Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠ ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ η UEFA : Πάλι τους μπλέξαμε

ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ η UEFA : Πάλι τους μπλέξαμε

από
Μόνο 2 λεπτά

Πριν από λίγες μέρες, η UEFA έστειλε στις εταιρείες στοιχημάτων που εδρεύουν στη Γαλλία ένα εξώδικο, με το οποίο τους ζητούσε να της καταβάλουν το 1% των συνολικών εσόδων που έχουν από την εκμετάλλευση των δικών της διοργανώσεων, που είναι το Τσάμπιονς Λιγκ, το Γιουρόπα Λιγκ και τα διάφορα πρωταθλήματα Ευρώπης στα οποία παίρνουν μέρος εθνικές ομάδες.

Η UEFA, που ξέρει να δημιουργεί έσοδα, δεν διάλεξε τυχαία τη Γαλλία. Τη διάλεξε γιατί είναι μια χώρα που έχει νομιμοποιήσει τον διαδικτυακό τζόγο – πράγμα που σημαίνει πως οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται εκεί δεν είναι απρόσωπες. Και έστειλε τα εξώδικα, για να τις βάλει μπροστά σε ένα δίλημμα: ή θα συμμορφωθούν και θα της δώσουν το ποσοστό που ζητάει, ή δεν θα το κάνουν και η ιστορία θα καταλήξει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σε χρόνο-ρεκόρ.

 Η ιστορία έχει ένα μικρό ελληνικό ενδιαφέρον: στην UEFA φοβούνται πολύ τη φημολογία των στημένων αγώνων. Στην αύξηση αυτών των φημών έχουμε βοηθήσει ως Ελλάδα πάρα πολύ. Αν τα τελευταία χρόνια υπάρχουν στην Ευρώπη πενήντα ύποπτα ματς, τα τριάντα έχουν γίνει στη χώρα μας! Ο Πλατινί και οι συνεργάτες του ανησυχούν μήπως, όταν φτάσει η υπόθεση στα δικαστήρια (αν φτάσει..), οι στοιχηματικές εταιρείες προβάλλουν ως (αντ)επιχείρημα, για να μην πληρώσουν το διεκδικήσιμο ποσοστό, τη μη καθαρότητα των αγώνων των διοργανώσεών της.

 Φοβούνται μήπως περάσουν στην αντεπίθεση οι μπουκ και αρχίσουν να διεκδικούν χρήματα από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, υποστηρίζοντας ότι έχουν πέσει θύματα δικών της αμελειών που αφορούν τον έλεγχο της αξιοπιστίας των αγώνων. Το επιχείρημα δεν είναι πολύ δυνατό, έχει όμως μια βάση. Για να διεκδικήσεις ποσοστά πρέπει να εγγυηθείς ότι η διοργάνωσή σου είναι άψογη. Όταν αλληλογραφείς χρόνια τώρα με τους Έλληνες και τους κοινοποιείς διαρκώς υποψίες για την αξιοπιστία των πρωταθλημάτων τους, είναι δύσκολο να υποστηρίξεις ότι όλα είναι ρόδινα. Πόσο μάλλον όταν οι Έλληνες με τις δικές σου υποψίες δεν ασχολούνται καν!

 Ωραία τους μπλέξαμε πάλι τους κουτόφραγκους…

 Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΠΕΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ