σήμερα δραστηριοποιείται σε πέντε χώρες (Ρουμανία, Αλβανία, Σερβία, Βουλγαρία, Κύπρος), πλην της Ελλάδας. Κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο του factoring και πλέον αποτελεί τον μεγαλύτερο διαχειριστή τιμολογίων στην Ελλάδα μέσω της πλατφόρμας Proxima+, με την εταιρία να έχει υλοποιήσει επενδύσεις 4 εκατ. ευρώ την τελευταία τριετία στη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Ζητούμενο για τη Neurosoft είναι, πλέον, το νέο της σύστημα να εξελιχθεί σε παγκόσμιο προϊόν, με την εταιρία σταδιακά να εισέρχεται και στο κομμάτι του operation για εταιρίες τυχερών παιχνιδιών Σύμφωνα με πληροφορίες, πέραν της ελληνικής, το νέο προϊόν της Neurosoft σύντομα αναμένεται να αξιοποιηθεί για την ιταλική και την ισπανική αγορά τυχερών παιχνιδιών.

Διαβάστε το άρθρο “Η… επανάσταση στο «Πάμε Στοίχημα»!” στην πηγή KINGBET

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ