Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Συγκινητικό το ενδιαφέρον για τον «ξεχασμένο» λαχειοπώλη

Συγκινητικό το ενδιαφέρον για τον «ξεχασμένο» λαχειοπώλη

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο < 1 λεπτό

Συγκινητικό αποδείχθηκε το ανθρώπινο ενδιαφέρον Λαρισαίων να καλύψουν οι ίδιοι το κόστος προκειμένου να κηδευτεί ο 84χρονος Γιώργος Κεντρίδης, το άψυχο σώμα του οποίου για ημέρες παραμένει στα «αζήτητα» του Νεκροτομείου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Μετά και το δημοσίευμα της «Ε», ένας επιχειρηματίας όπως και ένας ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ, ζητώντας ενημέρωση και για λογαριασμό του Οργανισμού, δήλωσαν χθες την πρόθεσή τους να καλύψουν τα έξοδα της κηδείας, ενώ προηγήθηκε το ενδιαφέρον Λαρισαίου μηχανικού που επίσης θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ο 84χρονος βιοπαλαιστής βρέθηκε νεκρός από τη σπιτονοικοκυρά του, το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, στο διαμέρισμά του στη Λάρισα όπου έμενε τα τελευταία χρόνια. Από τότε όμως μέχρι και προχθές, σχεδόν σαράντα μέρες από τον θάνατό του, κανείς δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον για τον 84χρονο, με αποτέλεσμα το άψυχο σώμα του να παραμένει «ξεχασμένο» σε νεκροθάλαμο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Το πρόβλημα έγινε γνωστό όταν η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ζήτησε τη συνδρομή υπηρεσιών, αφού για αυτονόητους λόγους η σορός του 84χρονου δεν θα μπορούσε να παραμείνει και άλλες ημέρες στο Νεκροτομείο του ΠΠΓΝΛ.

Έτσι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας σε συνεννόηση με το Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας και την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας αναζητούσαν προχθές τρόπο προκειμένου να καλυφθεί η δαπάνη της νεκρώσιμης ακολουθίας. Μετά και το ενδιαφέρον που εκδήλωσαν χθες Λαρισαίοι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας θα κινήσει σήμερα τη διαδικασία έτσι ώστε να κηδευτεί ο 84χρονος.

Ο καταγόμενος από τη Μυτιλήνη, Γιώργος Κεντρίδης αποτέλεσε γραφική μορφή της Λάρισας, ενώ τα τελευταία χρόνια εργαζόταν ως λαχειοπώλης. Στο παρελθόν εργάστηκε και ως κλόουν, ενώ στους παλαιότερους είναι γνωστό πως αποτέλεσε την πρώτη «ζωντανή κούκλα» σε βιτρίνα πολυκαταστήματος στο Κέντρο της Λάρισας, αυτοσχεδιάζοντας με την παντομίμα του.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Συγκινητικό το ενδιαφέρον για τον «ξεχασμένο» λαχειοπώλη” : στην πηγή:https://www.eleftheria.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ