Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ Κλειστά πρακτορεία (έως 20/4?) και προβληματισμοί στον ΟΠΑΠ

Κλειστά πρακτορεία (έως 20/4?) και προβληματισμοί στον ΟΠΑΠ

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Τα πρακτορεία ΟΠΑΠ έκλεισαν με κυβερνητική απόφαση στις 13 Μαρτίου, στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Για πρώτη φορά από τότε που μπήκε στη ζωή του Έλληνα παίκτη του στοιχήματος το Πάμε Στοίχημα (2000), τα πρακτορεία ΟΠΑΠ μένουν κλειστά τόσον καιρό. Η πρώτη ανακοίνωση του ΟΠΑΠ, στις 13 Μαρτίου, έκανε λόγο για κλειστά πρακτορεία ΟΠΑΠ έως τις 27 Μαρτίου.

Νωρίτερα από τη λήξη της πιο πάνω προθεσμίας, ο ΟΠΑΠ εξέδωσε νέα ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία τα πρακτορεία ΟΠΑΠ θα έμεναν κλειστά μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2020, δηλαδή σήμερα.

Ωστόσο, ας μην ξεχνάμε ότι το μέτρο της απαγόρευσης άσκοπης κυκλοφορίας στην Ελλάδα τυπικά λήγει ακόμη αργότερα: Στις 6 Απριλίου. Οι ενδείξεις, τα αποτελέσματα και οι συζητήσεις πριν τις οριστικές αποφάσεις, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δείχνουν ότι αυτό το μέτρο θα πάρει παράταση τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα 20 Απριλίου!

Οπότε, αναμένεται τα πρακτορεία ΟΠΑΠ ως εξ ορισμού εστία συνωστισμού άνω των 10 ατόμων, να παραμείνουν κλειστά μέχρι τότε. Ποτέ στο παρελθόν τα πρακτορεία δεν είχαν κλείσει για τόσο μεγάλο συνεχόμενο διάστημα!

Οι προβληματισμοί στον ΟΠΑΠ είναι μεγάλοι. Τα στελέχη του Οργανισμού εξακολουθούν να πηγαίνουν στα γραφεία τους και οι μελέτες και οι εκθέσεις για την επόμενη ημέρα του κορωνοϊού είναι ανησυχητικές.

Όπως είναι η πρώτη φορά που τα πρακτορεία ΟΠΑΠ μένουν κλειστά για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, έτσι είναι και η πρώτη φορά που η διαδραστικότητα με ένα πρακτορείο ήταν τόσο συχνή και τόσο πολυεπίπεδη.

Είναι κοινό μυστικό ότι το παιχνίδι-αριθμολαχείο ΚΙΝΟ, με κληρώσεις κάθε 5 λεπτά, είναι το αγαπημένο παιχνίδι των θαμώνων των πρακτορείων. Σε πολλές περιπτώσεις, έχει παρατηρηθεί ότι άτομα άνω των 55 ετών παίζουν με εξαιρετική συχνότητα το συγκεκριμένο παιχνίδι: ΚΙΝΟ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, οι υπάλληλοι του ΟΠΑΠ εμφανίζονται προβληματισμένοι σχετικά με την επόμενη ημέρα του κορωνοϊού. Υπάλληλος που η αρμοδιότητά του στον ΟΠΑΠ είναι να επισκέπτεται τα πρακτορεία κατά τη φυσιολογική λειτουργία τους αποκαλύπτει ότι υπάρχει φόβος στον Οργανισμό για τις συνήθειες που είναι πιθανό να μην συνεχιστούν μετά την τόσο μεγάλη διακοπή από το ποντάρισμα.

Με λίγα λόγια, αυτό που προσπαθούν να βάλουν στην κουβέντα είναι το γεγονός ότι άνθρωποι, συνταξιούχοι ή μη, που έπαιζαν ΚΙΝΟ, ίσως έχουν τροποποιήσει τις προτεραιότητές τους και μέσα σε τόσο διάστημα αποχής από το ΚΙΝΟ ενδεχομένως να έχουν πραγματοποιήσει αναδιάταξη των εξόδων τους και πλέον, το ΚΙΝΟ να μην συμπεριλαμβάνεται σ’ αυτά.

Στον ΟΠΑΠ φαίνεται ότι ήδη έχουν αρχίσει να επεξεργάζονται το σενάριο εμφάνισης μειωμένων κερδών για το δεύτερο τρίμηνο του 2020 σε επίπεδο υψηλών στελεχών. Οι ανησυχίες αφορούν σε πρώτο στάδιο της διακύμανση της μετοχής της ΟΠΑΠ Α.Ε. στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σε δεύτερο στάδιο όμως αγγίζει και τα ίδια τα καθαρά κέρδη του Οργανισμού.

Πώς θα αντιδράσουν οι παίκτες όταν τα πρακτορεία θα ανοίξουν ξανά; Θα έχουν κρατήσει χρήματα για να ποντάρουν ξανά στο ΚΙΝΟ και στα υπόλοιπα παιχνίδια του Οργανισμού μέσα στα πρακτορεία ΟΠΑΠ ή μήπως έχουν απαλλαγεί από αυτή τη συνήθεια;

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: ” Κλειστά πρακτορεία και προβληματισμοί στον ΟΠΑΠ” : στην πηγή:https://www.bet3.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ