Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ Εξαιρούνται από το lockdown τα καταστήματα του ΟΠΑΠ

Εξαιρούνται από το lockdown τα καταστήματα του ΟΠΑΠ

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά
«Ανάσα» στον ΟΠΑΠ δίνει η απόφαση της κυβέρνησης να μην κλείσουν τα πρακτορεία και τα καταστήματα Play, αλλά και η συνέχιση των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων. Ανοδικά κινείται και σήμερα η μετοχή.

Στην απόφαση να εξαιρεθεί το δίκτυο καταστημάτων ΟΠΑΠ από τα νέα περιοριστικά μέτρα κατέληξε η κυβέρνηση. Η απόφαση αυτή περιλαμβάνει τόσο τα παραδοσιακά πρακτορεία ΟΠΑΠ, όσο και τα καταστήματα Play στις περιοχές που υπάρχει «μίνι» lockdown και κατοικεί εκεί το 60% του ελληνικού πληθυσμού. Η θετική αυτή εξέλιξη προκαλεί σήμερα σήμερα σημαντική άνοδο της μετοχής, σε ποσοστό σχεδόν 5%, ενώ και χθες κινήθηκε ανοδικά.

Υπενθυμίζουμε πως τα πρακτορεία ΟΠΑΠ παρέμειναν κλειστά για δύο μήνες και τα Play για σχεδόν τρεις μήνες την άνοιξη, όταν και υπήρχε το πλήρες lockdown.

Τότε η ΟΠΑΠ είχε προειδοποιήσει πως κάθε μήνας πλήρους lockdown προκαλεί πλήγμα 45 εκατ. ευρώ στα EBITDA και είχε αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθούν 20 εκατ. ευρώ μηνιαίως από τη ρευστότητα της εισηγμένης.

Ο αντίκτυπος αυτή την φορά αναμένεται να είναι πολύ μικρότερος, καθώς μόλις το 10% από το σύνολο των καταστημάτων θα μείνει κλειστό για δυο εβδομάδες. Επιπλέον, εν αντιθέσει με την άνοιξη, η αθλητική δραστηριότητα θα συνεχίσει για όλες τις μεγάλες εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις, κάτι που θα επιτρέψει να συνεχιστεί η στοιχηματική δραστηριότητα.

Σήμερα όλα γίνονται από το κινητό τηλέφωνο.
Βάλε και το δικό σου το πρακτορείο στα κινητά χιλιάδων παικτών!
Δοκίμασε ΔΩΡΕΑΝ

Επίσης, από τη στιγμή που η ΟΠΑΠ αύξησε την συμμετοχή της στη Stoiximan (σε 69% από 37,5% και σύντομα θα γίνει 84,5% με σκοπό την πλήρη εξαγορά των δραστηριοτήτων σε Ελλάδα και Κύπρο), που κατέχει 45% του μεριδίου αγοράς στον διαδικτυακό στοιχηματισμό,  αυτό αναμένεται να δώσει ένα ασφαλές αντιστάθμισμα στην κάμψη των εσόδων από το δίκτυο καταστημάτων.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Εξαιρούνται από το lockdown τα καταστήματα του ΟΠΑΠ ” : στην πηγή:https://www.businessdaily.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ