Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Οι πράκτορες δείχνουν απογοητευμένοι από την ΟΠΑΠ και διαμαρτύρονται!

Οι πράκτορες δείχνουν απογοητευμένοι από την ΟΠΑΠ και διαμαρτύρονται!

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 3 λεπτά
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ ΑΕ – Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Δυστυχώς είναι η δεύτερη φορά ,μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα , που αναγκαζόμαστε να επικοινωνήσουμε μαζί σας με αφορμή την χθεσινή ανακοίνωση των μέτρων στήριξης του δικτύου από πλευράς σας.
Το lock down που έχει επιβληθεί στα καταστήματά μας από την κυβέρνηση έχει επεκταθεί επίσημα μέχρι τις 7/1/21.
Η προοπτική όμως δείχνει , σύμφωνα με τα λεγόμενα των ειδικών, ότι δεν είναι σίγουρη ούτε η ημερομηνία επαναλειτουργίας των πρακτορείων μας, αλλά ούτε και το ενδεχόμενο να οδηγηθούμε σε νέο lock down στο εγγύς μέλλον.
Από την άλλη, οι όροι με τους οποίους θα ανοίξουμε σίγουρα δεν θα βοηθούν στην ολοκληρωμένη λειτουργία ενός πρακτορείου(αριθμός επιτρεπόμενων ατόμων, καρέκλες για καθήμενους, λειτουργία VLTs κτλ).
Η ανασφάλεια για το μέλλον των μαγαζιών μας επισκιάζεται αυτή την στιγμή από την ωμή πραγματικότητα της ανάγκης επιβίωσης των οικογενειών μας αλλά και αυτής των εργαζομένων μας.
Ένα 25% των πρακτόρων του νομού μας δεν έχει λάβει την επιστρεπτέα προκαταβολή 4 που σε συνδυασμό με τα έξοδα που συνεχίζουν και τρέχουν (Δώρο Χριστουγέννων , Δόσεις εφορίας ,Δόσεις ΕΝΦΙΑ και ΕΦΚΑ καθώς και το μειωμένο ενοίκιο των καταστημάτων μας)βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης.
Οι πράκτορες δεν ήταν ούτε θα γίνουν ποτέ επαίτες.
Στην προηγούμενη επιστολή σας είχαμε προτείνει ένα πακέτο μέτρων ανταποκρινόμενο τόσο στις ανάγκες μας όσο και στην δυναμική της εταιρίας.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ …………!

Η απογοήτευση όταν είδαμε το πακέτο στήριξης της ΟΠΑΠ στην πύλη ,είναι διάχυτη σε όλους μας.
Η εταιρεία δείχνει να μην θέλει να βοηθήσει έμπρακτα αυτούς που η ίδια χαρακτηρίζει συνεργάτες ή να μην αντιλαμβάνεται την κρίσιμη κατάσταση που βιώνουμε.
Η αναστολή διαφόρων οικονομικών υποχρεώσεων για την 1/4/21 δεν παρέχει κανένα άμεσο όφελος στην οικονομική μας κατάσταση, αλλά και με δεδομένη την αβέβαιη εξέλιξη της υγειοοικονομικής κρίσης είναι και εξαιρετικά σύντομη χρονικά.
Η μείωση του τιμολογίου της ΝΟVA και η απαλλαγή του ΟΤΕ ΤV και των τελών είναι προς την σωστή κατεύθυνση.
Όμως για προιόντα και υπηρεσίες που δεν χρησιμοποιούμε, τις θεωρούμε ως αυτονόητες κινήσεις από μέρους σας, καθώς ως ένα βαθμό είναι έξοδα που δεν θα έπρεπε να βαραίνουν τα πρακτορεία αλλά την ίδια την εταιρία.
Σαν ύστατη προσπάθεια να κατανοήσετε την κρισιμότητα της κατάστασης για την διατήρηση του δικτύου τόσο σε αριθμητικό όσο και σε ποιοτικό επίπεδο σας στέλνουμε τα παρακάτω αιτήματα και επιθυμούμε να τα λάβετε σοβαρά υπόψιν.
 • -Γενναία οικονομική ενίσχυση των πρακτορείων στα επίπεδα του προηγούμενου lock down χωρίς όρους και προυποθέσεις και με ταυτόχρονη διατήρηση του νέου μέτρου της αποπληρωμής του πρώτου εκκαθαριστικού σε δόσεις από 1/1/22
 • -Αναστολή όλων των οικονομικών ρυθμίσεων των πρακτόρων μέχρι 1/1/22
 • -Αναστολή όλων των κατασκευαστικών δανείων καθώς και των δανείων REX για την1/1/22
 • -Παράταση αποπληρωμής δύο εβδομάδων από την ημέρα επαναλειτουργίας των καταστημάτων για την αποπληρωμή των ανεξόφλητων εκκαθαριστικών.
 • -Άμεσος υπολογισμός τριμηνιαίας εκκαθάρισης του 4ου τριμήνου 2020 και άμεσο συμψηφισμό με απλήρωτα εκκαθαριστικά ή επιστροφή στους λογαριασμούς των πρακτόρων (με δεδομένο ότι δεν θα ανοίξουν τα καταστήματα έως 31-12-20) και με υπολογισμό του NRG στο 95% του GGR από 12-10-2020. Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην παρουσίαση αποτελεσμάτων 9μήνου στις 25-11-2020 ο φόρος που αποδίδει πλέον ο ΟΠΑΠ είναι 5%.
 • -Υπολογισμός και άμεση απόδοση του online affiliation scheme (Πρόγραμμα Συνεργασίας στη διεξαγωγή παιγνίων μέσω Διαδικτύου) για το 2021. Τα εν λόγω ποσά πρέπει να υπολογιστούν καθαρά, καθώς η επιβάρυνσή τους με ΦΠΑ ουσιαστικά μειώνει το δικαιούμενο ποσό των πρακτόρων.
 • -Απόδοση άμεσα των προμηθειών επιβράβευσης του Opapleague (1% στο NGR) ανεξάρτητα με το αν επιτευχθεί ο στόχος σε όσους είναι υψηλότερα στην βαθμολογία.
 • -Άμεση απόσυρση του άδικου μέτρου της αύξησης της εγγύησης. Μόνη εγγύηση τα τεράστια κεφάλαια που έχουμε επενδύσει στα καταστήματα μας για να διατηρούμε τις υψηλές απαιτήσεις της εταιρίας.
 • -Διαγραφή όλων των προστίμων που έχουν επιβληθεί λόγω μη συμμόρφωσης με τις ελάχιστες προδιαγραφές.
 • -Διαγραφή όλων των χρεώσεων λόγω φθοράς εξοπλισμού από πελάτες μας.

  Μην μένεις πίσω στις εξελίξεις .
  Κάνε το πρακτορείο σου διαφορετικό και ανταγωνιστικότερο
  Δες εδώ ΔΩΡΕΑΝ πως θα το κάνεις

Σε μια τέτοια περίοδο κανονικά θα ανταλλάσσαμε ευχές για τις γιορτινές μέρες που έρχονται.
Στην συγκεκριμένη συγκυρία όμως είναι σίγουρο ότι για εμάς και τις οικογένειές μας δεν θα είναι όπως θα έπρεπε να είναι κανονικά.
Είναι δική σας ευθύνη να δείξετε την αντίστοιχη εταιρική ευθύνη που παρουσιάζετε στα ΜΜΕ συχνά και προς αυτούς που αποκαλείτε συνεργάτες.
Οι προτάσεις δεν έχουν τύχει καμίας αποδοχής από τον κλάδο και για να διατηρήσουμε μια σωστή συνεργασία πρέπει να είναι ικανοποιημένες και οι δύο πλευρές.
ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Διαβάστε όλο το άρθρο  στην πηγή: https://www.facebook.com/groups/1564220243849746/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ