Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠ Ανισοβαρή χαρακτήρισε τη συμφωνία της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον ΟΠΑΠ ο γενικός ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Ανισοβαρή χαρακτήρισε τη συμφωνία της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον ΟΠΑΠ ο γενικός ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Απαράδεκτη ανισοβαρή και παράνομη χαρακτήρισε τη συμφωνία της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον ΟΠΑΠ ο γενικός ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Μιλώντας στην επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, ο γενικός ελεγκτής ανέφερε ότι όσο αυτή η συμφωνία είναι  σε ισχύ, η Δημοκρατία χάνει ένα εκατομμύριο έσοδα κάθε μήνα. Πρόσθεσε ότι από το 2014 μέχρι σήμερα που ετοιμάζεται νομοσχέδιο, το κράτος έχει απωλέσει γύρω  στα 20 εκατομμύρια ευρώ.  Είπε ότι αρχικά ετοιμάστηκε ένα απαράδεκτο προσχέδιο νομοσχεδίου που προφανώς ετοιμάστηκε, είτε από τον ίδιο τον ΟΠΑΠ, είτε από άτομο που δεν είχε υπόψη του τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αποκάλυψε ακόμη ότι ανώτερος  λειτουργός της Νομικής Υπηρεσίας που είχε ασχοληθεί με τον ΟΠΑΠ, αμέσως μετά την αφυπηρέτηση του παρουσιάστηκε σε σύσκεψη ως μέλος της νομικής ομάδας της εταιρείας.  Τελικά το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στις αρχές Νοεμβρίου στη Βουλή, ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης, είναι σαφώς βελτιωμένο.

Η έφορος  Εσωτερικού Ελέγχου  Αννα Χρυσοστόμου, χαρακτήρισε τη συμφωνία με τον ΟΠΑΠ διάτρητη.

Εκπρόσωπος  του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι το υπουργείο εντόπισε ότι το νομικό πλαίσιο δεν είναι ορθό από το 2013 και για αυτό κατήγγειλε τη συμφωνία με τον ΟΠΑΠ το Μάιο του 2014. Η καταγγελία  αποσύρθηκε αργότερα όταν διαπιστώθηκε πως δεν ήταν δυνατόν να ολοκληρωθεί το νέο νομικό πλαίσιο πριν η συμφωνία τεθεί εκτός ισχύος.

Ο διευθυντής του ΟΠΑΠ Κύπρου,  Δημήτρης Αλετράρης, απέρριψε τους ισχυρισμούς περί ανισοβαρούς συμφωνίας παραθέτοντας στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το 2015 τα κέρδη της εταιρείας ήταν 10,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα έσοδα του κράτους εφτασαν τα 24 εκατομμύρια.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο : “Ανισοβαρής και παράνομη» η συμφωνία Κύπρου – ΟΠΑΠ”  στην πηγή : https://www.efsyn.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ