Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ Σε απόγνωση και οι ιδιοκτήτες πρακτορείων ΟΠΑΠ

Σε απόγνωση και οι ιδιοκτήτες πρακτορείων ΟΠΑΠ

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Τα πρακτορεία ΟΠΑΠ σε όλη τη χώρα παραμένουν κλειστά επί τρεισήμισι μήνες, με μία μικρή «ανάσα» μίας εβδομάδας στο Ρέθυμνο, αφού η ένταξη του νομού στις «κόκκινες» ζώνες τα οδήγησε σε νέα αναστολή.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα οι ιδιοκτήτες πρακτορείων ΟΠΑΠ έχουν τεράστια οικονομική ζημία, αφού είναι αδικημένοι και από την επιστρεπτέα προκαταβολή, δεδομένου ότι ως το 2019 δεν είχαν την υποχρέωση του ΦΠΑ και έτσι δεν μπόρεσαν να ενταχθούν σε μία από τις υψηλές κατηγορίες των πληττόμενων επιχειρήσεων, την ίδια ώρα όμως που οι ίδιοι είναι ένας κλάδος που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να φοροδιαφύγει.
Ο πρόεδρος των πρακτόρων στο Ρέθυμνο Κώστας Παλαιοζάχος μίλησε στον Team FM και περιέγραψε την κατάσταση των συναδέλφων του.
«Είμαστε από τους πρώτους που κλείσαμε. Είμαστε τρεισήμισι μήνες κλειστά, με μια παρένθεση μιας εβδομάδας. Το πρόβλημα είναι ότι κλείσαμε δύο μήνες, Νοέμβριο – Δεκέμβριο, οι οποίοι είναι οι πιο παραγωγικοί μήνες, που όλοι ψάχνουν την τύχη τους. Για πρώτη φορά δεν έγινε κλήρωση Πρωτοχρονιάτικου Λαχείου.

Είναι πολύ οξυμένο το πρόβλημα στον κλάδο μας.

Με μας έχει γίνει το εξής παράλογο: λόγω του αλγόριθμου και που είχαν προσαρμόσει τη μείωση του τζίρου, τα περισσότερα πρακτορεία βγήκαν εκτός των επιστρεπτέων.

Το 30% σε όλη την Ελλάδα δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ σε αυτούς τους μήνες, με όλα τα έξοδα να τρέχουν.

Οι περισσότεροι πήραμε το ελάχιστο, γιατί δεν υπήρχε ένα συγκριτικό μεταξύ 2019 και 2020 λόγω μη καταβολής ΦΠΑ, δεν υπήρχε μία σύγκριση όπως σε άλλες κατηγορίες επιχειρήσεων, και αναλόγως να γίνει η ενίσχυση. Πήραμε 2000, από τα οποία τα 1000 ευρώ επιστρέφονται, άρα πρέπει εσύ με 1000 ευρώ για 3.5 μήνες να μπορέσεις και τα πάγια του καταστήματός σου να καλύψεις και να ζήσεις με αυτά τα χρήματα την οικογένεια σου», είπε χαρακτηριστικά.

Και όμως υπάρχει τρόπος να γεμίσουν τα πρακτορεία με παίκτες πάλι
Αν έχεις πρακτορείο δες εδώ τον τρόπο τώρα ….

Παρά το ότι κάποια από τα μέτρα, με το πάγωμα των πληρωμών, έδωσαν μία μικρη ανάσα, εντούτοις το θέμα είναι τεράστιο και δεν μπορεί να καλυφθεί ούτε με την ρύθμιση για τους ιδιοκτήτες πρακτορείων σχετικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή 5 για την οποία άνοιξε εκ νέου η πλατφόρμα μόνο για τον συγκεκριμένο κλάδο.
Ο κ. Παλαιοζάχος τόνισε πως οι συνάδελφοι του τήρησαν τα πρωτόκολλα στο ακέραιο και όμως παραμένουν κλειστοί. Εκτίμησε, δε, πως σε όλη τη χώρα – ίσως όχι τόσο στο Ρέθυμνο – η πανδημία θα «κλείσει» πολλές από τις επιχειρήσεις.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Σε απόγνωση και οι ιδιοκτήτες πρακτορείων ΟΠΑΠ ” : στην πηγή:https://www.goodnet.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ