Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Τα μέτρα έπληξαν το τζίρο στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ

Τα μέτρα έπληξαν το τζίρο στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 5 λεπτά

Στη λίστα με τους χώρους που ισχύουν οι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους συγκαταλέγονται από τις αρχές Νοεμβρίου τα πρακτορεία ΟΠΑΠ.

Συγκεκριμένα, η παρουσία τόσο στους εντός όσο και στους εκτός καταστήματος ειδικά διαμορφωμένους χώρους επιτρέπεται μόνο σε κατόχους πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης από Covid-19 ή με επίδειξη αρνητικού τεστ (rapid ή μοριακού).

Αυτά, καθώς και ένα έγγραφο ταυτοποίησης του κατόχου (ταυτότητα, διαβατήριο) είναι απαραίτητα στην περίπτωση που γίνει έλεγχος από τις αρμόδιες αρχές.

Αν μάλιστα διαπιστωθούν παρατυπίες, οι ποινές είναι βαρύτατες κυρίως για τους πράκτορες, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν υψηλό πρόστιμο, ενώ παράλληλα θα μπει λουκέτο 15 ημερών στο κατάστημα.

Επιπλέον, εκτός από τον ιδιοκτήτη, πρόστιμο της τάξεως των 300 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει και ο πελάτης αν δεν πληροί τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Έχεις πρακτορείο?

Kάθε ήμερα  σου παίρνουν περισσότερους  πελάτες για το ίντερνετ!

Ως εκ τούτου από την πρώτη κιόλας ημέρα εφαρμογής του μέτρου (6/11) παρατηρείται πιστή εφαρμογή στα πρακτορεία, χωρίς ωστόσο να λείπει η δυσφορία από αρκετούς πελάτες που βρέθηκαν προ απροόπτου.

Οπως είπαν επαγγελματίες του κλάδου στην “Ε”, τα νέα μέτρα έχουν μεταφραστεί σε σημαντική πτώση του τζίρου, με αποτέλεσμα να ενισχύεται με τον τρόπο αυτό ο δικτυακός στοιχηματισμός, όπως και ο αθέμιτος ανταγωνισμός.

Αντώνης Ψυχογιόπουλος

Θα παραμείνεις απαθής ?
Υπάρχει τρόπος για να συγκρατήσεις τους παίκτες σου στο πρακτορείο σου!

«Η κίνηση από τη στιγμή που τέθηκαν σε ισχύ τα νέα μέτρα έχει μειωθεί υπερβολικά, σε επίπεδα που αγγίζουν επιεικώς το 40%.

Γενικότερα, η όλη κατάσταση φαίνεται πως δεν έχει περιορίσει μόνο την κινητικότητα στις επιχειρήσεις αλλά και στους δρόμους, με τον κόσμο να δείχνει πως επηρεάζεται από την επικαιρότητα.

Από πλευράς αντιδράσεων, ιδίως τις πρώτες μέρες όπως ήταν λογικό υπήρξαν «φωνές» από πελάτες για τους νέους κανόνες λειτουργίας των πρακτορείων, αλλά και για το γεγονός πως πρέπει να επιδεικνύουν τα προσωπικά τους δεδομένα.

Εμείς από την αρχή των μέτρων προσπαθούμε να εξηγούμε στους πελάτες πως η διαδικασία έχει να κάνει με τη δημόσια υγεία, ωστόσο δεν λείπουν οι αντιρρήσεις.

Πάρε σειρά και δοκίμασε δωρεάν το δικό σου Ψηφιακό πρακτορείο

Ο νέος τρόπος λειτουργίας όπως είναι λογικό θα σπρώξει αρκετούς πελάτες στον δικτυακό στοιχηματισμό, μιας και ναι μεν κάποιος διαθέτει κάποια χρήματα για να παίξει κάποιο παιχνίδι, αλλά δεν μπορεί να συνυπολογίζει πάντα και το κόστος ενός rapid test για μια επίσκεψη στο πρακτορείο.

Η διαδικασία αυτή θα γίνει μια-δυο φορές μέσα στην εβδομάδα αλλά την τρίτη θα μπουν σε σκέψεις. Παράλληλα, προκύπτει το ζήτημα του αθέμιτου ανταγωνισμού, μιας και κάποιος μπορεί να προμηθευτεί ελεύθερα ένα «σκρατς» από κάποιο σούπερ μάρκετ δίχως πιστοποιητικό, ενώ σε εμάς του είναι απαραίτητο.

Μες με το κινητό σου στο app.masterbet.gr  και θα δεις !

Αν συνεχιστεί αυτό το πλάνο μέχρι και τις γιορτές αναμένεται να δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στις επιχειρήσεις γενικότερα, γι’ αυτό και η κυβέρνηση πρέπει να βρει τη χρυσή τομή ανάμεσα στην κοινωνία και την οικονομία.

Στην ουσία στην παρούσα φάση είμαστε σε χειρότερη μοίρα απ’ ό,τι σε ένα lockdown, καθώς τώρα είμαστε ανοιχτά και υπολειτουργούμε, εν αντιθέσει με το ολικό κλείσιμο που τουλάχιστον μας πληρώνονταν τα ενοίκια.

Η τακτική των απαγορεύσεων δεν ξέρω αν θα σπρώξει τον κόσμο στον εμβολιασμό, καθώς σε ένα μεγάλο ποσοστό οι περιορισμοί «γεννούν» αντιδράσεις».

Κατερίνα Καραγράνη

«O τζίρος μας έχει μειωθεί σε ποσοστό 20 με 30%. Ο κόσμος και φοβάται να βγει βλέποντας τα κρούσματα να ανεβαίνουν συνεχώς αλλά και τα νέα μέτρα αποτρέπουν έναν μεγάλο αριθμό πελατών να προσέλθουν στο πρακτορείο.

Το γεγονός πως πρέπει να ζητάμε πιστοποιητικά τη στιγμή που αρκετοί δεν τα διαθέτουν, προκαλεί σημαντική μείωση στην πελατεία μας. Επιπλέον, η όλη διαδικασία των rapid tests μπορεί για κάποιους να μην αποτελεί οικονομικό βάρος, όμως στη σκέψη και μόνο πως θα πρέπει να πάνε σε ένα φαρμακείο ή σε ένα μικροβιολογικό εργαστήριο απλά και μόνο για να παίξουν ένα τυχερό παιχνίδι, είναι ενδεχομένως αρνητικός παράγοντας, κρατώντας τους μακριά από τα πρακτορεία.

Ήρθε  το Master Bet app  που θα το κάνει  το πρακτορείο σου  Ψηφιακό!

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις αντιδράσεις που έχουν σημειωθεί, εστιάζουν στην επίδειξη των πιστοποιητικών και στην απαγόρευση της εισόδου σε περίπτωση που δεν τα διαθέτει κάποιος.

Από την πλευρά μας προσπαθούμε να τονίζουμε πως οι οδηγίες δεν είναι στο χέρι μας να τις εφαρμόσουμε ή όχι, καθώς πρέπει να τηρούνται παντού.

Υπάρχει μεν η επιλογή τού να στέκεται κάποιος όρθιος έξω και να παρακολουθεί ένα παιχνίδι από μια οθόνη, ωστόσο πρέπει ο εργαζόμενος να παραλαμβάνει το δελτίο για να το «ρίξει» και στη συνέχεια να το παραδώσει πάλι έξω, διαδικασία δύσκολη αν είναι μόνος του στην επιχείρηση.

Εγκατέστησε από εδώ το Master Bet app στο κινητό σου και βρες τα πρώτα Ψηφιακά Πρακτορεία

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι ορισμένοι πελάτες μας σε ό,τι έχει να κάνει με το στοίχημα κυρίως, να στρέφονται στο Διαδίκτυο, μιας και οι εταιρείες σε αυτό τον τομέα ποικίλλουν, ή και να σταματήσουν την ενασχόλησή τους με τα τυχερά παιχνίδια έως ότου αρθούν τα μέτρα αυτά.

Επιπρόσθετα, η επιλογή τού να πάρει ελεύθερα κάποιος ένα «σκρατς» από ένα σούπερ μάρκετ ή ένα ψιλικατζίδικο τη στιγμή που κάνει τα ψώνια του, υπενθυμίζει τον αθέμιτο ανταγωνισμό που βιώνει ο κλάδος μας.

Ως επαγγελματίες θεωρούμε πως αυτά τα μέτρα πρέπει να αλλάξουν, με την ευχή παράλληλα τα κρούσματα να πέσουν, ώστε να επανέλθουμε στον φυσιολογικό τρόπο λειτουργίας μας».

Στασινός Αναστασόπουλος

«Από τη μέρα που εφαρμόστηκαν τα νέα μέτρα στον κλάδο μας και μέχρι ο κόσμος να τα καταλάβει, προκύπτουν εικόνες να έρχεται κανείς στο πρακτορείο και μαθαίνοντας τους νέους κανόνες να αποχωρεί.

Από πλευράς εσωτερικού χώρου υπάρχει μια λογική ως προς τα πιστοποιητικά λόγω του ότι τα κρούσματα ανεβαίνουν, όμως στα πάσο του εξωτερικού χώρου ενός πρακτορείου θα μπορούσαν να μην είναι υποχρεωτικά.

Η τακτική αυτή κατά τη γνώμη μου θα ωθήσει αρκετούς πελάτες στο παιχνίδι από το σπίτι τους μέσω Ιντερνετ, παρά θα τους κάνει να κάνουν κάποιο τεστ για να έρθουν στο χώρο μας.

Από τη στιγμή που άπαντες χρειάζονται πιστοποιητικό για να εισέλθουν στα πρακτορεία, τα «σκρατς» ή τα λαχεία δεν θα έπρεπε να πωλούνται πουθενά αλλού αν θέλουμε να μιλάμε για δίκαια μέτρα».

Ευθύμιος Πατσάς

«Η πτώση στον κλάδο μας θεωρώ πως δεν οφείλεται αποκλειστικά στα νέα μέτρα αλλά στον γενικότερο φόβο του κόσμου, γνωρίζοντας πως η πανδημία είναι εκ νέου σε έξαρση.

Η πλειοψηφία των πελατών μας δείχνει κατανόηση και επιδεικνύει τα σχετικά πιστοποιητικά, μιας και σε μεγάλο ποσοστό τα έχουν έτσι και αλλιώς στην κατοχή τους για άλλες δραστηριότητες.

Η όλη κρίση δεν αφορά μόνο εμάς, είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, γι’ αυτό και πρέπει να αντιμετωπιστεί με τα ανάλογα μέτρα.

Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να κλείσουμε και πάλι τελείως, οπότε είμαι της γνώμης πως καλύτερα να είναι ανοιχτά τα καταστήματα έστω και με τους όποιους περιορισμούς».

ARVE Error: Invalid URL https://praktores.com/wp-content/uploads/2021/09/MasterBet-App.-Tο-πρακτορείο-σου-γίνεται-ψηφιακό-720p.mp4 in mp4

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Τα μέτρα έπληξαν το τζίρο στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ “ : στην πηγή:https://eleftheriaonline.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ