Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Τεράστια μείωση κερδών για την GVC Holdings λόγω κορωνοϊού

Τεράστια μείωση κερδών για την GVC Holdings λόγω κορωνοϊού

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Ο κορωνοϊός επηρεάζει σοβαρά τα οικονομικά των στοιχηματικών εταιρειών παγκοσμίως. Είναι λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι δεν διεξάγονται ποδοσφαιρικοί, ούτε καν αθλητικοί αγώνες σχεδόν σε όλο τον πλανήτη και το αθλητικό στοίχημα αποτελεί μεγάλο κομμάτι των εσόδων πολλών εταιρειών.

Το στοίχημα σε πρακτορεία στη Μεγάλη Βρετανία είναι το μόνο που μπορεί ακόμη να μετρηθεί, μιας και σε άλλες χώρες (Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Γερμανία) τα επίγεια πρακτορεία έχουν κλείσει. Υπάρχει μεγάλο πλήγμα και για τον ΟΠΑΠ, που κατέχει επί του παρόντος το μονοπώλιο στο επίγειο στοίχημα στην ελληνική στοιχηματική αγορά. Η μετοχή του ΟΠΑΠ στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών βρίσκεται στα 6,72 ευρώ.

Τις μεγαλύτερες ζημιές υπέστη η GVC Holdings, εταιρεία που κατέχει στην Ελλάδα τα εμπορικά σήματα της Bwin και της Sportingbet. Πράγματι, η GVC Holdings από το Ηνωμένο Βασίλειο επίσημα ανακοίνωσε ότι αναμένει μείωση κερδών EBITDA κατά 154 έως 180 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Κι όλη αυτή η μείωση κερδών υπολογίζεται χάρη στο πιο αισιόδοξο σενάριο: Ότι δηλαδή η παύση της ποδοσφαιρικής και αθλητικής δράσης και άρα και του αθλητικού στοιχήματος θα περιοριστεί μέχρι τις 30 Απριλίου 2020. Αν η πανδημία του κορωνοϊού δεν έχει περιοριστεί μέχρι τότε και απαιτηθούν κι άλλες εβδομάδες περιορισμών και αναβολών αγωνιστικών δραστηριοτήτων, προφανώς και η ζημιά θα είναι μεγαλύτερη!

Επίσης, αν ο Μπόρις Τζόνσον, που δειλά-δειλά αναδιπλώνεται με το κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημίων, αποφασίσει να κλείσει και τα πρακτορεία, οι απώλειες θα είναι ανυπολόγιστες. Αυτό βεβαίως είναι σχήμα λόγου… Φυσικά και στην GVC Holdings έχουν υπολογίσει τις απώλειες: Τις εκτιμούν σε μείωση 54 έως 60 εκατ. ευρώ το μήνα σε κέρδη EBITDA! Μιλάμε για μια πραγματική καταστροφή, σε μια εταιρεία που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια αρκετά ανοίγματα σε εθνικές αγορές στοιχηματισμού.

Στο ίδιο πλαίσιο, σκεφτείτε ότι η Μεγάλη Βρετανία ακύρωσε όλες τις ιπποδρομίες, με σημαντικότερη το φεστιβάλ ιπποδρομιών Grand National, που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί μεταξύ 2 και 4 Απριλίου 2020.

Αντιστοίχως, ο William Hill εκτιμά την αρνητική επίδραση της πανδημίας του κορωνοϊού σε μείωση στα κέρδη EBITDA ύψους 120 με 130 εκατ. ευρώ το χρόνο. Αντιθέτως, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Stars Group, Ράφι Ασκενάζι ήταν χαρούμενος με τις οικονομικές επιδόσεις μέχρι στιγμής, παρότι δεν δέχτηκε καν να μιλήσει με ακριβείς αριθμούς στο Gambling Insider.

Η Flutter Entertainment προέβλεψε μείωση κερδών EBITDA κατά 125 με 140 εκατ. ευρώ για το 2020, όπως δήλωσε ο Πίτερ Τζάκσον, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. “Η πρόκληση που βιώνει ο κλάδος μας, η βιομηχανία μας γενικότερα και η ίδια η εταιρεία μας ειδικότερα, είναι πρωτοφανής και χωρίς προηγούμενο στη μεταμοντέρνα εποχή”, πρόσθεσε ο Τζάκσον. Άλλωστε, η Flutter Entertainment γέννησε το 78% των κερδών της για το έτος 2019 μέσα από το αθλητικό στοίχημα, με πολύ ενεργό ρόλο στο παγκόσμιο ιπποδρομιακό στοίχημα. Σ’ αυτή τη φάση, όπου για την ώρα η καμπύλη κρουσμάτων κορωνοϊού βαίνει αυξανόμενη παγκοσμίως, το αθλητικό στοίχημα και οι αθλητικές διοργανώσεις, από ποδόσφαιρο και μπάσκετ μέχρι μπέιζμπολ και ιπποδρομίες, βρίσκονται σε παύση.

Βέβαια, όλες οι στοιχηματικές εταιρείες αναμένουν άνοδο του τζίρου τους σε αθλητικό στοίχημα μέσα στο 2021, λόγω και της τότε διοργάνωσης του Euro 2020.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Τεράστια μείωση κερδών για την GVC Holdings λόγω κορωνοϊού ” : στην πηγή:https://www.bet3.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ