Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕΕΠ Η ΕΕΕΠ στο ετήσιο συνέδριο του Gaming Regulators European Forum (GREF)

Η ΕΕΕΠ στο ετήσιο συνέδριο του Gaming Regulators European Forum (GREF)

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Έχοντας ήδη πετύχει στο χαρτοφυλάκιό της «δυνατές» συμφωνίες στην εποπτεία της αγοράς των τυχερών παιγνίων η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων συνεχίζει την εξωστρέφειά της. Ήδη αποφάσισε την συμμετοχή τριών (3) στελεχών της, στο ετήσιο συνέδριο του Gaming Regulators European Forum (GREF) που διοργανώνεται στη Μάλτα από 20 έως 22 Μαΐου 2024.

Πρόκειται για ένα θεσμοθετημένο φόρουμ, των ρυθμιστικών Αρχών των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σκοπός του δικτύου, είναι η προώθηση της αποτελεσματικότητας του έργου της ρύθμισης των τυχερών παιχνιδιών, η ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και τεχνογνωσίας, η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των ρυθμιστικών Αρχών τυχερών παιχνιδιών, ενώ αποτελεί κεντρικό σημείο επαφής και παροχής στοιχείων για τους κυβερνητικούς φορείς και τους εκπροσώπους της διεθνούς βιομηχανίας τυχερών παιχνιδιών.

Το Ετήσιο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Φόρουμ των Ρυθμιστών Τυχερών Παιχνιδιών (GREF) 2024 θα πραγματοποιηθεί στη Μάλτα, με οικοδεσπότη την Αρχή Παιγνίων της Μάλτας (MGA). Το συνέδριο, θα συγκεντρώσει περισσότερους από 90 ρυθμιστικούς εκπροσώπους από 35 κράτη-μέλη, ενθαρρύνοντας συνεργατικές συζητήσεις, ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης και αντιμετώπιση των αναδυόμενων τάσεων και προκλήσεων στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών.

«Το Ετήσιο Συνέδριο GREF παρέχει μια μοναδική πλατφόρμα για τις ρυθμιστικές αρχές να συναντηθούν, να ανταλλάξουν γνώσεις και να αντιμετωπίσουν συλλογικά τις εξελισσόμενες προκλήσεις στη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών. Χρησιμεύει ως ευκαιρία για την ενίσχυση της συνεργασίας και την προώθηση της κανονιστικής αριστείας» αναφέρει στέλεχος της ΕΕΕΠ.

Το GREF ιδρύθηκε το 1989, προκειμένου να διευκολύνει τον εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ των ρυθμιστικών αρχών, αντιπροσωπεύοντας διαφορετικές προοπτικές, ενώ λειτουργεί επίσης ως κεντρικό σημείο επαφής για τις αρχές και τους σχετικούς οργανισμούς που αναζητούν πληροφορίες από τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές τυχερών παιχνιδιών.

Σημειώνεται ότι μέσα στο 2023 το Ευρωπαϊκό Φόρουμ των Ρυθμιστών Τυχερών Παιχνιδιών (GREF) και η Ένωση Ρυθμιστών Παιγνίων της Βόρειας Αμερικής (NAGRA) ανακοίνωσαν μια στενότερη συνεργασία με στόχο την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των ρυθμιστικών αρχών τυχερών παιχνιδιών και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Οι δύο οργανισμοί, οι οποίοι αντίστοιχα συγκεντρώνουν περίπου 100 ρυθμιστικές αρχές σε όλη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, δεσμευτήκαν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους με επίκεντρο τη δημιουργία μεγαλύτερης ανταλλαγής γνώσεων με όλους τους οργανισμούς-μέλη τους.
Είχε προηγηθεί συμμετοχή της ΕΕΕΠ στη Διεθνή Έκθεση “ICE LONDON 2024”, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 6 έως τις 8 Φεβρουάριου 2024 στο Λονδίνο. Το “ICE LONDON” αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση στη βιομηχανία των τυχερών παιχνιδιών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την εταιρεία Mindway AI, με την οποία η ΕΕΕΠ συνεργάζεται για την εκπόνηση μεθοδολογίας εκτίμησης του κινδύνου για την ανάπτυξη προβληματικής συμπεριφοράς, με στόχο τη λήψη πρωτοβουλιών, μέτρων και παρεμβάσεων, τόσο σε ρυθμιστικό όσο και σε εποπτικό – ελεγκτικό επίπεδο και τη δημιουργία ενός λειτουργικού πλέγματος προστασίας των παικτών.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “ΕΕΕΠ: Συνεχίζει την εξωστρέφεια συμμετέχοντας στο ετήσιο συνέδριο του Gaming Regulators European Forum (GREF)” στην πηγή:https://www.insider.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ