Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ Το ΜέΡΑ25 Δωδεκανήσου ζητάει την ένταξη των πρακτόρων ΟΠΑΠ Δωδεκανήσου στους ΚΑΔ των πληττόμενων επιχειρήσεων

Το ΜέΡΑ25 Δωδεκανήσου ζητάει την ένταξη των πρακτόρων ΟΠΑΠ Δωδεκανήσου στους ΚΑΔ των πληττόμενων επιχειρήσεων

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Όλοι οι νησιώτες γνωρίζουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων στα νησιά μας,εξαρτόνται οικονομικά από την τουριστική σεζόν ώστε να είναι βιώσιμες. Τα πρακτορεία ΟΠΑΠ από την πρώτη στιγμή έδειξαν υψηλό αίσθημα ευθύνης ακολουθώντας πιστά όλα τα υγειονομικά μέτρα που έχουν επιβληθεί. Η συνέπεια αυτών έχει επιφέρει μία πολύ σοβαρή συρρίκνωση στους τζίρους καθώς έχει επηρεαστεί η επισκεψιμότητα και η παραμονή των πελατών στα καταστήματά τους.

Κάνε το πρακτορείο σου να ξεχωρίζει. 

Δοκίμασε ΔΩΡΕΑΝ  εδώ!

Για τους παραπάνω λόγους στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα της Ένωσης Επαγγελματιών Πρακτόρων ΟΠΑΠ Δωδεκανήσου για ένταξη τους στους ΚΑΔ των πληττόμενων επιχειρήσεων με σχετική ερώτηση που κατατέθηκε από την βουλευτή μας Φωτεινή Μπακαδήμα στους συναρμόδιους υπουργούς.

Αναλυτικά παρακάτω η σχετική ερώτηση:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Υπουργό Οικονομικών

            τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Θέμα: «Αίτημα ένταξης του ΚΑΔ των πρακτορείων ΟΠΑΠ στη λίστα με τις πληττόμενες επιχειρήσεις»

Η Ένωση Επαγγελματιών Πρακτόρων ΟΠΑΠ Δωδεκανήσου με επιστολή της στους συναρμόδιους Υπουργούς θέτει το σοβαρό θέμα της ανάγκης ένταξης του ΚΑΔ τους στη λίστα των πληττόμενων επιχειρήσεων.

Όπως σημειώνει η Ένωση στην επιστολή της:

“Τα πρακτορεία ΟΠΑΠ από την πρώτη στιγμή έδειξαν υψηλό αίσθημα ευθύνης ακολουθώντας πιστά όλα τα υγειονομικά μέτρα που έχουν επιβληθεί. Η συνέπεια μας έχει επιφέρει μία πολύ σοβαρή συρρίκνωση στους τζίρους καθώς έχει επηρεαστεί η επισκεψιμότητα και η παραμονή των πελατών στα καταστήματά μας.

  • Δες πως θα το βάλεις το πρακτορείο σου  στο ίντερνετ

Ειδικότερα στα Δωδεκάνησα (όπως και στην Κρήτη, στις Κυκλάδες, στην Κέρκυρα και σε άλλους νομούς) η μείωση είναι ακόμα μεγαλύτερη σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα λόγω των ειδικών δυσμενών οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στη τοπική αγορά.

Η ανύπαρκτη σχεδόν τουριστική σεζόν έχει συμπαρασύρει όλες τις οικονομικές δραστηριότητες, καθιστώντας το μέλλον αβέβαιο. Η βιωσιμότητα των μαγαζιών μας κινδυνεύει, καθώς και οι θέσεις εργασίας των υπαλλήλων μας.”

Κατόπιν των παραπάνω και με δεδομένη τη ζοφερή κατάσταση την τρέχουσα περίοδο για σχεδόν το σύνολο των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων και των πρακτορείων ΟΠΑΠ,

Ερωτώνται οι κ.κ Υπουργοί:

Θα προστεθεί ο ΚΑΔ στη λίστα πληττόμενων επιχειρήσεων όπως ζητούν οι επαγγελματίες;
Ποια μέτρα άμεσης στήριξης προτίθενται να λάβουν ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και να μην οδηγηθούμε σε μαζικά λουκέτα;
Ποιες περαιτέρω κινήσεις ανάπτυξης του κλάδου μπορούν να θεσμοθετηθούν;

Η ερωτώσα βουλευτής

Φωτεινή Μπακαδήμα

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Το ΜέΡΑ25 Δωδεκανήσου ζητάει την ένταξη των πρακτόρων ΟΠΑΠ Δωδεκανήσου στους ΚΑΔ των πληττόμενων επιχειρήσεων “ : στην πηγή:https://www.rodiaki.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ