Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ ΟΠΑΠ και Ιντραλότ έχουν τα περισσότερα ραντεβού στο Λονδίνο.

ΟΠΑΠ και Ιντραλότ έχουν τα περισσότερα ραντεβού στο Λονδίνο.

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Στο Λονδίνο βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης η διοίκηση του Χρηματιστηρίου, ίσως σε ένα από τα πιο κρίσιμα roadshows για την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά.

Αυτό, αν σκεφθεί κανείς το αντίστοιχο του 2010 με κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου και το πρώτο μνημόνιο να τρέχει, και το 2015, μετά τα capital controls και την δεύτερη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, που υπέγραψε το 3ο μνημόνιο.

Πλέον, με την Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι τοποθετήσεις των ξένων θεσμικών επενδυτών ως προς το πώς βλέπουν την εικόνα της ελληνικής κεφαλαιαγοράς και κυρίως το ενδιαφέρον και τις προθέσεις τους για αγορές σε μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Είναι σημαντικό ότι για πρώτη φορά, μετά από χρόνια το παρόν στο roadsdhow του Χ.Α. θα δώσει ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας.

Η εκδήλωση είναι διήμερη, ξεκινά την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται την Πέμπτη, 19.

Ο κ. Σταϊκούρας, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει στη διάθεσή του το mononews.gr, θα μιλήσει τη δεύτερη μέρα, περιγράφοντας την Ελλάδα της νέας εποχής, στο δρόμο της ανάπτυξης, μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.

Οι ξένοι επενδυτές περιμένουν να ακούσουν με ενδιαφέρον το σχέδιο της κυβέρνησης για την ανάκτηση της οικονομικής αυτοτέλειας της χώρας, με το πρώτο βήμα που γίνεται να αφορά στην πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να στείλει με τη σειρά του μήνυμα στους ξένους επενδυτές να εμπιστευτούν την ελληνική οικονομία και το χρηματιστήριο Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη κανονιστεί 560 τετ α τετ συναντήσεις μεταξύ των ξένων διαχειριστών και των υψηλόβαθμων στελεχών των εισηγμένων εταιρειών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, δε, ότι τα περισσότερα προγραμματισμένα ραντεβού έχουν κλείσει στον ΟΠΑΠ και την Ιντραλότ.

Ήδη περισσότερα από 560 funds θα δώσουν φέτος το παρών στο Ελληνικό Διήμερο του Λονδίνου, ενώ οι fund managers είναι αυξημένοι σε σχέση με πέρυσι, και φθάνουν τους 134.

Οι ελληνικές εισηγμένες από τον κλάδο της υψηλής, αλλά και της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης, που θα εκπροσωπηθούν σε ανώτατο επίπεδο είναι οι ΑΔΜΗΕ, Aegean Airlines, Alpha Bank, EXAE, Autohellas, Cenergy Holdings, Ελλάκτωρ, Ελβάλ-Χαλκόρ, Eurobank, Fourlis, ΓΕΚ Τέρνα – Terna Energy, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, Ικτίνος, Intralot, Κρι-Κρι, Lamda Development, MLS, Motor Oil, Μυτιληναίος, Εθνική Τράπεζα, Εθνική Πανγαία, ΟΠΑΠ, Τράπεζα Πειραιώς, ΟΛΠ, Profile Software, ΔΕΗ, Σαράντης, Πλαστικά Θράκης, Τιτάν και Βιοχάλκο.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “ΟΠΑΠ και Ιντραλότ έχουν τα περισσότερα ραντεβού στο roadshow του Χ.Α. στο Λονδίνο ” : στην πηγή:https://www.mononews.gr/agores/opap-ke-intralot-echoun-ta-perissotera-rantevou-sto-roadshow-tou-ch-a-sto-londino

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ