Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Αργά ή γρήγορα πρέπει να προσαρμοστούμε σε καθεστώς ανταγωνισμού και ελεύθερης αγοράς

Αργά ή γρήγορα πρέπει να προσαρμοστούμε σε καθεστώς ανταγωνισμού και ελεύθερης αγοράς

από
Μόνο 3 λεπτά

Τα προβλήματα, που για ακόμη μια φορά καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, είναι χρόνια και συσσωρευμένα. Η καθημερινή λειτουργία του πρακτορείου ολοένα και δυσκολεύει, ενώ πλέον τίθεται και το σοβαρότερο όλων των θεμάτων που δεν είναι άλλο από αυτό της βιωσιμότητας.

Η παράλογη φορολόγηση, το ασφαλιστικό, η οικονομική δυσπραγία των πελατών, ο καταποντισμός του στοιχήματος (αθλητικού και ιπποδρομιακού), σε συνδυασμό με την ανυπαρξία παροχής νέων και ανανεωμένων παιχνιδιών από τη μεριά μας, έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση ασφυξίας στο μεγαλύτερο μέρος του δικτύου μας. Κρίνεται πλέον, επιτακτικό να προχωρήσουμε σε ουσιαστικές και αποτελεσματικές κινήσεις.

Τα πρακτορεία, αλλά και η εταιρεία χρειάζονται μία πνοή ανανέωσης των παρεχόμενων προϊόντων. Η αναβάθμιση του αθλητικού στοιχήματος μέσω ανταγωνιστικών τιμών και η αποκλειστική συμμετοχή των πρακτορείων μας στο διαδικτυακό στοίχημα της ΟΠΑΠ, είναι κάτι το οποίο έχει βαλτώσει, αλλά που πρέπει επιτέλους να δρομολογηθεί, καθώς βλέπουμε καθημερινά τον αρνητικό αντίκτυπο τόσο στις αντιδράσεις των παικτών όσο και στα οικονομικά αποτελέσματα.

Το ελληνικό πρωτάθλημα σίγουρα θα δώσει το απαιτούμενο ενδιαφέρον, αλλά αυτό από μόνο του δεν φτάνει αν δεν γίνουν απαραίτητες βελτιωτικές κινήσεις, κυρίως σε ό,τι αφορά τις τιμές των αποδόσεων. Η αναβάθμιση επίσης του ελληνικού ιππόδρομου είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει άμεσα την εταιρεία, έτσι ώστε να προσελκυθούν νέοι παίκτες και να επανακτήσουν οι ελληνικές ιπποδρομίες την αίγλη του παρελθόντος.

Την απαραίτητη πνοή, όμως, στο δίκτυό μας θα τη δώσουν τα VLTs. Είναι εντελώς παράλογο να χάνονται χρήματα και για το δίκτυο, αλλά και για την εταιρεία από μακροχρόνια λανθασμένες τακτικές και προσεγγίσεις σε ό,τι αφορά τη λειτουργία τους. Η αλλαγή της νομοθεσίας και η απορρόφηση όλων των VLTs από το δίκτυο μας είναι η λύση που θα ξεμπλοκάρει οριστικά η λειτουργία τους και θα φέρει έσοδα σε όλες τις πλευρές. Το δίκτυο των πρακτόρων έχει αναβαθμιστεί άρδην τα τελευταία χρόνια, τόσο ποιοτικά όσο και σε μέγεθος, και είναι πλέον απόλυτα έτοιμο να υποδεχτεί τη λειτουργία τους σε αποκλειστικότητα. Θεωρώ ότι είναι το παιχνίδι που θα δώσει άμεσα ανάσες στο δίκτυο αλλά και στην εταιρεία… λύνοντας τα χέρια της από περίπλοκες, δαπανηρές και αμφιβόλου επιτυχίας σκέψεις για αποκλειστικές αίθουσες (gaming halls) που δεν έχουν καμία σχέση με την ελληνική πραγματικότητα, αλλά και δεν συνάδουν με την ιστορικά επιτυχημένη διαδρομή συνεργασίας ΟΠΑΠ και πρακτόρων.

Ο κ. Κόουπ έχει αντικειμενικά πολύ δύσκολο έργο: Το βάρος της απαραίτητης πλέον ανασυγκρότησης είναι μεγάλο. Πρέπει να γνωρίσει, να καταγράψει, να διορθώσει, να χαράξει στρατηγική και το κυριότερο να υλοποιήσει… με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά. Δυστυχώς όλα κρίνονται από την αποτελεσματικότητα και όχι αποκλειστικά από τις προθέσεις. Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρει αλλά η δουλειά που απαιτείται είναι δύσκολη και καθόλου απλοϊκή σε ένα περιβάλλον σύνθετων θεμάτων και πολύπλοκων προβλημάτων.

Βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο, που θα κρίνει το μέλλον και τη βιωσιμότητα του δικτύου, αλλά και το μελλοντικό μέγεθος της εταιρείας. Η κατάσταση σε μία κατεστραμμένη οικονομικά χώρα με όλες τις διαχρονικές της παθογένειες, την πολιτική ανωριμότητα και την ατολμία να αναγνωρίσει και να προστατεύσει τα μονοπωλιακά δικαιώματα της ΟΠΑΠ, θα μας εξαναγκάσει αργά ή γρήγορα να προσαρμοστούμε σε καθεστώς ανταγωνισμού και ελεύθερης αγοράς. Είναι κάτι που παλιά φοβόμασταν, αλλά που σήμερα μας δίνει την ευκαιρία της πραγματικής ανάπτυξης μέσω ενός μοντέλου αποτελεσματικής συνεργασίας εταιρίας και δικτύου… αποκλειστικής και σε όλα, όμως, τα επίπεδα! Το μέλλον δεν χαρίζεται, κερδίζεται! Και για να το κερδίσουμε, πρέπει να τολμήσουμε…

Διαβάστε το άρθρο “Αργά ή γρήγορα πρέπει να προσαρμοστούμε σε καθεστώς ανταγωνισμού και ελεύθερης αγοράς” του Τάκη ΑΘανασόπουλου, πρώην μέλους της ΠΟΕΠΠΠ στην πηγή “1-2-Χ”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ