Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ Νέα Σμύρνη: Ληστεία σε κατάστημα ΟΠΑΠ

Νέα Σμύρνη: Ληστεία σε κατάστημα ΟΠΑΠ

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο < 1 λεπτό

Με τους ασυρμάτους να .. «σαμποτάρουν» τους διαβιβαστές του Κέντρου της ΑΔ, με επαγγελματισμό και άμεση ανταπόκριση, τα πληρώματα της νυχτερινής βάρδιας, εντόπισαν και ύστερα από καταδίωξη συνέλαβαν δράστη ληστείας ΟΠΑΠPlay.

Ο άνδρας, εισέβαλε σε κατάστημα ΟΠΑΠPlay στην περιοχή της Ν.Σμύρνης, και με απειλή όπλου, απέσπασε χρήματα. Αμεσα κλήθηκε η Αμεση Δράση και τα πληρώματα του τομέα, έλαβαν περιγραφή για τα χαρακτηριστικά του δράστη σε αναζητήσεις. Πλήρωμα περιπολικού (Α6-3/Δ’) της Άμεσης Δράσης (09/05-02.00), εντόπισε στην περιοχή των Πετραλώνων, αναβάτη δικύκλου να προσομοιάζει στην περιγραφή του Κέντρου και του ζήτησε να σταματήσει σε έλεγχο. Στην παρουσία των Αστυνομικών ο άνδρες επιχείρησε διαφυγή και ακολούθησε καταδίωξη. Στην προσπάθεια του ληστή να διαφύγει, εγκατέλειψε το δίκυκλο και οι Αστυνομικοί συνέχισαν πεζή καταδίωξη, με αποτέλεσμα να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν το δράστη. Σε σωματική έρευνα στην κατοχή του κατασχέθηκε το όπλο με το οποίοι είχε διαπράξει τη ληστεία.

Σε παράλληλη επιχείρηση Αστυνομικοί του ΥΔΕΖΙ, προχώρησαν στη συλληψη και έτερου συνεργού του. Όπως προέκυψε οι δύο άνδρες ενεργούσαν από κοινού και είχαν διαπράξει σωρεία ληστειών σε όλη την Αττική.

Παρά την επιτυχή έκβαση της Αστυνομικής επιχείρησης, για άλλη μια φορά επανέρχονται τα διαπιστωμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πληρώματα της ΕΛΑΣ στην επικοινωνία τους με τα Κέντρα Επιχειρήσεων και Συντονισμού, καθώς η «ψηφιακή εποχή» έχει μείνει σε χρονολογία .. Ολυμπιακών Αγώνων 2004, και η επικοινωνία με τους εκφωνητές περνάει από τους (απαρχαιωμένους) αναλογικούς ασυρμάτους. «Ήταν θέμα συντονισμού- του εκφωνητή με τα περιπολικά, άκρως επαγγελματικός και εμπειρίας των πληρωμάτων, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τους ασυρμάτους. Οι Αμεσοδρασίτες και χωρίς ασυρμάτους τη δουλειά τους την κάνουν. Με τη συνεργασία γίνονται θαύματα», σημειώνει «παλιός» αλλά μάχιμος της ΑΔ.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Νέα Σμύρνη: Ληστεία σε κατάστημα ΟΠΑΠ ” : στην πηγή:https://www.notosnet.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ