Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Ξεκινά το μπρα ντε φερ κυβέρνησης και ΟΠΑΠ

ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Ξεκινά το μπρα ντε φερ κυβέρνησης και ΟΠΑΠ

από
Μόνο 2 λεπτά

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τι μέλλει γενέσθαι με το διαγωνισμό του ιπποδρομιακού στοιχήματος, όπου ανάδοχος έχει αναδειχτεί ο ΟΠΑΠ!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ είναι πιθανόν να υπογράψει τη σύμβαση με τον ΟΠΑΠ, με αρκετές όμως αλλαγές, οι οποίες θα είναι προς όφελος κυρίως των αγώνων και του αθλήματος των ιπποδρομιών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, η σύμβαση για το ιπποδρομιακό στοίχημα δεν έχει ακόμη εγκριθεί από την ελληνική Βουλή και αυτό, όπως υποστηρίζουν οι καλά γνωρίζοντες, αποτελεί έναν από τους χειρότερους φόβους των Τσέχων και του κ. Δημήτρη Μελισσανίδη.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μελισσανίδης, μετά και την εκλογή της νέας κυβέρνησης, ετοιμάζεται να προχωρήσει σε συμβιβασμό προκειμένου να διασώσει κάποια από τα «ασημικά» των επιχειρήσεων του.

θυσία με ανταλλάγματα

Στο πλαίσιο αυτό, στόχος του είναι να θυσιαστούν τα λεγόμενα Gaming Hall (φρουτάκια), μία διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη με αντάλλαγμα, τόσο την υπογραφή σύμβασης για το ιπποδρομιακό στοίχημα, όσο και τη διάσωση της διαχείρισης των κρατικών λαχείων. Σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ και οι δύο χρυσοφόρες συμβάσεις δεν πρέπει να χαθούν.

Τα Κρατικά Λαχεία, παραχωρήθηκαν για 12 χρόνια, με μία προσφορά που ανήλθε μόλις στα 190 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που τα κέρδη των λαχείων, μόνο για το 2010 ανήλθαν σε 80 εκατ. ευρώ! Όμως και στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για το ιπποδρομιακό στοίχημα, ο ΟΠΑΠ με μια εκπρόθεσμη προσφορά και μία «φωτογραφική διάταξη» από το Ταμείο (στο νέο διαγωνισμό δεν απαιτήθηκε από τους ενδιαφερομένους να έχουν μέλος στη κοινοπραξία με εμπειρία στη διοργάνωση ιπποδρομιών, γεγονός που άνοιξε το δρόμο σε ΟΠΑΠ και GFP να υποβάλουν προσφορά), κατάφερε να αναδειχτεί προτιμητέος ανάδοχος. Σε κάθε περίπτωση, τα περιθώρια για τη νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ στο θέμα του ιπποδρομικού στοιχήματος στενεύουν, καθώς οι όποιες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν άμεσα, με δεδομένο ότι στις 24 Μαρτίου λήγει η θητεία του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ). Και βέβαια την 1 η Απριλίου 2015 ξεκινά η διαδικασία εκκαθάρισης του.

Εκκαθάριση

Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν συμφωνήσει στην εκκαθάριση του οργανισμού, ο οποίος αδυνατεί να επιστρέψει κρατική ενίσχυση ύψους άνω των 200 εκατ. ευρώ. Η αρχική ημερομηνία εκκαθάρισης του οργανισμού είχε οριστεί από τις 30.09.2014 αλλά τελικά παρατάθηκε έως 31.03.2015.

Διαβάστε το άρθρο “ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Ξεκινά το μπρα ντε φερ κυβέρνησης και ΟΠΑΠ”

στην πηγή “FINANCE MARKETS VOICE” της “ΕΛΕΝΗΣ ΜΠΟΤΑ”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ