Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠ Την Παρασκευή ξεκινά η επεξεργασία του νομοσχεδίου για τα τυχερά παιχνίδια

Την Παρασκευή ξεκινά η επεξεργασία του νομοσχεδίου για τα τυχερά παιχνίδια

από
Μόνο < 1 λεπτό

Είχε κατατεθεί στην Βουλή στις 4 Αυγούστου, ωστόσο έως σήμερα δεν είχε εισαχθεί για συζήτηση στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές

Από τον «κοινοβουλευτικό καταψύκτη» βγαίνει το νομοσχέδιο με ρυθμίσεις για την αγορά τυχερών παιγνίων, καθώς αν και είχε κατατεθεί στην Βουλή στις 4 Αυγούστου, έως σήμερα δεν είχε εισαχθεί για συζήτηση στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές. 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η επεξεργασία του σχεδίου νόμου από την επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων θα ξεκινήσει την ερχόμενη Παρασκευή στις 13:00.

Υπενθυμίζεται ότι με το νομοσχέδιο προβλέπεται:  

α. Η μείωση του συνολικού αριθμού των παιγνιομηχανημάτων τύπου VLT που θα τεθούν σε λειτουργία από την ΟΠΑΠ Α.Ε., από 35.000 σε 25.000.

β. Η αύξηση του αριθμού των παιγνιομηχανημάτων τύπου VLT που δύνανται να εγκατασταθούν σε αμιγείς χώρους κατά μέγιστο σε πενήντα (50) ανά κατάστημα και η αύξηση του αριθμού των παιγνιομηχανημάτων τύπου VLT ανά πρακτορείο της ΟΠΑΠ Α.Ε. κατά μέγιστο σε δεκαπέντε (15) ανά κατάστημα.

Ουσιαστικά με αυτές τις ρυθμίσεις θα λειτουργήσουν λιγότερα παιγνιομηχανήματα σε πολύ λιγότερα σημεία επιτυγχάνοντας μικρότερη έκθεση στο τζόγο και πιο εύκολο, άρα πιο αποτελεσματικό έλεγχο, χωρίς να δημιουργείται οικονομική ζημιά στο Δημόσιο.

Διαάστε το άρθρο “Την Παρασκευή ξεκινά η επεξεργασία του νομοσχεδίου για τα τυχερά παιχνίδια” στην πηγή “www.protothema.gr”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ