Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Σαρωτικές αλλαγές για τα τυχερά παιχνίδια στην Ιρλανδία

Σαρωτικές αλλαγές για τα τυχερά παιχνίδια στην Ιρλανδία

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Η νέα νομοθεσία που εγκρίθηκε από την ιρλανδική κυβέρνηση την Τρίτη (15 Νοεμβρίου) θα προβλέπει την καθιέρωση ευρείας απαγόρευσης των διαφημίσεων τυχερών παιχνιδιών, με ποινές φυλάκισης μεταξύ των πιθανών κυρώσεων.

Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό, οι διαφημίσεις για τα τυχερά παιχνίδια, σε απευθείας σύνδεση ή στην τηλεόραση, θα απαγορεύονται μεταξύ 5:30 π.μ. και 9 μ.μ. για να ελαχιστοποιηθεί η έκθεση των νέων σε αυτές και οι διαφημίσεις που απευθύνονται σε παιδιά θα είναι παράνομες.

Μην ταλαιπωρείσαι άδικα για τα δεδομένα – πληροφορίες στο Πάμε στοίχημα στο πρακτορείο σου!

«Η διαρκώς μεταβαλλόμενη αλλά τεχνολογικά προηγμένη φύση της βιομηχανίας τυχερών παιχνιδιών σημαίνει ότι τα παιδιά και οι έφηβοι είναι περισσότερο εκτεθειμένοι από ποτέ τόσο σε εμφανείς όσο και σε διακριτικές διαφημίσεις τυχερών παιχνιδιών», δήλωσε ο Roderic O’Gorman, Υπουργός Παιδιών, Ισότητας, Αναπηρίας, Ένταξης και Νεολαίας, κατά την έναρξη της νομοθεσίας την Τρίτη.

«Είναι σημαντικό αυτό να ρυθμίζεται κατάλληλα, ώστε να διασφαλίζεται ότι όπου διαφημίζονται τυχερά παιχνίδια, αυτό γίνεται με τρόπο που ελαχιστοποιεί τις επιβλαβείς επιρροές στους νέους».

Μπες στο app.masterbet.gr και θα τις βρίσκεις όλες στο κινητό σου Δωρεάν!

Το νομοσχέδιο πρόκειται επίσης να λάβει ευρύτερα πρακτικά μέτρα για την προστασία περισσότερων ευάλωτων ατόμων.

Για παράδειγμα, τα παιδιά δεν θα επιτρέπεται πλέον να εισέρχονται σε χώρους στους οποίους διεξάγονται τυχερά παιχνίδια, ενώ παρομοίως θα απαγορευτούν τα κίνητρα που αποσκοπούν στην ενθάρρυνση των ενηλίκων να συμμετάσχουν, όπως οι ειδικές προσφορές σε στοιχήματα ή η δωρεάν φιλοξενία. Οι αθλητικοί σύλλογοι με μέλη ανήλικα θα απαγορεύεται επίσης να υπογράφουν συμφωνίες χορηγίας με εταιρείες τυχερών παιχνιδιών.

Εκτός κουπονιού, Φραγμένα, χωρίς Κωδικό, Live στα Ελληνικά , Αλλαγές αποδόσεων σε όλα, προγνωστικά για τους παίκτες σου!

Η νομοθεσία θα δημιουργήσει επίσης ένα εθνικό μητρώο αποκλεισμού τυχερών παιχνιδιών, στο οποίο θα πρέπει να ενταχθούν όλες οι εταιρείες τυχερών παιχνιδιών που δραστηριοποιούνται στην Ιρλανδία. Οποιοσδήποτε αισθάνεται ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα τυχερά παιχνίδια θα μπορεί να προσθέσει το όνομά του στον κατάλογο αυτό, και μετά θα του απαγορεύεται να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες αυτών των εταιρειών.

Για την εποπτεία της εφαρμογής του νομοσχεδίου, πρόκειται να συσταθεί μια νέα εποπτική αρχή, η Ρυθμιστική Αρχή Τυχερών Παιχνιδιών της Ιρλανδίας, η οποία προβλέπεται να λειτουργήσει το επόμενο έτος.

Η ρυθμιστική αρχή θα έχει την εξουσία να επιβάλλει πρόστιμα στις επιχειρήσεις ύψους έως και 20 εκατ. ευρώ ή 10% του ετήσιου κύκλου εργασιών, ενώ τα στελέχη των εταιρειών θα μπορούν να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και οκτώ ετών για παραβίαση του νομοσχεδίου ή για λειτουργία χωρίς άδεια.

Βρες εδώ το  Ψηφιακό Κουπόνι  των πρακτορείων, πάντα ενημερωμένο και ΔΩΡΕΑΝ στο κινητό σου !

Επίσης, ο νέος νόμος πρόκειται να εισαγάγει μια εισφορά που θα λαμβάνεται από τον κλάδο για τη χρηματοδότηση ενός Ταμείου Κοινωνικού Αντίκτυπου, το οποίο θα εργάζεται για την έρευνα και την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον προβληματικό τζόγο, καθώς και για την παροχή θεραπείας σε όσους επηρεάζονται.

«Όταν ο τζόγος γίνεται πρόβλημα για ένα άτομο, ο αντίκτυπος μπορεί να είναι απολύτως καταστροφικός», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Micheál Martin. «Τα μέτρα που λαμβάνουμε σήμερα αναγνωρίζουν και συμβάλλουν στην προστασία από αυτή τη ζημία».

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Σαρωτικές αλλαγές για τα τυχερά παιχνίδια στην Ιρλανδία” στην πηγή:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ