Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ Οριστικό τέλος το τσιγάρο και στα πρακτορεία αλλά και παντού !

Οριστικό τέλος το τσιγάρο και στα πρακτορεία αλλά και παντού !

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Κατατέθηκε χθες -Παρασκευή 4 Οκτωβρίου- στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον αντικαπνιστικό νόμο του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο πέραν των απαγορεύσεων που ισχύουν ήδη, πλήρης απαγόρευση του καπνίσματος επιβάλλεται πλέον και στους εξής χώρους:

  • σε όλους τους δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους εργασίας, κλειστούς ή στεγασμένους

Εξαιρούνται: χώροι για την παρασκευή προϊόντων καπνού

  • σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδίως εκείνα παρασκευής και προσφοράς φαγητών, ποτών, γλυκισμάτων, κάθε είδους παρασκευασμάτων γάλακτος, μικτών καταστημάτων και κέντρων διασκέδασης
  • Καταργείται μεταξύ άλλων η δυνατότητα διαμόρφωσης ειδικού χώρου καπνιζόντων (έως ½ του συνολικού εμβαδού) σε κέντρα διασκέδασης με ζωντανή μουσική και καζίνο άνω των 300 τ.μ., καθώς και καταστήματα που νομίμως διεξάγονται τυχερά παιχνίδια, με ταυτόχρονη κατάργηση του προβλεπόμενου ετήσιου τέλους.
  • στους παντός είδους χώρους αναμονής
  • στα αεροδρόμια

Εξαιρούνται: χώροι που θα προσδιοριστούν ειδικά για καπνιστές

  • στους σταθμούς μεταφορικών μέσων και επιβατικών σταθμών λιμένων
  • στα παντός είδους κυλικεία
  • στα παντός είδους ΜΜΜ συμπεριλαμβανομένων των ΤΑΞΙ και των αγοραίων

Τσουχτερά πρόστιμα

Η απαγόρευση καπνίσματος ισχύει και για όλα τα αυτοκίνητα ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης όταν σε αυτά επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών.

Για τη συγκεκριμένη παράβαση μάλιστα το επιβαλλόμενο πρόστιμο ανέρχεται στα 1.500 ευρώ είτε ο παραβάτης είναι οδηγός, είτε συνοδηγός είτε επιβάτης και στις 3.000 ευρώ αν πρόκειται για αυτοκίνητο δημόσιας χρήσης, καθώς και αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 1 μήνα στον οδηγό ανεξαρτήτως εάν ο παραβάτης είναι ο ίδιος.

Αναφορικά με τους χώρους διεξαγωγής αθλοπαιδιών, ομαδικών αθλημάτων και αθλητικών εκδηλώσεων, η απαγόρευση του καπνίσματος επεκτείνεται πέραν των κλειστών χώρων και στους υπαίθριους χώρους διεξαγωγής αθλοπαιδιών ψυχαγωγίας και συγκέντρωσης ανηλίκων (σ.σ. παιδικές χαρές κλπ), όπου προβλέπεται μάλιστα τετραπλασιασμός του προστίμου από τα 50 ευρώ στα 200 ευρώ για τους παραβάτες καπνιστές και διατηρείται στα 500 ευρώ για τους υπεύθυνους διαχείρισης των χώρων.

Δείτε εδώ αναλυτικά το σχέδιο νόμου

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: ” Στη Βουλή ο αντικαπνιστικός! Πρόστιμα «φωτιά» για τους παραβάτες – Δείτε όλο το νομοσχέδιο ” : στην πηγή:https://www.newsbreak.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ