Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΟΠΑΠ : Από Σεπτέμβριο η ιδιωτικοποίηση και αν…

ΟΠΑΠ : Από Σεπτέμβριο η ιδιωτικοποίηση και αν…

από
Μόνο 2 λεπτά

«Σκληρό» εξώδικο προς το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και τα μέλη αυτού, απέστειλε την περασμένη Παρασκευή το επενδυτικό σχήμα της Emma Delta, που πρόκειται (;) να αποκτήσει το 33% του ΟΠΑΠ, δείγμα του ότι η αποκρατικοποίηση του οργανισμού θα περάσει από «χίλια κύματα» για να υλοποιηθεί, εάν τελικά πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εν λόγω κείμενο υπάρχει αναφορά στα μέλη του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ: «σας καθιστούμε προσωπικά υπεύθυνους για τη θετική και αποθετική ζημία την οποία θα υποστούμε τόσο εμείς όσο και η ΟΠΑΠ Α.Ε… από τις αντισυμβατικές, παράνομες, αυθαίρετες και υπαίτιες ενέργειές σας».

Στο εξώδικο γίνεται λόγος, με παράθεση σχετικών στοιχείων, για παράνομες και αυθαίρετες πράξεις από την πλευρά τόσο του Ταμείου όσο και των τριών εταιρειών που μετέχουν στην κοινοπραξία των λαχείων, ήτοι του ΟΠΑΠ, που κατέχει το 67%, και της Intralot και της Scientific Games, οι οποίες έχουν από 16,5%.

Εκτός της επίδοσής του στα μέλη της διοίκησης του ΟΠΑΠ, το εξώδικο κοινοποιείται στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αλλά και στους δύο παρατηρητές που διαθέτει η τρόικα στο διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ (τους κ. Herve Le Roy και Ζήνωνα Κοντολαίμη), καταδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό τη σύγκρουση των επιχειρηματικών συμφερόντων γύρω από τον ΟΠΑΠ.

Στ. Σταυρίδης: Κάνει λόγο για «πόλεμο εντυπωσιασμού»

«Για πόλεμο εντυπωσιασμού» έκανε λόγο σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης, σχολιάζοντας το εξώδικο της Emma Delta. Ο κ. Σταυρίδης είπε ότι υπάρχουν δύο ξεχωριστές συμβάσεις (μία για τα Λαχεία και μία για το 33% του ΟΠΑΠ), τις οποίες το Ταμείο έχει κατοχυρώσει και μένει να ολοκληρωθούν με τις υπογραφές.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ δήλωσε ότι στόχος του Ταμείου είναι να κατοχυρώσει τη νομιμότητα και να προασπίσει τα συμφέροντα του Δημοσίου. «Φροντίζουμε επίσης για την αξιοπιστία του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο αποτελεί σημαντικό βραχίονα του κράτους. Τώρα, ο αγοραστής του 33% του ΟΠΑΠ προβάλλει κατά τρόπο που δεν δικαιούται αντιρρήσεις για τις συμφωνημένες και διατυπωμένες θέσεις του διαγωνισμού για τα λαχεία. Γίνεται ένας πόλεμος εντυπωσιασμού, με εξώδικα και πιέσεις και αυτά όλα δεν το επηρεάζουν το ΤΑΙΠΕΔ», δήλωσε χαρακτηριστικά εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό τη δυσφορία του για τις κινήσεις της Emma Delta.

Ακόμη, πρόσθεσε πως οι μέτοχοι της κοινοπραξίας οφείλουν να επιδείξουν ευθύτητα και αξιοπιστία έναντι του Δημοσίου, αναφέροντας: « Το Δημόσιο δεν εκβιάζεται ούτε τραβιέται από τον γιακά».
Τέλος, ανέφερε πως η σύμβαση για τα κρατικά λαχεία αναμένεται να υπογραφεί μέχρι τις 31 Ιουλίου, η οποία είναι καταληκτική, διότι λήγουν κάποιες εγγυητικές επιστολές, ενώ πρόσθεσε ότι τα έσοδα έχουν υπολογιστεί να «εγγραφούν» στο τρίτο τρίμηνο του έτους. ‘Όσον αφορά την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, ο κ. Σταυρίδης δήλωσε ότι η σύμβαση έχει πάει στο Ελεγκτικό Συνέδριο και μέσα στον Σεπτέμβριο θα έχει υπογραφεί και αυτή.

Διαβάστε το άρθρο “Εξώδικο – «βόμβα» προς το ΤΑΙΠΕΔ από Emma Delta για ΟΠΑΠ” στην πηγή ΑΥΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ