Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Πράκτορες ΟΠΑΠ: “Πόσο ακριβοθώρητο ένα ραντεβού με Τζιτζικώστα;”

Πράκτορες ΟΠΑΠ: “Πόσο ακριβοθώρητο ένα ραντεβού με Τζιτζικώστα;”

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 4 λεπτά

Ανάσα! Αλλά με μάσκα «οξυγόνου», της οποία τη «ρύθμιση» του αέρα, την έχουν πάλι στα χέρια τους οι λοιμωξιολόγοι και φυσικά, το πολιτικό στοιχείο. Ο λόγος για τα Πρακτορεία ΟΠΑΠ, που ναι μεν άνοιξαν (και καλώς έγινε φυσικά και έπρεπε να γίνει νωρίτερα), αλλά οι άνθρωποι αυτοί έχουν «δεμένα» τα χέρια τους στο οικονομικό πεδίο.

Γιατί το λέμε αυτό; Δεν προκύπτει από το μυαλό μας, αν και έχουμε την αίσθηση τι έγινε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, διότι εμείς είμαστε πραγματικά κοντά στους Πράκτορες ΟΠΑΠ, διότι παρακολουθούμε κάθε βήμα και κίνηση που έκαναν, όχι χθες, με τον κορωνοϊό, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας τους.

«Από τη στιγμή που ανοίξαμε είδαμε τον κόσμο να είναι πραγματικά “διψασμένος” να βγει, να μας συναντήσει, να ψυχαγωγηθεί όπως και γίνεται. Είμαστε ένας κλάδος και θα σας το πω πολλές φορές αυτό, που έχουμε και διαπροσωπικές σχέσεις με τους πελάτες μας, οι οποίοι ακόμη και σε ψυχολογικό πεδίο, βλέπουν τον πράκτορα ΟΠΑΠ και σαν έναν άνθρωπο που, όχι μόνο θα ψυχαγωγηθούν, θα παίξουν το παιχνίδι τους, αλλά θα πουν τον καημό τους, τα προβλήματα τους.

Το Πρακτορείο δεν είναι μόνο χώρος που ψυχαγωγείται κανείς, είναι και μία ψυχολογική εκτόνωση, μέσω της τύχης, μέσω μια μικρής, αλλά σημαντικής για πάρα πολλούς, δραστηριότητα», ανέφερε στην ΠΕΛΛΑNEWS ο Γραμματέας της Ένωσης Πρακτόρων Ν. Πέλλας Βενέτης Καρακάσογλου.

Όπως σημειώνει «η δουλειά μας είναι πολύ πεσμένη, διότι ο κόσμος, με τα μέτρα που υπάρχουν και είναι απολύτως αυστηρά, δεν μπορεί να απολαύσει το παιχνίδι. Είναι ο περιορισμός αυτός που δεν μπορεί ο πελάτης να εκφραστεί. Έτσι μιλάμε για άνω του 50% πτώση τζίρου για μας. Και την ίδια στιγμή, αφού μπήκαμε σε πλήρη λειτουργία, να επωμιζόμαστε όλα τα έξοδα, αλλά με πεσμένους τζίρους σε τι ακριβώς να πρωτοανταπεξέλθουμε;».

«Αγκάθι» ο παράνομος τζόγος

Μια βασική αλήθεια είναι ότι όσο καιρό ήταν κλειστά τα Πρακτορεία ΟΠΑΠ,  ο «παράνομος τζόγος» και όχι μόνο, μεσουράνησε! Ήταν πολύ καιρό κλειστά τα πρακτορεία με αποτέλεσμα πολύς κόσμος να το “γυρίσει” σ’ αυτήν την μορφή. Ποιοι και γιατί να ήθελαν κάτι τέτοιο; Η πολιτεία; Κάποιοι άλλοι; Αυτό το ερώτημα πρέπει να απαντηθεί από την Αθήνα. Αλλά εδώ δεν απαντώνται άλλα κι άλλα, ως οφείλεται, θα απαντηθεί αυτό το ερώτημα; Εμείς ως μέσο ενημέρωσης το θέτουμε κι όποιος θέλει εκ των Βουλευτών της Πέλλας, εκ των ιθυνόντων της Αθήνας, το απαντά, πολύ ευχαρίστως να δημοσιεύουμε οποιαδήποτε απάντηση. Η οποία αν δεν δοθεί, θα μείνουμε με άλλες εντυπώσεις…

Μην μένεις πίσω στις εξελίξεις .
Βαλε το πρακτορείο σου στο ίντερνετ!

Η επιστρεπτέα και το «άφαντο» ΕΣΠΑ

Στο οικονομικό πεδίο, αυτό το τόσο ασφυκτικό πλέον, όπως επισήμανε ο κ. Καρακάσογλου «υπάρχουν 1000 πράκτορες σε όλη την Ελλάδα που δεν έχουν πάρει επιστρεπτέα προκαταβολή. Είναι ένα τεχνικό ζήτημα που αναδείξαμε και στους Βουλευτές της Πέλλας και στο Υπουργείο Οικονομικών. Αναγνωρίστηκε αυτό το λάθος και γίνεται προσπάθεια διόρθωσης με τον ανάλογο αλγόριθμο, γιατί αν δεν γίνει θα μείνουν έξω και από την 6η επιστρεπτέα προκαταβολή. Αυτό θα είναι περισσότερο επιζήμιο».

Όπως επίσης οι Πράκτορες ΟΠΑΠ βιώνουν μία τεράστια αδικία. Δεν μπορούν να ενταχθούν σε προγράμματα ΕΣΠΑ!

Μισό λεπτό όμως. Διότι κινήθηκαν αυτοί της Βορείου Ελλάδας και προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά φως δεν είδαν. Εξαιτίας αυτής της κίνησης τους όμως επωφελήθηκαν οι συνάδελφοι τους στην Αττική και την Ήπειρο, με αποτέλεσμα οι ίδιοι να μείνουν και πάλι…εκτός!

Απίστευτο;

Κι όμως αληθινό!

Όπως λέει ο κ. Καρακάσογλου, «ακόμη και από το τελευταίο πρόγραμμα που εξήγγειλε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, μέσα από το οποίο στηρίζονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πάλι οι Πράκτορες είναι έξω. Παραμένουμε σε συζητήσεις με τον κ. Τζιτζικώστα, με τον οποίο προσπαθούμε εδώ και καιρό να κλείσουμε ένα ραντεβού, σαν πράκτορες από όλη την Κεντρική Μακεδονία αλλά και άλλες περιοχές».

Η βοήθεια από τον ΟΠΑΠ και τα πάγια

Όπως ανέφερε ο Γραμματέας της Ένωσης Πρακτόρων Ν. Πέλλας «περιμένουμε βοήθεια από τον ΟΠΑΠ.

Οι επιστρεπτέες προκαταβολές να γίνουν μη επιστρεπτέες και να αναλάβει το κράτος τα πάγια έξοδα μας, τουλάχιστον των μηνών που ήμασταν κλειστοί. Άλλωστε, όλα τα έσοδα-έξοδα μας είναι καθαρά, διότι είμαστε ένας κλάδος που είμαστε σε κάθε μας κίνηση άμεσα συνδεδεμένοι με το αρμόδιο Υπουργείο.

Γι’ αυτό πρέπει να το δει αυτό το Υπουργείο, διαφορετικά δεν θα υπάρχει αύριο για ‘μας». Όπως προσθέτει διευκρινιστικά και με έμφαση ο κ. Καρακάσογλου «πολλά από τα πάγια που έχουμε έτρεχαν ακόμη κι όταν ήμασταν κλειστοί.

Φανταστείτε λοιπόν όταν ανοίγουμε και έχουμε υψηλά λειτουργικά έξοδα προς τον ΟΤΕ, πληρώνουμε για τις γραμμές των παιχνιδιών και σας μιλώ για πάνω από 300 ευρώ τον μήνα.

Και όμως υπάρχει τρόπος να γεμίσουν τα πρακτορεία με παίκτες πάλι
Αν έχεις πρακτορείο δες εδώ τον τρόπο τώρα ….

Τα μηχανήματα μας είναι ανοικτά 20 ώρες την ημέρα και ακόμη κι όταν δεν ήταν ανοιχτά τα πρακτορεία υπήρχαν μηχανήματα που δεν μπορούσαν να κλείσουν τελείως, με αποτέλεσμα να τρέχουν και τα έξοδα ΔΕΗ.

Τέσσερις μήνες το 2019 κλειστοί και το 60% του ενοικίου έτρεχε. Ποια πάγια να σας πρωτοπώ, τον ΕΦΚΑ, την Εφορία που πληρώνουμε περισσότερο απ’ όλους τους επαγγελματίες λόγω της απευθείας σύνδεσης με το Υπουργείο;

Πολλά και διάφορα, που αν βγάλουμε το σύνολο θα ζαλιστούμε επί τόπου!».

Πρόβλημα η κλειστή εστίαση

Από την άλλη, μεγάλο πρόβλημα για τα Πρακτορεία ΟΠΑΠ αποτελεί η παραμονή της εστίασης με κλειστές τις πόρτες της.

«Η κλειστή εστίαση μας δημιουργεί επιπρόσθετο πρόβλημα, καθώς ο κόσμος που έβγαινε και πήγαινε για τον καφέ ή το φαγητό του, έκανε και την επίσκεψη του σε ένα πρακτορείο.

Τώρα, όλο αυτό έχει σταματήσει. Πρώτα η υγεία λέμε, αλλά η κατάσταση είναι δραματική», σημειώνει ο έμπειρος συνδικαλιστής και επαγγελματίας του κλάδου.

Κλείνοντας την κουβέντα μας ο κ. Καρακάσογλου υπογράμμισε πως «όλες οι υποχρεώσεις μας πάνε πίσω.

Πιστεύω ότι όταν τελειώσει όλο αυτό κι αν δεν βρεθεί λύση, η λέξη καταστροφή για τον κλάδο μας θα είναι κυρίαρχη»…

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Πράκτορες ΟΠΑΠ: “Πόσο ακριβοθώρητο ένα ραντεβού με Τζιτζικώστα;” ” : στην πηγή:https://www.pellanews.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ