Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ Διαδικτυακός τζόγος: Σε εξέλιξη η αδειοδότηση

Διαδικτυακός τζόγος: Σε εξέλιξη η αδειοδότηση

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου αναμένεται να έχουν αποκτήσει τις οριστικές, επταετούς διάρκειας άδειες διεξαγωγής τυχερών διαδικτυακών παιγνίων οι πάροχοι, οι οποίοι σήμερα δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα βάσει ενός μεταβατικού καθεστώτος λειτουργίας, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος 4002/2011. Ηδη η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) έχει χορηγήσει άδειες για τις εταιρείες Betmed (Betsson), Lucky Stream (Bet365) και Plumo (Fonbet), ενώ σήμερα θα εξεταστούν οι αιτήσεις του ΟΠΑΠ και της Stoiximan, που ήδη έχουν καταβάλει την πρώτη δόση του τιμήματος.

«Στόχος είναι μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία χορήγησης των αδειών διεξαγωγής τυχερών παιγνίων και οι υποψήφιοι να έχουν προσκομίσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και νομιμοποιητικά έγγραφα. Στις 30 Ιουνίου η ΕΕΕΠ θα λάβει αποφάσεις για τις εταιρείες των οποίων οι αιτήσεις απορρίπτονται. Συνεπώς, βάσει όσων προβλέπει η νομοθεσία, όσοι πάροχοι ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία θα πρέπει να διακόψουν τη λειτουργία τους. Ειδάλλως θα ενταχθούν στον κατάλογο μη αδειοδοτημένων παρόχων τυχερών παιγνίων (black list)», όπως εξηγεί στην «Κ» ο Δημήτρης Ντζανάτος, πρόεδρος της ΕΕΕΠ.

Mε 5  διαφορετικές οθόνες  των Live Pro της Master Bet προσφέρεις πάντα μια μοναδική εμπειρία με έγκυρα ζωντανά αποτελέσματα (μέχρι 90 αγώνες /οθόνη!)

Υπολογίζεται ότι θα εγκριθούν 15 αιτήσεις αδειοδότησης από συνολικά 21, καθώς εκτιμάται ότι η ΕΕΕΠ δεν θα κάνει δεκτές έξι αιτήσεις, κάτι που θα οριστικοποιηθεί στις 30 Ιουνίου. Βάσει πάντως του επικρατέστερου σεναρίου, από τις έξι εταιρείες που θα τεθούν εκτός χάρτη, τέσσερις θα δραστηριοποιηθούν μέσω συνδεδεμένου νομικού προσώπου με νέα επωνυμία, ενώ δύο εκτιμάται ότι δεν θα καταφέρουν να προσκομίσουν τα απαιτούμενα νομιμοποιητικά έγγραφα. Εν γένει, από τις 21 αιτήσεις, οι 11 έχουν προέλθει από εταιρείες που λειτουργούσαν βάσει του μεταβατικού καθεστώτος, ενώ από τις υπόλοιπες δέκα, μόνον οι τρεις αντιστοιχούν σε νεοεισερχόμενες στην ελληνική αγορά εταιρείες. Επτά σχήματα, δηλαδή, θα λειτουργήσουν με διαφορετική επωνυμία μέσω συνδεδεμένης εταιρείας που δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά online τυχερών παιγνίων, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Οι άδειες διεξαγωγής τυχερών παιγνίων που χορηγεί αυτές τις ημέρες η ΕΕΕΠ δεν εξασφαλίζουν την άμεση λειτουργία των παρόχων (go live), καθώς σε αυτή τη φάση εγκρίνεται η μετοχική σύνθεση και το διοικητικό συμβούλιο των εταιρειών. Για να είναι, δηλαδή, σε θέση να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους θα πρέπει να προχωρήσουν στη σύναψη των συμβάσεων προσχώρησης με τους παίκτες βάσει όσων προβλέπει ο κανονισμός για τη διοργάνωση και διεξαγωγή τυχερών παιγνίων μέσω Διαδικτύου, διαδικασία που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουλίου.

Βάσει του νέου καθεστώτος αδειοδότησης των παρόχων τυχερών παιγνίων μέσω Διαδικτύου χορηγούνται άδειες για το διαδικτυακό στοίχημα (τύπου Α), που συνοδεύεται με την καταβολή τιμήματος ύψους 3 εκατ. ευρώ, και για τα online τυχερά παίγνια (τύπου Β), όπως πόκερ και μπλακ τζακ, που αντιστοιχούν σε τίμημα 2 εκατ. ευρώ.

Η αδειοδότηση 15 παρόχων θα φέρει έσοδα ύψους 75 εκατ. ευρώ, όπως έχει προϋπολογίσει το υπουργείο Οικονομικών. Αφότου κλείσει ο πρώτος αυτός κύκλος, εκτιμάται ότι θα ακολουθήσει και νέο κύμα αιτήσεων αδειοδότησης, με παράγοντες της αγοράς να εκτιμούν ότι μακροπρόθεσμα θα υπάρξουν συγχωνεύσεις στον συγκεκριμένο κλάδο.

Το 2020 τα ακαθάριστα έσοδα (GGR) της αγοράς τυχερών παιγνίων ανήλθαν σε 1,6 δισ. ευρώ, από τα οποία 588 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν στον διαδικτυακό τζόγο

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: ” Διαδικτυακός τζόγος: Σε εξέλιξη η αδειοδότηση” : στην πηγή:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ