Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Σε κρίσιμη καμπή η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ

Σε κρίσιμη καμπή η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ

από
Μόνο 2 λεπτά

Σήμερα η συνάντηση του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ με εκπροσώπους της Emma Delta

Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ. Η κοινοπραξία Emma Delta, η οποία κέρδισε τον διαγωνισμό για την εξαγορά του 33% των μετοχών του Οργανισμού, εξακολουθεί να θέτει προσκόμματα στην ολοκλήρωση της συμφωνίας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει και η ολοκλήρωση του άλλου διαγωνισμού για την παραχώρηση της άδειας των Κρατικών Λαχείων.

Η διοίκηση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) θα έχει σήμερα κρίσιμη συνάντηση με τους εκπροσώπους της Emma Delta προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι εφικτή η εξεύρεση κάποιας λύσης. Παράλληλα, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί αφ’ ενός μεν την κοινοπραξία που κέρδισε τον διαγωνισμό των Λαχείων και επικεφαλής της οποίας είναι ο ΟΠΑΠ να προσέλθει να υπογράψει τη σύμβαση, αφ’ ετέρου δε τη διοίκηση του ΟΠΑΠ να υπογράψει τη σύμβαση τεχνολογικού παρόχου με την Ιντραλότ.

Επίσης σημειώνει ότι αυτές οι δυο συμβάσεις ήταν γνωστές στην Emma Delta όταν κατέθεσε την προσφορά της για το 33% του Οργανισμού. «Οι συμβάσεις για τα Κρατικά Λαχεία και τον τεχνολογικό πάροχο είναι πολύ σημαντικές τόσο για την ΟΠΑΠ Α.Ε.
όσο και για την πώληση του 33% των μετοχών της εταιρείας. Το ΤΑΙΠΕΔ από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ιδιωτικοποίηση των Κρατικών Λαχείων και του ΟΠΑΠ λειτούργησε και λειτουργεί μέσα σε πλαίσιο πλήρους διαφάνειας και με τελικό στόχο τη δημιουργία της μεγαλύτερης δυνατής αξίας για το ελληνικό Δημόσιο», σημειώνει το Ταμείο στην ανακοίνωσή του.

Διαβάστε το άρθρο “Σε κρίσιμη καμπή η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ” στην πηγή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ