Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠ Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια

από
Μόνο 2 λεπτά

Υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με θέμα: «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις του νόμου 4387/2016 ρυθμίσεις για την αγορά παιγνίων, για το Ελληνικό Καζίνο Πάρνηθος ΑΕ κι άλλες διατάξεις». Το ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η Ένωση Κεντρώων και το ΠΟΤΑΜΙ, το καταψήφισαν η ΝΔ, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή, για διαφορετικούς λόγους.

Ο νέος νόμος Τσακαλώτου αφορά στα τυχερά παιχνίδια και στην κατανομή των παιγνιδιών ανά την επικράτεια. Κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων αναπτύχθηκε έντονος προβληματισμός αν γεμίζει όλη η χώρα με τυχερά παιχνίδια και μπαίνουν και τα παιδιά στη διαδικασία να μπορούν εύκολα κι άνετα, σε καταστήματα με τέτοιου είδους μηχανήματα, διαλύοντας και τον κοινωνικό ιστό στην  επαρχία. 

Η άποψη της κυβερνητικής πλευράς τόσο δια του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου όσο και δια του εισηγητή Κώστα Παυλίδη ήταν πως μπαίνει τάξη σ΄ ένα άναρχο τοπίο, διότι ο τζόγος δυστυχώς είναι υπαρκτό φαινόμενο κι είναι καλύτερα να μπουν κανόνες. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης τα διαφυγόντα κέρδη του Δημοσίου από τα τυχερά παιγνίδια εκτιμώνται κοντά στα 5-6 δις ευρώ.

Κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων και η Ντόρα Μπακογιάννη ως τομεάρχης Ανάπτυξης της ΝΔ εξέφρασε επιφυλάξεις ότι θα γεμίσει η ύπαιθρος με τυχερά παιχνίδια ενώ και στην Ολομέλεια της Βουλής αναπτύχθηκε έντονος προβληματισμός και από την πλευρά του ΚΚΕ, που δια του Σάκη Βαρδαλή ότι η κυβέρνηση εισάγει ένα νομοθέτημα για το τζόγο, χωρίς να ενδιαφέρεται για τις κοινωνικές συνέπειές του, ιδίως στα νέα παιδιά.

Διαβάστε το άρθρο “Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια” της Άννας Στεργίου στην πηγή “www.ypaithros.gr”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ