Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Πρακτορεία ΟΠΑΠ: Ζητούν μεγαλύτερες προμήθειες από τον οργανισμό – Αυξανόμενα τα έξοδα, στάσιμα τα έσοδα

Πρακτορεία ΟΠΑΠ: Ζητούν μεγαλύτερες προμήθειες από τον οργανισμό – Αυξανόμενα τα έξοδα, στάσιμα τα έσοδα

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Συνεχώς αυξανόμενα έξοδα, με στάσιμα έσοδα στις επιχειρήσεις τους βλέπουν οι επαγγελματίες των πρακτορείων ΟΠΑΠ, οι οποίοι ζητούν από τον οργανισμό μεγαλύτερες προμήθειες ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους εν μέσω του ραγδαίου κύματος ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης.

Έχεις πρακτορείο ?

 Πάτα εδώ για να έχεις στο κινητό σου  ΟΛΑ τα εκτός κουπονιού παιχνιδια που παίζονται στα πρακτορεία!

«Τα πρακτορεία ΟΠΑΠ περνούν τη χειρότερη φάση της νεότερης ιστορίας τους», αναφέρει στο ThessToday.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Πρακτόρων ΟΠΑΠ Κεντρικής Μακεδονίας, Αναστάσιος Απιδόπουλος και ο λόγος, όπως εξηγεί, δεν είναι η μείωση της πελατείας, αλλά η μείωση της αγοραστικής δύναμης αυτής της πελατείας σε συνδυασμό με τα αυξημένα λειτουργικά έξοδα.

«Τα λειτουργικά έξοδα έχουν εκτοξευθεί, ειδικά το ενεργειακό κόστος που είναι τεράστιο για ένα πρακτορείο. Ταυτόχρονα τα έσοδα είναι μειωμένα γιατί ο κόσμος είναι μαζεμένος και φοβισμένος για αυτόν τον δύσκολο χειμώνα. Καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε χωρίς να έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε την τιμολογιακή πολιτική, δηλαδή να μετακυλίσουμε το αυξημένο λειτουργικό κόστος στον πελάτη. Με τα ίδια έσοδα έχουμε τριπλάσια έξοδα», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Βρες εδώ το  Ψηφιακό Κουπόνι  των πρακτορείων, πάντα ενημερωμένο και ΔΩΡΕΑΝ στο κινητό σου !

«Έχουμε ζητήσει αναπροσαρμογή της εμπορικής πολιτικής του ΟΠΑΠ ώστε να αυξηθούν τα έσοδά μας»

Οι πράκτορες βρίσκονται σε διαβουλεύσεις με τον ΟΠΑΠ ώστε να αυξηθούν οι προμήθειες που λαμβάνουν και παρότι η αρχική ανταπόκριση από τον οργανισμό ήταν θετική, εντούτοις δεν έχει γίνει γνωστό το πότε και το πώς θα ικανοποιηθεί το αίτημά τους. Σύμφωνα με τον κ. Απιδόπουλο: «Είμαστε σε διαβούλευση με τον ΟΠΑΠ. Έχουμε ζητήσει να γίνει μια αναπροσαρμογή της εμπορικής πολιτικής του ώστε να αυξηθούν τα έσοδά μας.  Ο ΟΠΑΠ θέλει να στηρίξει το επίγειο δίκτυό του, το μεγαλύτερο σε όλη την Ευρώπη. Ψάχνουμε να βρούμε τρόπους για το πώς μπορεί να γίνει αυτή η στήριξη. Έχουμε πάρει διαβεβαιώσεις από τον ΟΠΑΠ ότι θα γίνει, αλλά δεν ξέρουμε ούτε το πότε, ούτε το πόσο θα αυξηθεί η προμήθεια. Δεν έχει γίνει αναφορά ακόμα σε νούμερα».

Εκτός κουπονιού, Φραγμένα, χωρίς Κωδικό, Live στα Ελληνικά , Αλλαγές αποδόσεων σε όλα, προγνωστικά για τους παίκτες σου!

«Μύθος ότι σε περιόδους λιτότητας ο κόσμος στρέφεται στον τζόγο»

Όσον αφορά τους πελάτες των πρακτορείων ΟΠΑΠ, ο κ. Απιδόπουλος εξηγεί στο ThessToday,gr πως επισκέπτονται τις επιχειρήσεις τους αλλά είναι ιδιαίτερα συγκρατημένοι στα χρήματα που ξοδεύουν. «Έρχεται ο ίδιος, ίσως και περισσότερος κόσμος αλλά έχει μειωθεί πολύ η αγοραστική του δύναμη. Είτε γιατί όντως δεν έχουν χρήματα γιατί καλούνται να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα, είτε γιατί είναι φοβισμένοι με βάση αυτά που ακούν, οπότε είναι πιο συγκρατημένοι στα έξοδα. Άλλωστε εμείς δεν παρέχουμε προϊόντα πρωτης ανάγκης. Είναι μύθος ότι σε περιόδους λιτότητας ο κόσμος στρέφεται στον τζόγο. Ίσχυε παλαιότερα που η λιτότητα ήταν κατ’ ευφημισμόν λιτότητα και όχι πραγματική. Τώρα ζούμε την πραγματική λιτότητα».

Οι πελάτες σου είναι στο ίντερνετ !

Πως προωθείς εσύ το πρακτορείο σου για να τους βρεις στο ίντερνετ?

«Αχαρτογράφητα τα νερά – Νούμερο ένα κίνδυνος το λουκέτο»

Ενώ σε ερώτηση σχετικά με το τι περιμένουν οι επαγγελματίες των πρακτορείων ΟΠΑΠ, ο πρόεδρος επισημαίνει ότι υπάρχει αβεβαιότητα και είναι ορατός ο φόβος των λουκέτων καθώς «είναι αχαρτογράφητα τα νερά. Κανείς δεν ξέρει πώς θα κινηθεί η αγορά και η ενεργειακή κρίση. Βλέπουμε όμως ότι δεν υπάρχει βελτίωση όσον αφορά το ενεργειακό κόστος. Πολλοί επαγγελματίες ανησυχούν για το αν θα έχουν τα πρακτορεία τους ανοιχτά την επόμενη μέρα ή αν θα κλείσουν. Δεν βλέπουμε κάποια αχτίδα φωτός. Το λουκέτο είναι ο νούμερο ένα κίνδυνος. Οι περισσότεροι ανησυχούμε αυτό το ενδεχόμενο».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΙΝΑ ΤΟΥΚΟΥΣΜΠΑΛΙΔΟΥ

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Πρακτορεία ΟΠΑΠ: Ζητούν μεγαλύτερες προμήθειες από τον οργανισμό – Αυξανόμενα τα έξοδα, στάσιμα τα έσοδα” στην πηγή:https://eptanews.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ