Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Ρεκόρ 2019. 181 % αύξηση στα κρούσματα του παράνομου τζόγου !

Ρεκόρ 2019. 181 % αύξηση στα κρούσματα του παράνομου τζόγου !

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Όλα τα… ρεκόρ έχουν σπάσει την τρέχουσα εορταστική περίοδο οι συλλήψεις που έχουν γίνει για παράνομο τζόγο στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης. Οι συλλήψεις της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. για «διενέργεια και συμμετοχή σε τυχερά παίγνια» συνεχίστηκαν με αμείωτους ρυθμούς και μετά την αλλαγή του χρόνου.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι φέτος το συνολικό χρηματικό ποσό που έχει κατασχέσει η Αστυνομία, κατά τις “εφόδους” της σε καφενεία όλης της Κρήτης, ήδη ξεπερνά τις 60.000 με 65.000 ευρώ! Το εν λόγω ποσό είναι… υπερδιπλάσιο του τζίρου που έγινε πέρυσι από τους παράνομους τζογαδόρους που έπεσαν στη “φάκα” της Αστυνομίας.

Ξημερώματα Παρασκευής η Αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε 10 ακόμη άτομα, μετά από “έφοδο” αστυνομικών της ΟΠΚΕ σε κατάστημα στο Ηράκλειο. Συνολικά, σε διάστημα μικρότερο του ενός μηνός, η ΕΛ.ΑΣ. έχει συλλάβει για παράνομο τζόγο 116 άτομα σε όλη την Κρήτη.

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω αριθμός είναι σχεδόν διπλάσιος από τον αντίστοιχο της περυσινής εορταστικής περιόδου (64 συλλήψεις). Εξάλλου την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων του 2017 και της Πρωτοχρονιάς του 2018, η τοπική ΕΛ.ΑΣ. είχε συλλάβει 50 άτομα.

Όπως όλα δείχνουν, οι παραβάσεις του νόμου που σχετίζονται με τον παράνομο τζόγο (ζάρια, “φρουτάκια”, πόκερ κ.ο.κ.) φέρεται να βρίσκονται φέτος στο “στόχαστρο” των Αρχών περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Αυτό, βέβαια, δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο τζίρος που έγινε φέτος από τους παράνομους τζογαδόρους που συνελήφθησαν είναι πολύ μεγαλύτερος από τις δύο προηγούμενες χρονιές, δεδομένου του ότι τα ποσά που έχουν κατασχεθεί φέτος έχουν ήδη ξεπεράσει το “φράγμα” των 60.000 ευρώ!

Υπενθυμίζεται ότι ο περυσινός τζίρος φέρεται να ξεπέρασε τα 25.000 ευρώ, ενώ πρόπερσι είχε ξεπεράσει τα 35.000 ευρώ. Με λίγα λόγια, σε σχέση με την περυσινή χρονιά – και υπολογίζοντας, προφανώς, μόνο τις περιπτώσεις παράνομου τζόγου που κατάφερε να εξιχνιάσει η ΕΛ.ΑΣ. – ο φετινός τζίρος από τα παράνομα τυχερά παιχνίδια στην Κρήτη έχει υπερδιπλασιαστεί!

Στη Μεσαρά

Μερικά 24ωρα νωρίτερα, πριν την αλλαγή του χρόνου, η Αστυνομία είχε συλλάβει άλλα 13 άτομα για μπαρμπούτι στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς. Εξάλλου, η ΕΛ.ΑΣ. κατέσχεσε και σχεδόν 7.500 ευρώ. Οι αστυνομικοί έκαναν “φύλλο και φτερό” τους χώρους του καταστήματος στη Μεσαρά. Εκεί, βρέθηκαν το ποσό των 7.470 ευρώ που φέρεται να προήλθε από τη «διενέργεια του παράνομου τυχερού παιγνίου», ένα βαλιτσάκι που περιείχε 190 μάρκες διαφόρων χρωμάτων, 26 τράπουλες, καθώς και δύο ζευγάρια ζάρια.

Αξίζει να τονιστεί, τέλος, ότι στη μεγάλη τους πλειονότητα οι περισσότερες συλλήψεις για παράνομο τζόγο έχουν γίνει φέτος στον νομό Ηρακλείου. Εξάλλου, οι τζογαδόροι που συνελήφθησαν έπαιζαν – κυρίως – μπαρμπούτι ή πόκερ.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Ρεκόρ για παράνομο τζόγο τις γιορτές – Δίνουν… ρέστα στην τσόχα οι Κρητικοί ” : στην πηγή: https://fonien.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ